Horoskop – Vecka 21

Jakaranda mimosa

⭐️ Väduren

Om du känner att det är dags att bryta vanor, komma igång med saker som skjutits upp på framtiden så är den här veckan perfekt för allt sådant. Under måndag och tisdag rör sig månen igenom Väduren vilket är den tid i månaden när du är dig själv och ditt sanna jag som närmast. Man kan också uttrycka det som att detta är din personliga nymåne som du får tillbaka lust och motivation här. På onsdag eftermiddag glider Solen in i Tvillingarna och in i ditt flirtiga, pratglada tredje hus där redan Merkurius, retrograda Venus och norra noden väntar. Det är en lättsam, glad och luftig energi i luften som lockar ut även den motvilligaste Vädur på banan igen. Släpp på charmen och öppna hjärtat för nu är det umgänge, socialt liv och glädje i luften. På fredagkväll infaller den riktiga nymånen i Tvillingarna! Det är mycket roligt som kan väntas här. Retrograda Venus, kan förstås göra dig lite eftertänksam i relationer. Det kan vara viktigt att känna in och tänka efter men samtidigt är det mycket kul på gång du inte bör missa. Följ Venus råd, spendera en slant på något riktigt fint till dig själv.

⭐️Oxen

Nu återstår bara tre dagar av Solens färd igenom Oxens tecken och det vi ser en positiv utveckling för din del. När Solen på onsdagkväll glider in i till Tvillingarna och ditt 2:a hus bildas det samtidigt en trigon till Saturnus som jordar hela skeendet och det är inte bara glammigt och glatt – det är konstruktivt också. Med andra ord är det här en bra tid för att ta tag saker och faktiskt gärna sådant som har med ekonomi och affärer att göra. Fredagens nymåne i Tvillingarna infaller i ditt ekonomiska 2:a hus. Här finns även Merkurius, din styrare Venus som nu är retrograd och även den norra noden. Hepp.. Det kan vara att du behöver tänka igenom vad det är du verkligen vill åstadkomma och sätta nya mål. Det är en rolig, social och glittrig tid med hela sex planeter i rörliga tecken vilket förstås skapar en glad och lättsam stämning. Passa på att möta upp med människor du verkligen gillar. Du går in i ett väldigt socialt tillfredställande månvarv när du lyckan faktiskt kan infinna sig hos dig.

⭐️ Tvillingarna

Det är en härlig vecka och det ser ut som att universum är på din sida nu. På onsdag träder Solen in i ditt stjärntecken där redan Merkurius, retrograda Venus och den karmiska norra noden väntar. Wow! På fredagkväll blir månen ny på 2° Tvillingarna. Tjohej! Det innebär megastora energivändningar på gång och detta är ditt personliga lilla nyår. Den kommande månaden är din tid här och saker och ting kan utvecklas på ett väldigt gynnsamt sätt. Mitt bästa råd till dig nu är att fundera på hur du ser på ditt liv. Tänk efter och se om du befinner dig där du vill vara? Om du inte är helnöjd med din situation – sätt nya mål! Om du har rätt, jobb, partner eller kort på hand? Om något område inte funkar så är det dags att släppa det nu. Som du hör har vi flera viktiga cykler igång samtidigt som överlappar varandra. Vissa är korta (nymånen, solen och Merkurius) och är aktiva bara under en månad. Venus välsignar ditt kärleksliv fram till augusti + noden som är det största skeendet som påverkar din utveckling i hela 20 månader. Oh – det är mycket att ta in  – men nu snart börjar ditt nya liv.

⭐️ Kräftan 

När Solen på onsdag kväll skiftar över till Tvillingarnas tecken träder den in i ditt avslutande 12:e hus. Det här bör vara en tid när du ger dig själv cred för allt det som du har åstadkommit under senast året. I 12:e huset är det tid för återhämtning, rekreation och avslut. Du kan dra ett djupt andetag och släppa det där med krav och prestationer och rikta blicken emot det som snart komma skall dvs sommaren! Fredagkvällens  nymåne infaller också i ditt 12:e hus vilket förstås förtydligar det jag redan sagt här uppe men i klartext: Loss, släpp greppet om allt ansvar, jobb och tillåt dig att bara vara. Vad än som sker runt månen – om den eller full eller ny har det extra betydelser för Kräftan eftersom det är ditt teckens styrande planet. Den här gången är den andlig, känslig och subtil och blir ny i dina drömmars hus. Så när jag säger nystart denna gång menar jag inte att du ska prestera något – snarare helt tvärt om. Jag önskar att du ska tillåta dig att känna utan att genast agera på det. För den som sysslar med andlig/medialt arbete kan detta innebära en puff framåt.

