Horoskop – Vecka 12

 

🐑💫 Horoskop för vecka 12💫🐑

Nu byter universum skepnad helt och hållet! Vi skiftar från vattnets element till elden.  Det är så roligt att få berätta om detta för skeendena är stora och förändringarna är dramatiska. Det är en total förändring och en ”stor” vecka vi har framför oss.

Se på den kommande MÅNADEN som en rejält tilltagen säck med underbara gåvor. Här finns så det räcker och blir över till alla stjärntecknen – alla blir glada och ingen blir utan. Underbart!

Vill du se höra en mer detaljerad beskrivning de mer exakta astrologiska aspekterna? Välkommen att se och lyssna på Himlavalvet – Vecka 12 för numera har jag lagt till små beskrivande videofilmer till texten. Den som önskar prenumerera på videoklippen kan klicka på länken här till höger YouTubekanal.

⭐️ Väduren

Det är en superspännande vecka som ligger framför dig när din styrande planet Mars tar en väldigt framträdande roll. Han länkas till såväl Venus som Pluto och det som nu äger rum är en demonstration av Vädurens sanna energi i dess renaste form; riktad vilja, initiativ och skapande kraft. Wow! Det är väldigt många övertydliga tecken som alla pekar åt ett och samma håll. Det som sker nu är en fullbordan och märkligt nog samtidigt också en nystart och framgång! Det är stora förändringsvindar som blåser och härifrån kommer det att rulla på fint framåt. Nu tar du livet vid hornen och ser till att din vilja är den som råder. Under måndagen tar den retrograda Merkurius kontakt med Mars och vilka hemligheter som viskas där framgår inte. Det är möjligt att det förflutna kommit till dig på senaste men du är ju möjligheternas och framtidens människa. Ta farväl, säg adjö och fortsätt din väg framåt.  På onsdag kväll kl 22:58 har vi vårdagjämningen här och i den stunden träder också Solen in i ditt tecken Väduren! Hurra! Detta är Vårens Ankomst, Eldens återkomst och faktiskt startar ju även sommarhalvåret här. Bara några timmar senare, natten till torsdag 21/3 blir månen full i Vågens tecken kl 02:43.

⭐️ Oxen

Jag tror att vi får byta namn på ditt tecken här för en tid i alla all, för det är i sanning en alldeles ny version av dig vi får se. Du är hetare, farligare och mer kraftfull än vad vi fått se på mycket länge. Din vilja tycks vara lag nu när heta Mars som fortfarande befinner sig i ditt tecken kopplas till underjordens härskare Pluto. Merkurius fortfarande är retrograd och den generella regeln är att inte fatta beslut eller agera under den tiden; bry dig inte om det. Det är mycket viktigare planettransiter i rörelse och det vore synd och skam om du låter de kommande veckorna förflyta utan att använda det fantastiska flödet som gives dig nu. Din styrare Venus är oerhört aktiv nu när hon kopplas till än den ena och en den andra och allt som har med känslor, kärlek och personliga värderingar och önskningar kommer att bli allt mer betydelsefullt.  Natten till torsdag blir Månen full i Vågens tecken och här handlar allt om relationer. Det stora energiskiftet med vårdagjämning och Solen in i Väduren på onsdag påverkar naturligtvis dig också eftersom tempot skruvas upp och härifrån kommer saker att hända i en rasande takt.

⭐️ Tvillingarna

Merkurius fortsätter sin baklängesfärd igenom Fiskarnas tecken och troligtvis har alla vid det här laget sina egna retrograda historier att berätta. Det kan vara återblickar och möten med förflutna, kanske komiska eller även surrealistiska upplevelser som livet bjudit på. Mötet mellan teknik och människa är en utmaning. Men.. det finns lättnader i förvirringen faktiskt nu för under veckan kopplas din styrare till både till Mars och sedan till Saturnus vilket faktiskt grundar och tillför såväl struktur, som vilja och kraft. En viss stabilitet inträder i alla fall.   Det har varit mycket dimmiga, Neptuniska influenser som satt tonen under senaste månanden och det är inte över ännu eftersom din styrande planet Merkurius mot veckoslutet backar in i självaste Neptunus.  Drömmande, andligt, mjukt och ytterst känsligt. Onsdagkväll/torsdag natt förändras allt och världen byter skepnad. Ditt sociala väsen kommer att älska denna månad som börjar med vårdagjämning och Solens ingång i Väduren. Bara någon timme senare blir månen full i Vågens tecken. Förbered dig på en härlig tid med massor av glädje, mingel och många möten. Vågfullmåne/eklips lyser upp ditt partysugna, glittriga 5:e hus.  En flirt kan visa sig bli lite mer seriös än det var menat men ge det en chans! Det skulle kunna vara så att karmiska möten äger rum nu.

