Horoskop – Vecka 19

scorpio-e1541120021398Astrobloggen har startat ett Instagramkonto och du är så välkommen in att följa astrologin där! Sök efter Astrobloggen! ❤️

Läs gärna Fullmånen i Skorpionen om du vill ha en fördjupning.

🌝 Väduren

Det är bra och produktiv vecka som väntar dig Väduren och med den tilltagande månen i ryggen kommer du få massor gjort. Kanske är din ständigt skapande hjärna igång med ett nytt projekt eller håller på att processa en plan inom dig? På torsdag infaller fullmånen i Skorpionen och den lyser upp ditt 8:e och i andra änden det 2:a huset. Det är din finansiella axel månen skär igenom. Visst kan det röra det ekonomiska (men har vi inte redan deklarerat och betalat räkning?) Om du har sådana frågor aktuella nu är det här bästa tiden att lösa frågor runt pengar och finansiering som att ansöka, skriva avtal och liknande. Men för de allra flesta kommer fullmånen att visa oss vad som betyder allra mest för oss, det vi värdesätter allra mest. Kanske kommer du att se att du kanske bör förändra dina prioriteringar så du verkligen lägger din tid på det som är värdefullast.

⭐️ Oxen

Veckan inleds med att Merkurius och Solen möts vilket förstås är kul som det ger en pratsam och glad gnista som främjar alla sociala kontakter, tankar och prat. Grattis på födelsedagen förresten! Oavsett om du redan har fyllt år eller snart ska fylla så kommer fullmånen i Skorpionen att uppfylla dig och ditt känsloliv. Om vi följer solteckenastrologin landar torsdagens fullmåne i ditt 7:e hus och det är kärleken, din partner och dina relationer som kommer i fokus. Många av er förälskar sig i någon ny eller så flödar kärleken i en befintlig relation. Det är dags för dig att visa dina känslor och faktiskt våga visa världen att du finns och är någon att räkna med. Det finns en annan andlig aspekt till den här månen också som ni alla oavsett husplaceringar kan uppleva. I dessa energier passar det verkligen att meditera, önska in eller ”skapa” som man kallare det enligt attraktionslagen. Det sägs att det var vid denna fullmåne som Oxen Buddha blev upplyst.

🌝 Tvillingarna

Din styrare Merkurius möter Solen under måndag. Coolt! Det påverkar din påhittighet och inspirerar dig att komma på nya lösningar och tänka lite utanför boxen. Vackra Venus är kvar i ditt tecken, hon befinner sig högt på himlen nu och vi anar att ditt sociala väsen följt med henne till höjderna. Du blir sedd och uppskattad. Flirt, glädje och härliga möten väntas. Underbart är att bli förälskad under dessa stjärnor. Under torsdagen infaller en fullmåne i Skorpionen som riktar uppmärksamheten emot ditt arbetsamma sjätte hus och kanske är något inom jobb, hälsa och dagliga vanor som kräver din uppmärksamhet och kanske förändring? Men.. minns att Solen nu lyser upp ditt andliga 12:e hus så det kan precis också vara ett andligt arbete som avses. Venus och Neptunus bildar nu en vinkel vilket är en andlig och kanske drömmande kombination och en källa till gudomlig inspiration. Månknutarna rör sig nu in i Tvillingarna!

⭐️ Kräftan

Det är på nätet allt händer för dig nu Kräftan så det är viktigare än någonsin att din närvaro där är tydlig. Kanske lär du in ett nytt program eller konto till din repertoar? Det är full rulle i ditt utåtriktade 11:e hus Solen, Merkurius och Uranus ser till att allt händer! Det här kan ge dig så goda möjligheter att påverka din karriär och yrkessituation. Torsdagens fullmåne infaller i känslosamma Skorpionen i ditt kreativa femte hus. Det här är glädje, samvaro, skapande och det är även hjärtats hus. Wow.. det låter ju som att du får uppleva en tid när du och din partner verkligen är i fas med varandra känslomässigt och mår bra tillsammans. För er som är singlar kan detta vara en superbra månad för att ändra statusen från ensamseglare till tillsammans. Ni andra kan passa på att förnya sina äktenskapslöften med redan befintlig partner eller enkelt berätta för din darling hur du känner i ditt hjärta nu när hela naturen är i blom och kärleken frodas.

