Horoskop – Vecka 11

 

piscis

⭐️ Väduren

Låt oss säga det såhär Väduren. Det är ingenting direkt som är på gång i ditt tecken. Fortfarande pågår all action inne hos grannen, Fiskarna, så allt som sker händer bakom ryggen på dig och det 12:e huset inte är medvetandegjort – vilket förstås ökar känslan av förvirring. Så, det är viktigt att hålla tungan rätt i mun, sätta på sig det stora leendet och det stora tålamodet, för ännu kan vi alla bli vilseledda av Merkurius retrograden som denna gång inte nådig. Jag förutspår att vecka 11 blir ännu mer förvirrande än den förra.

Samtidigt har vi många andra positiva transiter med i bilden som faktiskt ändå kommer att ge oss glädje, grundning och hopp. Bäst är förstås kvadraturen mellan Venus och Mars som skänker oss en gnutta hopp och kärlek. Men vi har så många andra Det här är verkligen din vecka för den är genomsyrad av positiv, igångsättande och motiverande eldsenergi som får dig att känna att du lever livet igen. Månen går in i sitt sista kvarter på torsdag och därifrån är den tilltagande och växer sig dag för dag allt fetare inför fullmånen nästa vecka.

⭐️ Oxen

Vi måste ha klart för oss att allt som sker under nu har en surrealistisk prägel eftersom Merkurius har hissat sin retrograda flagga. Man samtidigt pågår ju en massa andra processer förstås och livet rullar ju på trots allt. Det är krut i den här veckan och söker du förändring eller förbättring på något område i sitt liv får bra hjälp av Universum. Både Uranus och heta Mars befinner sig i ditt tecken och nu kommer Venus, Saturnus och Pluto bilda aspekter till Mars vilket faktiskt får igång skeendena och man kan ana att ditt liv är ett bra ställe att befinna sig i. Det är grundande, stabiliserande energier som faktisk hjälper dig framåt. Bäst för känslolivet är den romantiska och kärleksfulla kopplingen som skapas mellan Mars och Venus. Bäst för att få din vilja igenom är Mars koppling till Saturnus.

⭐️ Tvillingarna

Det är inte utan att man höjer på ögonbrynet och funderar på vad din styrare Merkurius ställer till med. Såväl flygplanskraschen i Etiopien som bussolyckan här i Stockholm har redan satts i samband med Merkurius retrograden. Inte ditt fel Tvillingarna – men desto större anledning till att du bör vara extra försiktig bakom ratten eller vad du gör och säger. Merkurius fortsätter sin baklängesfärd igenom Fiskarna. Under torsdagen möts Solen och Merkurius upp i en härlig konjunktion när deras energier sammansmälter och Merkurius sedan fortsätter sin färd nu med förnyade krafter och är då hetare och fräckare än någonsin. Underbara Jupiter länkas till Solen under veckan vilket kan medföra överoptimistiskt tänkande – i synnerhet i kärleksrelationer men.. energin kan mycket väl spilla över gälla allt. Mitt tips är att leva i nuet och ägna dig åt livet. Syssla hellre med det påtagliga som är på riktigt. Planer som läggs den här veckan kanske inte kommer att funka alls. Det finns risk att du snurrar in dig i avancerade tankekonstruktioner om framtiden.

⭐️ Kräftan

För att uttrycka sig lågmält kan man beskriva tiden vi lever i som intressant. Jag förstår att du kära Kräfta blir fascinerad av vad människor ikring dig gör och säger nu och inser att det inte står rätt till hos alla. Mitt tips till dig är ändå att ta ett steg tillbaka och stilla iaktta det som sker här bland människorna. Jag tror att du Kräftan gör klokast i att hålla dig på hälsosam distans från folk,  om du kan vill säga. Om du ändå måste vara bland dem – le bara vackert och försök inte lösa människors problem åt dem. Ja – Merkurius är ju lika retrograd för dig som för andra och du behöver ju inte alltid vara den som styr upp och fixar.. eller? Jag säger detta bara för att du inte ska hållas ansvarig om något går snett (risken är överhängande). Positivt nu Solen och Jupiter (som befinner sig i ditt yrkeshus) länkas samman vilket ger en underbar, optimistiskt och härlig vibb som du absolut kan använda till din fördel. Passa på att visa upp dig, söka jobb och gå på intervjuer eller likande. Du kommer garanterat att vara lysande.

