Chiron i Väduren

 

Chiron-Transiting-into-Aries1977 upptäcktes den första planeten i den grupp småplaneter som rör sig någonstans mellan gasjättarna Jupiter och Saturnus och isjättarna Uranus och Neptunus som man nu kommit att kalla centaurerna. Planeten fick namnet Chiron efter den visaste och mest berömda centaur som fanns i den grekiska mytologin. Den sägs bygga en bro mellan de yttre och de inre planeterna. 

Chiron kallas den sårade helaren eftersom han hade övergetts som liten av sina föräldrar och sedan som vuxen blivit skjuten med en giftig pil som orsakade honom en enorm smärta och dessvärre var han odödlig och kunde varken helas eller dö. Han var till skillnad emot andra centaurer intelligent, välutbildad, en lärare och healer och högt respekterad. Slutligen bytte han bort sin odödlighet och fick på så vis äntligen avsluta sitt smärtsamma liv.

I astrologin symboliserar Chiron våra djupaste sår (både de sår vi bär med oss ifrån tidigare liv och de sår vi skaffar oss under detta liv). Han hjälper oss att nå en själslig transformation och kunna överbrygga lidandet och utvecklas andligen.

Chirons position i födelsehoroskopet visar var vi har vår svagaste punkt. Många av oss kan inte ta detta till sig utan förnekar såren. Andra kan se dem men väljer att ta offerrollen, missbruka eller uppför sig konstigt just på denna punkt. En annan kan överkompensera här för att ta sig förbi problemet.

chiron-blakeKiron, den sårade helaren, måste först göra upp med sina egna mindervärdeskänslor, komplex och sin låga självkänsla för att förstå sig själv och inse hur han ska komma över sin egen otillräcklighet.  Först då kan han komma vidare och uppnå en läkning på djupet.

Eftersom såren vi människor inkarneras med kommer ifrån tidigare existenser sitter det djupt rotat i vårt innersta och vi får arbeta hårt för att komma över dessa problem, läka och hitta vår egen sanna livsväg. 

Chiron har befunnit sig i Fiskarnas tecken sedan våren 2010 och kommer nu i mars 2019 att slutligen gå in i Väduren för att stanna där tills 2027. (Han var på kort visit i tecknet förra året men backade sedan tillbaka in i Fiskarna igen).

Var än Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till en personlig planet eller punkt så kommer han att låta dig uppleva den som din själ behöver uppleva för att du ska utvecklas och växa som människa. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten den yttersta meningen med våra inkarnationer.

Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chrions närvaro i Väduren att påverka dig.  

Den 18/2 kl 11.00 ungefär  äger det historiska skiftet rum och Chiron träder in i Väduren.

Nu gäller det att hålla ögonen på självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet lära oss att förstå oss på vår själs sanna essens. Lära oss vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden.

a rainbow bridgeLästips:
Chiron: Rainbow Bridge Between the Inner & Outer Planets: Rainbow Bridge Between the Inner and Outer Planets (Llewellyn’s Modern Astrology Library) av Barbara Hand Clow