⭐️ Kräftan

Redan när vi går in i veckan kommer den tilltagande månen att göra sig påmind. Dag för dag byggs energierna upp emot fullmånen som infaller under natten till torsdag. Det kan vara en idé, en känsla eller ett beslut som växer och mognar inom dig till dess.  Nu blåser förändringens vindar och du kära Kräfta är född i ett av de kardinala tecknen och nu erbjuder Universum ett helt nytt upplägg, karmiska händelser och stora känslor. Det råder stark och påtaglig spänning mellan Mars och Venus som skapar en konflikt mellan känslor och vilja. I värsta fall kan det leda till att olikheter mellan människor blir tydlig och vi kanske måste jobba lite extra på detta med förlåtelse och acceptans för att kärleken ska segra. På onsdagskvällen träder Solen in i Väduren och i samma stund sker också vårdagjämningen. Underbart och efterlängtat för nu är våren här.   Torsdagens fullmåne infaller i ditt 4:e hus och det skulle inte förvåna om det sker några förändringar runt ditt hem. I och med detta lyser Solen upp ditt 10:e karriärshus. Räkna med att dina yrkesmässiga insatser kommer att uppmärksammas och efterfrågas. Den som vill byta jobb eller få framgång i projekt eller liknande bör hålla sig framme. Det är starkt igångsättande energier och alla kommer hitta någonting att glädjas åt.

⭐️ Lejonet

Det är en spännande tid som öppnar sig för dig Leo. Universum erbjuder ett helt nytt upplägg vilket leder fram till nya möjligheter och en gladare stämning. Kul! Det är ovanligt många planeter som aktiveras och med alla dessa himmelska öppningar ökar möjligheterna och chanserna runt dig – till allt!  Ja – du måste i och för sig hjälpa ödet på traven själv förstås – men intressant är ju att härifrån har du makten att påverka. Denna starka kraft syns i horoskopet via trigonen mellan Pluto och Mars. Härligt för dig kärleksfulla, generösa människa är Venus och Mars starka positioner som påverkar dig starkt. De ger ett kreativt, färgsprakande flöde som sprider livslust och entusiasm. På onsdagskvällen träder Solen in i Väduren och nu är det eldens element som får komma till uttryck! Precis som jorden sakta men säkert börjar värmas upp så känner du att glädjen får tillfälle att spridas i ditt hjärta. Hurra Lejonet – det passar ju dig perfekt. Fullmånen under natten till torsdag äger rum i Vågens tecken och ett känslomässigt avgörande kanske måste till nu. Det går inte att blunda för sanningen längre och hoppas att allt ska bli bättre av sig själv. Yrkesmässigt gör du klokt i att titta närmare på vad du har för möjligheter runt dig och låta dig ryckas med i flödet och haka på förändringsvindarna.

⭐️ Jungfrun

När veckan börjar är det bara tre dagar kvar av den mysiga tid som Solen rör sig igenom Fiskarnas tecken och ditt sjunde hus som handlar om relationer. Solens läge i Fiskarna pekar på ett behov av andra människor vid sin sida men.. retrograden antyder att du kan ha haft det knepigt att nå fram med känslor, tankar och åsikter. Allt runt detta med människor, teknik och kommunikation kan ha varit en utmaning sedan Merkurius retrograden började 5/3. Du kan ha sagt rätt men kanske orden tagits emot på ett annat sätt än det var tänkt eller liknande. Nu återstår bara tio dagar av förvirringen – men som tur kommer nu både Saturnus och Mars att bilda stödjande aspekter som stärka upp, grundar och faktiskt lindrar effekterna. (Tycker att det redan märkts nu under veckoslutet). Till helgen möts Neptunus med Merkurius och det mötet är inkännande, mjukt, tillåtande och andligt och i den energin blir du kvar hela månaden ut. Mars och Venus bildar kvadratur onsdag/torsdag vilket bjuder på en motsägelsefull energi. På plussidan ger det ökad attraktion, tändning och kanske till och med en helt ny flirt? Romantiken flödar. Negativt kvarstår dock att det kan uppstå spänning och till och med konflikter människor emellan så du bör vara lite försiktig och låta relationerna utvecklas långsamt.