⭐️ Lejonet

Det är en härlig vecka Leo! Galen fast bra. Ja, jag syftar förstås på att vi inte får förglömma att vi nu är mitt i en ovanligt förvirrande Merkurius retrograd.  Men, generellt är det ändå så mycket positivt i luften att du har alla anledning att vara glad. Du är född ett fast, eldtecken har den senaste månaden varit lite väl urvattnad (många planeter i Fiskarna) och inte erbjudit den där stora glädjen som man kanske skulle kunna önska sig. Men nu kommer faktiskt universum att vara på din sida och se till att planeter länkas till varandra – vilket är toppen – för då kan de utbyta energi sins emellan och se till att det sprakar till och händer grejer även i ditt liv. Vackra Venus är dock i Vattumannen därifrån sänder hon sina härliga rosafärgade strålar över till ditt hålla. Bäst nu är att Venus också kommer att räcka ut sin hand emot Mars (kvadratur) som befinner sig i Oxen. Det här innebär faktiskt en romantisk öppning, och får ditt berömda varma hjärta att slå ett par slag extra.   

⭐️ Jungfrun

Nu gäller det att nypa sig i armen och se till att du håller dig i verkligheten Jungfrun och inte lockas iväg att tro saker som inte är.  Att din styrande planet Merkurius backar tycks vara alldeles ovanligt förvirrande denna retrograd – så allt som sker äger rum i skuggan av den energin. Under torsdagen backar Merkurius in i Solen och de båda möts och Merkurius tankar positiva vibbar. Det är en tydligt starkare, fräckare och roligare Merkurius som fortsätter baklänges genom Fiskarna. Oh.. man undrar vad den rackaren har i sikte. Men vi har mycket att glädjas åt också. Solen rör sig nu igenom Fiskarnas sista dekan och förstås igenom ditt romantiska 7:e hus. Massor av helande, livgivande energi flödar över åt ditt håll därifrån Fiskarna. Det är mjuka, helande, spröda, energier som spirar runt dig. Mysigt! Det andas förnyelse, glada känslor av hopp. Kan det vara kärleken som vaknar till liv? Härligt är att Solen och Jupiter möts i en stark vinkel vilket ger ett stänk av generell tur och positiv tillväxt till bilden.

⭐️ Vågen

Det tycks vara idel jobb som gäller för dig Vågen nu när Solen, Neptunus och Merkurius befinner dig i arbetsamma men ack så detaljinriktade sjätte hus. Och som du är född Våg så vet vi ju att du vill att allt ska vara perfekt. Oh, man kan undra hur det kommer att gå med den saken nu när Merkurius backar och ställer till med en enorm oreda, förvirring och missförstånd. Pust! Under torsdagen får vi uppleva Merkurius möte med Solen och det dygnet tankar Merkurius på med massor av energi och efter det är en kaxigare och ännu fräckare Merkurius vi har att tampas med. Den här gången tycks retrograden verkligen göra sig påmind i varje stund och skeende. Men vi har så glada och positiva toner här i horoskopet att jag ändå ser uttalat positivt på hela veckan. Solen och Jupiter kommer att mötas i en härlig kvadrat som skänker så mycket glädje och hopp. Och om du känner att det spritter till inom dig av glädje kan det vara vårkänslor. På torsdag bildar månen sitt sista kvarter och härifrån laddar energin upp emot en hejdundrande fullmåne i Vågen nästa vecka. Du kan känna att energierna byggs upp mot detta dag för dag! Härligt Vågen.

⭐️ Skorpionen

Uranus har precis tagit första steget in i Oxen och skeendena nu utgör starten på sju dynamiska år när troligtvis allt i ditt liv utvecklas och finner nya riktningar. Oavsett din egen ålder kan vara den mest spännande tiden i ditt som börjar här. Det finns massor av kreativitet och glädje i dessa stjärnor för Solen, Neptunus och Merkurius har alla samlats i ditt skapade 5:e hus. Härligt – för här kan ju även party, passion och glädje finnas.  Det är tydligt att du vill uttrycka dig och dina känslor och det finns massor av lust med i bilden. Det som kan skapa lite smolk i bägaren är att Merkurius backar och att det inte alls är säkert att du får det precis som du önskar. Merkurius retrograden till trots hittar vi dock massor av glädjeämnen som gör att jag ändå tänker att din vecka blir toppen. Många räds ju kaxiga Mars eneriger – men inte du Skorpion. Han befinner sig nu i Oxen, mitt emot allt som är du vilket sätter igång processer inom dig och det är tydligt att du vill mer. Just nog har vi många, starka och positiva aspekter på gång som sammantaget är det här en förvirrad – men ändå superbra vecka vi har framför oss.