⭐️ Lejonet

Den kommande veckan kan vi se positiva förändringar. Det blir lite lättare att vara människa och lite öppnare och lite gladare. På onsdag glider Solen in Tvillingarna och ditt utåtriktade 11:e hus där även Merkurius, retrograda Venus och norra noden befinner sig. Jag har väl mest bara en sak att säga – det är nätverka och var aktiv. Här har du supergoda förutsättningar komma dit du vill. Att Venus är retrograd är bra, det gör dig lite långsammare, lite djupare i dina känslor och du är mer reflekterande. Nu är Venus i kvadratur med Neptunus och det är viktigare än någonsin att hålla koll på vem man kan lita på. Det är en förvirrande tid vi lever i och inte allt som sägs är sant. Fredagens nymåne kommer också att infalla i ditt sociala 11:e hus som i mångt och mycket handlar om grupper av personer och större sammanhang.  Det ger en glad stämning till hela horoskopet. Samla dina favoritmänniskor runt dig eller räck ut handen till helt nya bekantskaper och nätverk. För med det här horoskopet skulle det mycket väl vara så att du möter en helt ny grupp av personer (det behöver inte ens vara i Sverige) som det troligtvis är online.

⭐️ Jungfrun

Ni som är födda i rörliga tecken kommer att vara sysselsatta, stimulerade och glada under det kommande månvarvet. I ditt fall är det Mars och Neptunus som utmanar och aktiverar allt som är du.  Solen seglar in i ditt parallella tecken Tvillingarna där redan retrograda Venus, din styrare Merkurius och den karmiska noden väntar. Om du vill lägga in en extra växel när det gäller träning och hälsa garanterar Mars närvaro att motivationen och styrkan är på plats. Den här sprakande energin skapar full aktivitet runt dig och den ena intressanta händelsen avlöser den andra. Alla vill ha dig med på ett hörn och det är en översocial, snabb tid som råder.  Fredagens nymåne infaller i ditt karriärshus och du och ditt yrkesliv kommer i fokus. En varning finns här dock. Att Neptunus bildar en utmanade kvadratur till allt innebär ett visst mått av förvirring och missförstånd kan förekomma. Men ett nytt månvarv är alltid en ny start. Nu är det dags att smida planer, lägga ut sina krokar och låta folk veta att du finns. Kanske är det nu du grundar för ett nytt steg i karriären.

⭐️ Vågen

Inledningsvis kan man ana en viss nostalgi över i ditt horoskop. Ett kluster av underbara planeter har samlats i ditt äventyrliga 9:e hus vilket gör att det vardagliga livet här och nu inte är så lockande. Det kan vara att du längtar till någon plats du inte kunnat besöka pga av världsläget eller att din styrande planet Venus är retrograd och får dig att längta efter eller minnas glada stunder förr, en svunnen kärlek eller en person du inte mött på länge. En annan betydelse med 9:e kan vara att du törstar efter utveckling och vill lära dig något nytt. Energin är den optimal för att ta nya steg i livet. Det finns ingen hejd på vad det finns för möjligheter på nätet numera. Att vara närvarande i nuet är det bästa nu. Det är en luftig, rörlig, social, lättsam och rolig energi som kommer allt stakare här och som kommer att få dig på gott humör. Först ut är Solen som på onsdag träder in i Tvillingarna. Under fredagen har vi pigg och glad nymåne i Tvillingarna som är lite kronan på verket.

⭐️ Skorpionen

Solen kommer under onsdagen att byta tecken och glida in Tvillingarnas tecken under onsdagen. Det är osäkra tider vi liver i och just detta kan vi även se i horoskopet där retrograda Venus bildar en prövande kvadratur till Neptunus. Energin är inte obekant, den har varit med ett tag redan och kommer att vara lika aktuell hela månaden ut för planeterna håller de här positionerna ett bra tag. Detta skapar förvirring och rör såväl informationsflödet som tilliten. Vem kan man lita på i dessa dagar? Tur för dig att du har din berömda intuition – för den är förmodligen en säkrare källa till information än vad du hör och läser. Och du – de flesta människor är osäkra nu så döm inte för hårt.   Fredagens nymåne infaller även den i Tvillingarna och den är pigg, glad, social och kanske till och med glättig. Den ropar till dig att komma ut och ta del av våren och allt det vackra som finns runt oss. Venus retrograd kan göra människor från förr korsar din väg nu.