⭐️ Vågen

Nu kära Vågen blir din lyckliga stjärna Venus uppmärksammad via kontakten med älsklingen Mars i början på veckan och på tors-fred tar Jupiter över den rollen. De där båda skänker eld, motivation till skeendena och gudinnan tar genast till sig de positiva vibbarna och livet njutbart och roligt att leva igen. På onsdag firar vi ”Astrology Day” för denna dag går Solen över till Vädurens tecken och detta är vårdagjämningen och även det astrologiska nyåret. Det är så välkommet, härligt och efterlängtat. Bara några timmar senare – natten till torsdag blir månen full i Vågens tecken vilket tveklöst drar igång varenda cell i kroppen på dig och nu blir livet väldigt levande och händelserikt. Vi går en kärlekens vår till mötes för under den kommande månaden kommer just relationer att vara i fokus – för ovanligt nog är detta bara den första av två fullmånar i ditt tecken. Lite drygt 28 dagar inväntar vi ytterligare en fullmåne som liksom kronan på verket fullbordar processen som nu startar. Dessa underbara stjärnor rör sig nu igenom ditt sjunde hus och kärleken och dina intima relationer kommer i fokus. Du kanske vågar ta nya härliga steg? Singeln kan mycket väl möta någon speciell. Och du som redan har mött din partner redan kanske väljer att ta nya, kliv framåt tillsammans.

⭐️ Skorpionen

I början på veckan bildar retrograda Merkurius aspekt till såväl Mars och lite senare också Saturnus och detta bromsar faktiskt in instabiliteten och förvirringen som retrograden hitintills fört med sig. Nåväl, det är hela 10 dagar kvar innan planeten vänder direkt igen så jag vill inte helt förminska betydelsen – men det är en lindring. Om det går att förhala beslutsfattande så tror jag ändå att det är det bästa för vi har en ovanlig vecka framför oss med många olika bud att ta hänsyn till. Heta Mars tuffar fram igenom Oxens tecken, mitt emot allt som är du och som alltid rör han upp känslor – på ont och på gott. Ja, han ökar attraktionen och viljan – men lite mer negativt kan vara att Mars inte precis är den energi som stryker medhårs – tvärtom. Det är främst därför jag rekommenderar att gå sakta fram i allt du har för händer och även relationer. Se det från den ljusa sidan – att inte visa sig allt för angelägen ökar ju som vanligt intresset hos andra. Under onsdagen skiftar Solen över till Väduren och ditt flitiga sjätte hus och fokus vänds nu mot ditt arbete och ditt sjätte hus och livet ger dig en förhoppningsvis vänlig knuff framåt. Du bör komma igång och bli ditt allra mest effektiva jag. För några av er är det viktigt att hitta nya kreativa lösningar för arbetet och ekonomin. Venus sextil med Jupiter kan faktiskt bidra med den positiva energi du behöver här. Natten till torsdag blir månen full i Vågens tecken.

⭐️ Skytten 

Det blåser idel positiva vindar igenom ditt horoskop och livet är verkligen härligt. Solen skiftar tecken och går in i Väduren på onsdagskvällen och detta kan ge den perfekta bakgrundsenergin för dig. Det här är eldens energi och det påhittiga, busiga och kommunikativa i dig börjar bubbla och du fylls med spontan glädje och vårkänslor. Härligt! Ja! Det är ju också vårdagjämning och starten på det nya astrologiska året. Så underbart och välkommet. Bara några timmar in på torsdagen blir månen full i Vågens tecken och gör dina känslor stora och du känner att du MÅSTE få komma ut och röra på dig. Snöra på dig skorna Skytten och lägg dig i startgroparna för ett riktigt härligt äventyr. Oavsett om det är en resa, eller en utekväll som ligger närmast på listan så har lusten väckts inom dig igen. Nu kommer Venus att skapa mysiga vibbar med Jupiter och det kommer också att bidra till glädje, mys och bus. Och retrograden kanske du vakna läsare undrar över? Mm.. den är fortfarande igång – men bromsas in något och lindras av de stabiliserande vibbarna. Men minns att dimmorna inte skingras för än allra tidigast när planeten vänder direkt den 28/3 och då är Merkurius fortfarande intrasslad med Neptunus.

