Horoskop – Vecka 17

 

sophia-gaia (1)

⭐️ Väduren

Se fram emot en superbra vecka när du lätt får saker att falla ut precis som du vill. Passa på att ta dig ut njuta av livet, våren och naturen och den underbara energi som finns precis överallt kring dig nu. Kärlekens och skönhetens gudinna Venus skänker dig massor av positiv energi vilket gör susen för det sociala livet. Du drar till dig bra möten, roliga människor och energin är på topp så här framöver kan vad som helst hända. Nu ökas din personliga karisma, di blir oemotståndligt och kanske får njuta av kärlekens nektar nu? Merkurius och Mars är befinner sig fortfarande i ett ytterst gynnsamt utbyte som ger styrka och balans till ditt liv. Sammantaget är det här bästa tiden för att agera, utan tvärt om – smid medan järnet är varmt.

⭐️ Oxen

Ack – så ljuvlig det ser ut för dig nu, Oxen! Det är så spännande och kanske även historiskt att få vara med om det som sker nu. För första gången sedan april 1935 möts Solen och Uranus i början av ditt tecken. (Uranus var i Oxen mellan 1935 -1942). Det exakta mötet sker idag måndag och imorgon tisdag. Det här handlar om förnyelse, om att öppna sig för det nya och oprövad, om att våga tända på något nytt och tro på att framtiden kan vara underbar och välkomnande. Universum erbjuder de allra bästa förutsättningar för att lyckas med allt du företar dig. Merkurius och Mars positioner ger stabilitet och positivitet. Att du kommer att vara till din fördel och att saker kommer att utveckla sig som du vill behöver du inte tveka på. Alla goda komponenter är på plats – och detta kan mycket väl vara årets bästa tid.

⭐️ Tvillingarna

Om du jämför nuet med de ganska knepiga veckor vi precis lämnat bakom oss och ser framåt på det som väntar så har du all anledning att vara glad. Borta är de tuffa spänningarna, stressen och klingar även fullmånens dramatik av nu och det är en superbra tid nu. Hurra! Även om man anar att du har mycket ”att göra” på din lista ser det hanterbart och roligt ut. Bäst är förstås motiverande Mars som dundrar fram igenom ditt tecken. Sedan din styrande planet Merkurius gick in i Väduren stärker de två varandra i vad som kallas för ”ömsesidigt mottagande” vilket ger dig så mycket styrka. Men, diffusa flummiga Neptunus är nu kvadratur till allt som är du vilket å ena sidan ökar din fantasi och ger ett härligt flöde men.. i värsta fall leder dig att falla för fel grejer. Om det låter för bra för att vara sant – låt oss tro att det är precis så det är..

⭐️ Kräftan

Vi har några härliga, glada och sociala dagar att vänta nu när månen glatt rör sig igenom Skyttens tecken. Onsdag/torsdag går månen igenom Stenbocken och då aktiveras förstås Saturnus, Noderna och Pluto – en passage som du kommit att bli van vid eftersom det sker en gång i månanden. Nyttiga (om än tuffa) känslor och tankar från det förflutna som sporrar, motiverar och påminner dig om vart du är på väg och ser till att du inte glömmer de viktiga stegen du måste ta för att möta din framtid.  Merkurius och Mars befinner sig i ömsesidigt mottagande vilket verkligen är toppen. Pluto vänder retrograd på onsdag för sin årliga 5 månader långa vila – vilket får oss att vända blicken inåt emot den personliga utvecklingen. Snart vänder också Saturnus retro och säsongen är igång. Personligen uppfattar jag det som vila, sommar och njutning.

⭐️ Lejonet

Under måndag/tisdag möts Uranus/Sol och härifrån någonstans kanske ditt nya fantastiska liv börjar ta form! Under dessa stjärnor kommer smarta idéer till oss, människor vi behöver träffa står bara där framför dig och därför kan innovativa händelser äga rum – ofta saker som vi inte ens kunde anat vara möjligt. För den som inte är rädd förändring kan framtiden beskrivas som oerhört utvecklande och spännande. Tänk dig Leo – att det här är tiden när du faktiskt kan släppa tyngden som andra har lagt på dina axlar. Du kommer inte att behöva göra saker som du inte vill, bara för att det förväntats av dig. Känn efter i dit hjärta och känn efter vad du vill, vad du önskar dig mest av allt. Du är din egen lyckas smed.

⭐️ Jungfrun

Åh, vad kul livet är nu.  I och med att Mars och styrande planeten Merkurius har så lyckat läge har du tycks alla nödvändiga komponenter – tanken kraften, lusten och nu kan även möjligheterna till förverkligande falla på plats. Kanske är det trädgården, resor eller annat utomhus liv som lockar? Kreativitet bubblar inom dig och kanske kliar det i fingrarna för att komma igång med nya projekt? Ja, Solen möter Uranus i ditt utåtriktade 9:e hus. Wow! Den här transiten som äger rum idag måndag och imorgon tisdag är unik eftersom det är första gången sedan april 1935 som de två möts i början av tecknet. Även om den händelsen snabbt är över så fortsätter ändå utvecklingen under de kommande sju åren. Det här är inte småpotatis utan handlar om större förändringar som på sikt kan ändra hela riktningen på ditt liv och utveckling.