🌝 Lejonet

Det är ingen lugn och vilsam tid du går emot Leo. Fullt ös är kanske snarare melodin. Att Mars och Saturnus befinner sig i ditt relationshus har ju pågått i så många veckor redan att du kanske börjat vänja dig vid det kravfyllda klimatet – jag lovar att det blir mer harmoniskt snart – men inte den här veckan.

Det är massor med kul på gång i ditt 10:e hus som står för allt om din karriär. Där möts nu Solen och Merkurius i en ganska hastig men dock vederkvickande omfamning under måndagen och här aktiveras i alla de fasta tecken ordentligt. Under torsdagen infaller en magnifik fullmåne i Skorpionen, den landar i ditt 4:e hus och riktar blicken mot ditt hem och gör dina känslor STORA. Vad händer i Lejonkulan, är det flytt, vårstädning eller annat du måste ta itu med på hemmafronten? Denna fullmåne anses vara en av årets viktigaste eftersom den sträcker sig över livsaxeln, det 10:e och 4:e huset och inspirerar.

⭐️Jungfrun

Man anar idel ljusningar på din horisont. Mysigt är att det är fullt pådrag i ditt nyfikna, medvetandehöjande 9:e hus. Där möter styrare Merkurius nu måndag upp med Solen i en kort men intensiv omfamning som laddar Merkurius med positiv Solenergi som faktiskt också aktiverar, vitaliserar och ger dig en puff framåt. Ja, kanske känner du för att ta onlineseminarier och förkovra dig något nytt ämne. Här simuleras dina drömmar, tankar och vilja att lära. En liten biverkan till allt detta är att du är vass mentalt och kan komma med ovanligt justa lösningar. 5/5 träder månens norra nod in i Tvillingarna och som det är ditt parallella stjärntecken så kommer det äveen att påverka dig under den kommande 1,5 år långa tid den är där. Torsdagens fullmåne i Skorpionen boostar ditt kommunikativa tredje hus och det blir ett riktigt trevligt månvarv som pekar på mysigt umgänge med familj, släkt eller vänner.

🌝 Vågen

Under den här veckan riktas uppmärksamheten först till Tvillingarnas tecken där de karmiska nodarna glider in. Det här förändrar massor, framförallt vad gäller kommunikationen mellan människor. Visst, det där har redan Covid dragit igång kan man tänka – men här kommer universums svar. Det är utveckling, forskning och nya kommunikationsgränser som prövas. Vackra Venus finns också där – skänker kreativitet och inspiration och självklart är du snabb att plocka upp de nya impulserna. Om du har ett skrivande yrke kan det här verkligen vara högproduktiva dagar när orden flödar från tangenterna. Torsdagens fullmåne i Skorpionen faller i ditt ekonomiska 2:a hus som kan handla om att lösa ekonomiska frågor. Om det är så att du behöver ha in mer cash står det i din makt att påverka din situation här och nu. Ansökningar, och förslag faller i god jord nu. Men det kan också vara så att saker ställs på sin spets inom dig och du kommer att förstå vad som är allra viktigast för dig.

⭐️ Skorpionen

Se fram emot en supervecka kära Skorpion, för nu ser allt ALLT ser ut att gå din väg. Fokusera ska du se att dina önskningar blir uppfyllda. Dessutom blåser förändringsvindar igenom horoskopet och du kanske ska lyssna lite mer vaksamt och nyfiket på vad andra säger? Astrologiskt har vi två riktigt stora händelser som påverkar din utveckling på djupet. Den karmiska norra noden byter position nu och går in i Tvillingarna och påbörjar en 1,5 års färd. Kolla i ditt födelsehoroskop för att se vilket hus som blir aktiverat i ditt horoskop.

Torsdagens fullmåne infaller i ditt tecken och är den enda av sitt slag i år och detta är helt klart ett minst lika viktigt tillfälle som din egen födelsedag. Andligt arbete, meditationer och önskningar är välkomna nu för det här är tiden att drömma in framtiden. Både nymånen på hösten och fullmånen på våren hänger samman och det som sker nu kan ge svar eller konsekvenser i oktober/november. Läs gärna Fullmånen i Skorpionen som fördjupning.

