Fullmåne/månförmörkelse i Skytten

 

zatFullmåne/månförmörkelse i Skytten

Imorgon, fredagen 5/6 kl 21:12 blir månen full på 15° i Skyttens tecken. En fullmåne är månadens känslomässiga peak då våra innersta känslor stiger till ytan. Denna gång inträder sker klimax på fredag kväll och då står Månen på 15° i visionära, expansiva Skytten och Solen mitt emot i  kommunikativa, snabbtänkta Tvillingarna 15°. Oh! Det här är en mycket spännande tid, dagar när vi kan förvänta oss det oväntade.

Vanligen är anses detta vara den roligaste, mest utåtriktade, glada, pratsamma och mest sällskapliga av fullmånar – för energin är hög, utåtriktad och generös. Vi vet att de känslor man bär på – vilka känslor det är – har en tendens att bli uppförstorade under vid en fullmåne och för den enskilde kan det verkligen vara en toppendag.

Tillhör du dem som har Sol, Måne, Ascendent 15° i något av tecknen? (Fem grader upp eller ner räknas också.) I så fall kan fullmånen betyda massor för dig. Kolla också i vilket hus fullmånen infaller i ditt personliga horoskop. Där månen infaller (se betydelsen av huset) det är på det området som du kan förvänta dig en utveckling.

Hur kan jag se i vilket hus fullmånen landar för mig? 

Fullmånen i de olika husen? 

Men nu är detta ingen vanlig fullmåne, det är en fullmåne och månförmörkelse! Med andra ord en 1000 falt starkare fullmåne än vad vi är vana vid. Det här innebär att vi kan bli överdrivet glada, ledsna, arga, lyckliga, vilken känsla vi än bär förstoras och uttrycks. Under fullmånen är Mars i en exakt kvadratur till Solen och Månen – alla på 15°. Venus är konjunkt Sol och Neptunus konjunkt Mars. Skriv och berätta hur ni upplever detta! Jag tror att det kan vara en bra tid för de allra flesta.

Vi är mitt uppe i en brinnande eklipssäsong – i sommar nu är den förlängd och mer än sex veckor lång. (Ordet eklips har jag kapat ifrån engelskan eftersom jag tycker att det svenska ”sol eller månförmörkelse” är lite långt). Eklipser påverkar de stora världshändelserna mer än de opererar på individnivå. Vetskapen om att vi har en eklips som kommer att landa rätt på USA:s  ascendent på 15° i Skytten gör det naturligtvis extra intressant att följa nyhetsflödet framöver. Den här eklipsen indikerar att landet kan vara med om ytterligare oroligheter under den kommande säsongen. Mars är ju krigets gud och hans närvaro blir väldigt tydlig här och skapar konflikter, impulsivitet, ilska, frustration och osämja kanske i värsta fall krig och naturkatastrofer är inte ovanliga i samband med eklipser.

Det demonstrationer vi fick se under onsdagen i Stockholm och även händelserna i USA under veckan är naturligtvis gammal frustration som kommer till ytan just genom eklipsens påverkan.

Fullmåne:Månförmörkelse