Fullmåne i Lejonet..

 

maneformorkelse-top-h35Ztkw4aM1RPTFJFRCwAA

Supermåne, Blodmåne, Fullmåne/månförmörkelse på 0° i Lejonet!

Dunder och brak gott folk! Vi kan redan nu känna att fullmånen är på ingång. Det exakta ögonblicket för fullmånen/månförmörkelsen är kl 06:17 på måndag morgon 21/1 och infaller på 0°52 i Lejonets tecken.

Som ni ser på överskriften är detta fullmånen som bjuder på allt och känslorna blir STORA/ENORMA eftersom det är en månförmörkelse och en superfullmåne och en blodmåne samtidigt. Detta här årets andra eklips/förmörkelse och den sista i vinterns förmörkelsesäsong. BANG!!

Fullmåne uppstår när Solen och Månen är mitt emot varandra – denna gång bildas det också ett T-kors till Uranus vilket förstås ger ytterligare en udd till det hela. Förvänta er plötslighet, snilleblixtar, inspiration och saker som sker oförhappandes.

Det kan endast uppstå en förmörkelse när norra och södra noden är nära sol och måne. Alla dessa krav uppfylls nu. Oh!

Detta är den sista eklipsen för säsongen och den sista eklipsen på 9 år som kommer att äga rum i Lejonets tecken. Detta kommer att påverka skeendena i minst två – tre månader framöver.

Man kallar eklipser för katalysatorer eftersom de tycks aktivera skeenden och dra igång händelser på jorden. Förmörkelser är både fruktade och illa beryktade och visst kan det smälla till och hända grejer globalt och politiskt i världen nu. Det är fullmåne som äger rum i konjunktion med Norra Noden. Det mötet gör fullmånen oerhört stark och det är en ny energi som kommer in.

Jag upplever redan ”hypen” inom mig. Jag anar att det känns olika hos alla men jag blir liksom lite extra uppskruvad, behöver mindre sömn och är lite mer intensiv känslomässigt än annars.

Det är ju förmörkelsesäsong och då är hinnan mellan världarna extra tunn. I våra enskilda liv fungerar eklipsen som en jätteväckarklocka, känslorna blir uppförstorade, skakar om oss och ger oss nya insikter (i synnerhet om eklipsen landar på en personlig planet, Sol, Måne eller Ascendent) eller faktiskt i opposition till något av dessa. Det kan indikera stora skiften inom en person, saker som ändrar riktningen i livet emedan det hos en annan människa kanske inte känns så mycket alls.

Vi kan också kolla in i vilket hus i våra personliga horoskop som fullmånen faller eftersom även detta är en indikation och visar vilket område i vårt liv som kan behöva ses över. Vi har ju alla Lejonet någonstans i vårt horoskop.

  • Lejonets kroppsdel är hjärta och därför är känslor och romantik är allt! Vid fullmånen pulserar våra hjärtan och känslorna löper amok! Vad vill ditt hjärta? Lyssna till vad hjärta och känn efter vad det har att säga dig! Romantiken och passionen flödar i till ljuset av denna måne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv och göra slut! Vad som händer kan endast natten kan utvisa.
  • Lejonet är förknippat med kreativitet, glädje och lek. Du kanske finner glädjen inom dig och hittar inspiration, glädje och hur du kan ha kul! Det du älskar att göra och vad som verkligen entusiasmerar och gör att du känner dig glad och levande!
  • Mitt emot Solen står Månen i Vattumannen. Polariteten handlar om allt som är personligt (Lejonet) och allt som är opersonligt (Vattumannen). Eller hjärtat (Lejonet) och det kollektiva medvetandet (Vattumannen).
  • Att Uranus är med gör det här så WOW – räkna med plötslighet och inspiration. Det är som att förvänta sig det oväntade.
  • Under fullmånen är också Venus och Jupiter tillsammans och i underbart trigon till Mars. Det här en underbar härlig energi och nu kanske kärlekens eldar börjar brinna mitt i smällkalla vintern.

Stolta Lejonet vill bli sedd för den hon är som person, kreativiteten, självvärdet och hjärtat kommer i centrum.   Vattumannens tankar kretsar runt det kollektiva och vad som är bäst för gruppen.

Det är en god idé att kolla upp var i era personliga horoskop fullmånen infaller. Det hus den faller visar vilket område i ditt liv som kommer aktiveras.

Du som har Solen, Månen ascendenten eller Mars och Venus ca 0°52 (räkna gärna med en orb på 5° före eller efter också) i Lejonet eller Vattumannen kommer att vara starkt påverkade av skeendena nu.

Fullmånen i de olika husen

Fullmåneritual

Hur kan jag se var månen faller i mitt horoskop