💫 Merkurius i Vågen

 

Mercury conjunct sun💫 Solen möter Merkurius

Solens är ju källan till allt liv och därifrån utgår all energi.
När någon av de inre planeterna möter upp med Solen förstärks dess energi. 20-21 september i torsdags/fredags, hade Merkurius audiens hos Kungen Solen och fick förmånen att komma upp och sitta i högsätet invid den evigt härskande Solens sida. Efter en sådan hedersstund  är Merkurius att vederkvickt, förstärkt i sin styrka att  extrasmart, pigg och och alert kunna fortsätta sin väg genom zodiaken.

Nu kopplas Merkurius till ett högre tänkande och detta är verkligen BÄSTA TILLFÄLLET för att göra bra affärer, förhandla, köpa och sälja, göra överenskommelser, få snilleblixtar och allt annat som har med kommunikation, tänkande och planläggning att göra.

💫 Merkurius i Vågen

Den 22/9 ca kl 05:40 träder Merkurius in i Vågens tecken. Här befinner han sig i ett luftigt, styrande, kommunikationstecken och där han fungerar väl.

Elegans, stil och finess är Vågens grej och nu försöker Merkurius att hjälpa oss människor att hitta den nivån i vår kommunikation människor emellan.

Med Merkurius i Vågen, är vi människor inställda på problemlösning och förståelse. Vi söker balans och demokrati. I konservativa, business minded Vågen strävar vi uppåt och framåt. Det är den positiva utvecklingen som är Vågens mål Därför är detta en av de absolut bästa tillfället för alla typer av intellektuella diskussioner, förhandlingar, avtal, kommunikation och terapi.

Diplomatiska, Venusstyrda tecknet Vågen söker efter de perfekta lösningarna, vill att kärleken, vänskapen och harmonin ska råda på planeten. Vi är mer diplomatiska nu och anstränger oss lite extra i relationen till andra. Genom att se båda sidor av varje given situation är Merkurius i Vågen berikande och utvecklande. Kopplingen till Venus gör att Vågen älskar det femstjärniga, stil, klass och finess.