⭐️ Stenbocken 

Detta är ingen vanlig vecka för vi står nu inför våren stora energiskifte. Du som är född i ett kardinalt tecken kommer att påverkas mer än andra tecken för under onsdagskväll träder Solen in i Vädurens tecken och i samma stund äger vårdagjämningen rum. Härligt va? Detta är också början på det nya astrologiska året och vi välkomnar eldens motiverande och igångsättande energi. I och med detta skifte kommer det att börja röra sig i ditt 4:e hus som handlar om grundpelarna i ditt liv. Det är tryggheten och stabiliteten ifrån ditt hem och din familj som får en ökad betydelse och många av er Stenbockar längtar efter att få öppna upp inför våren, vara hemma och mysa med sina nära och kära eller dina närmsta vänner. Natten till torsdag blir månen full i Vågens tecken och ditt 10:e hus och viktiga frågor som rör din karriär kommer på tapeten. Du behöver förstås inte skynda fram något drastiskt beslut om någonting men det är mer än möjligt att det börjar att röra på sig på yrkesfronten. Prata gärna med kollegor, vänner eller affärsbekanta nu om jobb och låt folk veta att du finns. Detta är den första av två fullmånar i samma tecken. Detta är ovanligt och förstås också betydelsefullt.

⭐️ Vattumannen

Vackra Venus fortsätter sin färd igenom Vattumannens även denna vecka vilket förstås gör livet alldeles extra mysigt och njutbart för din del. Att Venus dessutom bildar härliga aspekter till såväl älsklingen Mars som till Jupiter gör henne stärkt och kanske även oemotståndlig. Dessa härliga energier ger färg även till dig och ditt liv. På onsdagskväll äger det stora skiftet vi alla längtat efter rum – för då går Solen in i Vädurens tecken, eldens element och i samma andetag sker även vårdagjämningen. Du kommer att stortrivas med den här nya, eldiga energin och dess läge i ditt vänskapliga och pratsamma tredje hus. Du attraherar in människor i ditt liv, kan knyta kontakter och få bra saker att hända.  Retrograda Merkurius backar nu sakteliga tillbaka igenom Fiskarna och kommer till helgen att backa in i Neptunus. Det finns vissa förmildrande omständigheter här, aspekter som grundar och stärker Merkurius en aning – men sanningen är ändå det uppenbara – dessa två krafter kommer sammansmältas och förvirringen kan bli total. Merkurius vänder rätt den 28/3 som först. Torsdagsnattens fullmåne 21/3 i Vågen infaller i ditt äventyrliga 9:e hus och den kommer att vara kraftfull, motiverande och igångsättande.

⭐️ Fiskarna

Vi börjar närma oss slutet av Solens vistelse i ditt tecken Fiskarna. Underbart är kort och på onsdagkväll går Solen resolut i Vädurens eldiga atmosfär. Kvar står du – inte tomhänt – för retrograda Merkurius och Neptunus håller fortfarande hov inne hos dig. Dessa två energier är mer än flummiga tillsammans och vore det inte så att vi känner till att din unika förmåga till anpassning är en av dina superpowers så hade vi kanske kunnat bli oroliga för om du skulle behålla fotfästet. Om du inte vet vad du ska göra – avvakta – det är mitt generella råd till dig som kan gälla hela veckan och faktiskt ända fram till den 28/3 när Neptunus bana vänder rätt. Omge dig med mysiga, kärleksfulla människor och utsätt dig inte för stressiga situationer. Om du tar dig tiden att känna in, modet att lita på det du känner och kraften att agera i enlighet med din högsta vilja så är du en vinnare i livet och i kärleken. Natten till torsdag blir månen full i Vågens tecken och ditt djupt kännande 8:e hus som förknippas med såväl psykologi, arv som andlig utveckling. Detta är den första av två fullmånar som infaller i Vågen så processens som dras igång här kommer att ha gott om tid att bearbetas – en hel månad har du på dig fram till nästa fullmåne.