⭐️ Skytten

Det är gott krut i ditt horoskop den här veckan Skytten. Under onsdagen går Solen in i Tvillingarna och tar sig förstås då in i ditt relationshus och öppnar upp nya möjligheter. Äntligen! Härliga, efterlängtade och befriande vindar blåser nu igenom ditt liv där redan Merkurius, retrograda Venus väntar. Underbart! Du kan dock att möta på vissa komplikationer som Mars och Neptunus bildar påfrestande förledande kvadraturer. Allt är inte guld som glimmar. Här kan finnas irrspår och knas så var inte förhastad i dina beslut i varken kärlek eller pengar. Det två områden som Venus styr utan ta din tid och ha tålamod.  Men.. låt inte de här sista meningarna hindra dig i dina förehavanden – men ha informationen med i bakhuvudet.

Under fredagskvällen bildas en nymåne i Tvillingarna vilket skapar en pigg och glad känsla. När månen strålar bryter igenom vilket kan ske på söndag. Tips: sätt upp nya mål och fokusera. Jättebra tid för att förbättra, förända och lyckas uppnå det du strävar efter. Universum hjälper dig på traven här. Det är flera viktiga cykler igång samtidigt. Vissa är korta (nymånen, solen och Merkurius) och är aktiva bara under en månad. Venus har influens i kärleksliv och värderingar fram till augusti + noderna som påverkar din utveckling i hela 20 månader.

⭐️Stenbocken

Veckan är till en början förvillande likt som livet har förflutit senaste tiden. Under onsdagskvällen sker en förändring dock när Solen söker sig in i Tvillingarna och ditt hälsosamma och ack så strävsamma 6:e hus där vi har hela tre planeter + norra noden närvarande vilket ger dig en rejäl puff uppåt och framåt. Det är luftigt, vilket ger många nya tankar och idéer. Härifrån och fram till midsommar får du universum hjälp att hålla fast vid dina rutiner och stävan mot sunda mål. Vad sägs.. bygga upp såväl hälsa om karriär – allt i ett? Nappar du inte första gången kanske nymånen i Tvillingarna som infaller under fredagen kanske ger dig den slutliga knuffen framåt? Att jobba hårt har aldrig varit ett problem för dig – men nu kanske du ska hitta sättet att jobba smartare. Det är en öppnare, lättare och på många sätt enklare tid vi går in i nu. Visst, vi har fyra planeter retrograd vilket förstås bidrar till en viss eftertänksamhet och omvärdering av saker och ting. En mycket nyttig sådan.

⭐️Vattumannen

Det är en spännande vecka som bjuder på massor av luftig, tänkande och nydanade energi. Solen träder in i Tvillingarna och ditt kreativa 5:e hus på onsdagen viket drar upp stämningen och ger en social, glad och sällskaplig vibb till hela ditt horoskop. Där väntar redan pigga Merkurius och Venus – de sköna konsternas gudinna. Det här skapar ett härligt kreativt flöde i ditt liv. Fredagens nymåne kommer också att falla här i det 5:e och som alltid är nymånen ett löfte om en ny start. För dig kan det nya vara av antingen kreativt, skapande eller romantiskt. Du har massor av drivkraft i dig nu och det är gynnsamt att sätta ingång ett nytt projekt. Att vi har flera planeter retrograd bidrar förstås med ett visst mått av eftertänksamhet så det är heller inte bra att ruscha in vare sig relationer eller annat. Venus bildar en kvadratur till Neptunus som gör att det är svårt att se sanningen. Här kan finnas felaktig info eller andra irrspår. Som tur är finns Saturnus vid din sida och stabiliserar situationen. Andra kan virra runt och tro mig – det gör de verkligen -men inte du.

⭐️ Fiskarna

Krigaren Mars har börjat manifestera sin energi på riktigt nu vilket är bra eftersom den fyller på dina energireserver och ser till att du är vaken och på bettet. För visst kära Fiskarna har vattnet bara flutit på under dina broar utan att någonting hänt på ett tag. Solens glider in i Tvillingarna på onsdagen och där aktiveras Merkurius och retrograda Venus. Ja, där bildas en skarp vinkel mellan planeterna vilket får hela dig att gå igång och känna att du lever livet igen. Härligt! I den här luftiga miljön som finns en luftig lätthet, tillgång till ord och tankar som bara rinner ur dig nu. Fatta tag i pennan/datorn och skriv! På fredagkväll infaller nymånen – även den i Tvillingarna. Ny måne, ny start heter det ju. Ja, varje måne för ju med sig ett löfte om en ny start. Här är det basen i din tillvaro som kommer att vara i fokus – det kan vara ditt hem, men också din släkt och din hemstad och även faktiskt också röra det djupaste i din själ och allt det som du fick med dig i modersmjölken. Vi har fyra retrograda planeter nu som gör detta till en bra tid för att göra upp med det förflutna. Visualisera, meditera, känn in.