⭐️ Vågen 

Många Vågfödda haft en stark vår – på ont och på gott – pga den oundvikliga kvadraturen till månknutarna, Pluto och Saturnus. Det skeendet kan ha ställt saker på sin spets och tvingat fram val hos dig. Inte Vågens starkaste gren heller. Till råga på det inföll ju två fullmånar på raken i ditt tecken.  I fredags var som energin som starkast och nu har den hunnit blekna bort. Men för att hålla oss till nuet.. Din lyckliga stjärna Venus lyser upp din väg, ökar din karisma och människor dras till dig som flugor till en sockerbit. Underbart! Det gör att du kommer till din fördel, att lyckan är inom räckhåll för dig. Kärleken är förstås det område man tänker först på i stunder som denna men.. Du kan attrahera till dig precis vad som helst nu. Jobb, allehanda fördelar yrkesmässigt och privat. Det justa samspel som finns mellan Merkurius och Mars är också väldigt fördelaktigt så lycka till!

⭐️ Skorpionen 

Under måndag-tisdag är Uranus i konjunktion med Solen och detta beskrivs som de stora överraskningarnas dag. Visst är det är ett lyckosamt tillfälle – men frågan är hur mycket kan man hinna med på en dag? Inspiration, förnyelse och snilleblixtar föds nu. Jag tänker att det snarare är att se som ett startskott i en oerhört intressant utveckling som påverkar dig och ditt liv i hela sju år framöver. Detta äger mitt emot allt som är du så det är extra personligt för dig så dt blir intressant att följa din utveckling för här läggs grunden till något helt nytt. Relationer blir ett viktigt tema för dig nu. Många av er kommer att bryta upp ur era relationer, en annan kanske hittar en helt ny partner att vara med emedan andra par går vidare tillsammans och finner en ny, uppdaterad livsstil. Din styrare Pluto vänder retrograd på onsdag.

⭐️ Skytten 

Solen och Uranus möts nu i ditt yrkeshus och du kan göra stora framsteg. Generellt är detta en oerhört social, rolig och utåtriktad vecka när saker och ting sker fort, för fort kanske till och med. Veckan går i överraskningarna och innovationens tecken och det är riktigt spännande att vara människa. Det finns ett och annat i Skyttens stjärnbild just som ser lite riskfyllt ut så trots att hela världen gasar på tror jag ändå att det är väldigt klokt att av dig att bromsa in och iaktta vad som sker. Ta det inte som värsta varningen dock – utan mer som den spar, han har. Du kan med fördel göra ditt drag lite längre fram. När alla korten ligger på bordet är det lättare att välja.

⭐️ Stenbocken 

Det superintressanta Sol/Uranusmötet äger rum i ditt kreativa och generösa femte hus där faktiskt också kärleken och kärleken bor. Det här är en superintressant position som ger en festlig stämning i horoskopet.  Du vill dela den du är, vad du skapar och det du har med dina nära och kära. Tänk inte bara på det – utan gör det bara. Du som är född i ett kardinaltecken har varit med om mer händelser än alla de andra stjärntecknen under den senaste månaden. Denna gång kändes kvadraturen som uppstod mellan sol, måne och noderna av lite extra mycket. Men nu är vi på andra sidan detta och Venus och Merkurius positioner leder till idel positiva förändringar i ditt känsloliv. Ditt hjärta fylls av vårkänslor och glädje.

⭐️ Vattumannen 

Under måndag/tisdag möts Solen och Uranus vilket anses vara den mest innovativa, överraskande och mest inspirerande dagen på hela året. Men vad som är lite speciellt just nu är att detta möte äger rum i början av Oxens tecken. Sist de möttes på dessa grader var 1935. Så om du fylls av en gudomlig inspiration har vi en förklaring till vart den kan komma ifrån. Att Solen och Uranus rör sig igenom ditt fjärde hus och för ju förstås tankarna till din grund, ditt hem och det innersta i dig. Kanske vill du totalrenovera, flytta inom eller utanför landet? Den här läget kommer att påverka dig i åratal framöver och det är förutom hemmet även karriären som påverkas. Det här är förstås större än bara här och nu – för skeendena som drar igång nu inverkar sju år in i framtiden också så detta är bara början till det som komma skall.

⭐️ Fiskarna 

Förra veckan lämnade både Venus och Merkurius ditt tecken och det kan förstås kännas lite ensamt och ovant – från allt till inget? Men, så ska du absolut inte ta det. Du har fortsatt ett fint socialt flöde i ditt liv Fiskarna och människor vill umgås med dig och anstränger sig verkligen för att locka med dig ut. Skulle du kunna tänka dig att byta jobb Fiskarna? Det finns yrkesmässiga chanser runt hörnet för den som vill förkovra sig ser det också ut att kunna generera bra betalt också. Mars starka koppling till Merkurius är verkligen superbra för kommunikation, attraktion och social förmåga. Många människor söker sig till dig, vill ha dig med i alla möjliga sammanhang.