🌝 Skytten

Du ska se att ödets kvarnar börjar mala för dig nu när de karmiska månknutarna påbörjar sin 1,5 år långa färd igenom Tvillingarna/Skytten vilket jag anar är välkommet. Norra noden går in i Tvillingarna och södra noden ändrar Skytten. Äntligen kommer den där uppdateringen av livet som jag vet att din själ längtat efter. Ja, kanske inte precis den här veckan – men processen börjar här. Dessutom står underbara Venus högt på himlen och är synnerligen aktiv nu och du drar till dig massor av positiva vibbar och kärlek.  Det var ett tag sedan det såg så här kul ut i ditt horoskop så det är roligt att få komma med lite glädjebud! Det är mycket positivt med i bilden nu som får dig att känna dig levande och glad. Torsdagens fullmåne i Skorpionen infaller i ditt drömska 12:e hus vilket påverkar dina andliga förvågor och kan generera både drömmar och intuition. Här kommer även Venus och Neptunus att bilda en vinkel kanske gör dig en aning osäker känslomässigt. Du gör klokt i att inte agera på vad du tar in för känslor – låt det passera bara.

⭐️ Stenbocken

Nu lämnar noderna Kräftan/Stenbocken där de har befunnit sig i hela 1,5 år och man anar att de inte passerat helt obemärkta. Vad finns här nu då kvar för mig gissar jag att du tänker men på den punkten behöver du inte oroa dig. Du kommer fortsatt att vara den som det händer mest hos – hela året ut. Men.. nu vill vi gärna att det är positiva och välkomna händelser som du själv har önskat.

De flesta av er har ju hunnit vara med om större förändringar än man vanligen kopplar samman med ditt tecken. Du kommer att behöva lita på att livet ger dig allt du behöver och kommunikation är nyckeln till allt du önskar åstadkomma. Torsdagens fullmåne i Skorpionen kommer att infalla i ditt utåtriktade 11:e hus och det är förstås online som allting händer. Friskt vågat, hälften vunnet är vad horoskopet säger detta! Det är en dynamisk tid som innehåller ren och skär tur och bra chanser för den som är snabb nog att fånga lyckan när den fladdrar förbi.

🌝 Vattumannen

Heta Mars som funnits vid din sida i mer än en månad har sin sista vecka här hos dig och när han väl lämnar kommer saker och ting inte att kännas lika forcerade längre. Men, använd Mars krafter för att avsluta det du har för händer. Det kommer faktiskt vara så att det blir som ett före och efter här. Det som väntar är en lite mer tillbakalutad tillvaro och mindre krav.

Det som dominerar skeendena den här veckan är dock fullmånen i Skorpionen som kommer att infalla i ditt 10:e hus som förstås handlar om karriär, rykte och livsmål. Men för att en måne ska bli full så krävs det att Solen befinner sig på andra sidan zodiaken och lyser upp. Så dessa livsavgörande himlakroppar skär just igenom din livsaxel – så det är både högt och lågt att vänta. Hem och familj, å ena sidan vägs mot karriär och ambitioner på andra. Skorpionmånen är känslosam och insiktsfull och det här kan hjälpa dig att känna in människor och skeenden runt dig. Det är bra för dig att öppna dig och tala om det.

⭐️ Fiskarna

Jag har ett gott råd till dig Fiskarna som jag hoppas att du följer för astrologiskt är det här en ”stor” vecka för dig och du kan behöva förbereda dig lite för vad som komma skall. Det kan vara så att du behöver fixa praktiska detaljer vilket kan röra sig om jordnära saker som en rejäl vårstädning när du rensar ut vintern och bjuder in sommaren. Men har du redan gjort det kanske du ska satsa att gå på nästa steg direkt – dvs den andliga reningen. Tag gärna fram Agua de Florida, salvia och kristaller nu till fullmånen som infaller på torsdagen den 7/5 i Skorpionens tecken. Meditera gärna under fullmånen. Här kommer Venus och din styrande planet Neptunus att vara sammanlänkande – vilket är toppen för den som är ute på ett andligt quest. Fullmånen infaller i ditt äventyrliga 9:e hus som kan uppdatera dig andligt och kunskapsmässigt och tända lusten inom dig.

På onsdagen smyger den norra noden in i Tvillingarnas tecken och därmed också in i ditt 4:e hus som just handlar om ditt hem och din familj. Det är 18,5 år sedan noden sist var här – men var gång det sker kan du räkna med välkommen utveckling och förändring.