⭐️Skytten

Du anses ju generellt tillhöra det allra mest optimistiska stjärntecknet i hela zodiaken och är en sådan där skön person som folk har lätt att tycka om. Nu rör sig Solen igenom Fiskarnas sista dekan vilket är mysigt och livet just de där hoppfulla, lätt gränslösa energierna som du verkligen älskar och kan utvecklas i.

På torsdag kommer Solen och Merkurius att mötas och deras energier sammanblandads och det är en stärkt Merkurius som kan te sig både käckare och fräckare än annars som fortsätter sin vingliga baklängesfärd igenom Fiskarna. Detta sker dessutom kvadratur till Jupiter och till som är du. Under dessa härliga stjärnor så kan dina drömmar ta form och övergå till fullt utvecklade framtidsplaner. Men.. just den här veckan skulle jag dock vilja be dig att hålla tillbaka dina hästar och och faktiskt inte galoppera iväg emot ett förverkligande. Den här retrograden tycks inte vara att leka med och det är inte rätt tid helt enkelt. Jupiter finns ju vid din sida och hejjar på hela året, erbjuder nya chanser och hjälper dig uppåt och framåt. Tänk på att det finns massor av tid kvar med Jupiter och att du faktiskt inte har någon anledning till stress.

 ⭐️ Stenbocken

Vi har både en tilltagande måne och samtidigt flera kraftfulla planeter som har samlats i ditt kreativa 5:e hus och det är inte utan att man undrar vad det är för nya projekt du har i tankarna Stenis. Det är en fruktsam energi som universum dukar upp framför dig denna vecka när jord och vatten möts på alla möjliga härliga sätt. Solen och Merkurius länkas fint till Saturnus och Pluto i Stenbocken och ifrån andra hållet länkas också Mars också till dessa planeter vilket göra att du kära Stenbock befinner dig i ett bra skeende som du verkligen kan göra någonting positiv av. Du bör dock hålla i minnet att Merkurius är retrograd och att det inte är läge att rusa åstad och göra utåtriktade handlingar. Men.. superbra att få gjort den här tiden är allt praktiskt arbete. Se till att jobba undan och bli klar. Visst, det går att skissa fram helt nya projekt också – men dock inte läge att presentera dem ännu. Nu förbereder sig universum för ett skifte – vårdagjämningen och fullmånen som äger rum i nästa vecka.

⭐️ Vattumannen

Din vecka är fortsatt härlig, rosenskimrande och löftesrik eftersom vackra Venus färdas igenom ditt tecken, hjälper dig i alla sociala sammanhang. Venus står ju även för kreativitet, glädje och skänker ett generellt välmående. Ja, hon kallas ju för Lilla Lyckan av en anledning. Under dessa stjärnor kan charma eller snacka till dig precis vem eller vad som helst. Det är väldigt fina vibbar här. Venus räcker under veckan ut handen emot Mars som befinner sig i Oxen och detta anses vara en underbar transit. Om du arbetar i ett kreativt, säljande eller skrivande yrke så får du in helt ”rätt” känsla i horoskopet nu och en tid framöver. Nu står det i din makt att påverka utveckling precis åt vilket håll som helst så om du är intresserad av att förändra eller förbättra saker så har du stjärnorna på din sida. Men en reservation dock.. Räkna med lite strul och förseningar eftersom Merkurius är retrograd.

⭐️ Fiskarna

Nu rör sig solen igenom den sista dekanen i Fiskarna och det är ni som är födda i slutet av tecknet som kommer att hamna i blickfånget nu. På torsdag möter Merkurius som bekant går baklänges Solen och under ett dygn sammanblandas deras energier och Merkurius laddar villigt upp Solens hetta, stärks och lämnar mötet med ett helt annat självförtroende. Det där skulle ha varit toppen om han inte gick baklänges. Nu är det tvärt om så att man kan misstänka att det redan så förvirrade läget når ytterligare en nivå av galenskap. Mitt tips kära Fiskarna är att du tar det hela med ro. Peace, Love and Understanding är väl ditt motto i alla fall så det finns ingen anledning att hetsa upp sig nu heller. Mycket roligare och positivare att tänka på är de härliga, romantiska och mysiga vibbar som också uppstår i veckan när olika planeter skapar band till varandra.  Det finns mycket härlig att välja på här. Bäst är väl förstås Mars möte med Venus är en klassiker för att det ska ta fart i kärlek och romantik. Dt händer nu i veckan. Solens heta kvadrat till Jupiter ger värme, tur och skänker hopp till oss människor att det faktiskt kan ske de allra mest underbara ting här och nu Fiskarna!