Horoskop – Vecka 25

Astrologiska förutsägelser för tiden 18 – 24  juni 2018

Väduren

Hoppla Väduren! Det är en toppenvecka som ligger framför dig. Livet är så spännande och utan överdrift kan man säga att Universum håller på att duka upp ett helt nytt upplägg framför dig. Vissa av er är färdiga för en total transformation medan en annan person kanske bara är framme och nosar på framtiden och vill avvakta. Det kan hända grejer nu som är livsomdande. Din styrande planet Mars är lite ödesmättat och märkligt intrasslad med de karmiska knutarna och för att göra det hela extra intrikat och spännande har vi kärlekens gudinna mitt emot. Nu har jag ändå bara nämnt något av alla spännande energier som är i görningen. På torsdag tvärvänder den sprakande energin vid sommarsolståndet – för då går härliga Solen in i Kräftans stjärntecken och ditt hemkära 4:e hus. Det fortsätter att vara händelserikt för dig även efter helgen så ta hand om dig själv och försök vila ut nu. Under själva midsommar är det dina nära och kära som betyder mest. Nu mår du bra att återknyta till platser och personer som har betytt mycket för dig igenom livet.

Oxen

Din vecka börjar rätt lugnt med fokus på jobb och vardag under tiden som Solen betar av de sista dagarna i Tvillingarna. Hela veckan råder en harmonisk gyllene trigon som ger så vacker energi till världen i allmänhet men du tillhör dem som påverkas mer positivt än andra av skeendena. Det är så maxad energi! På torsdag infaller Sommarsolståndet och i samma sekund glider även Solen in i känslosamma, familjära Kräftans tecken och ditt kommunikativa tredje hus.  Din lyckliga ledstjärna Venus är ytterst nära den norra noden hela veckan, och mitt emot Mars dessutom under själva midsommarhelgen. Det ovanligt och riktigt spännande. Det där att plocka 7 sorters blommor och lägga under kudden och drömma om ditt livs kärlek kan ge effekt nu. Under dessa stjärnor kan det vara minst lika troligt att du får uppleva dina drömmar med ditt livs kärlek IRL.

Tvillingarna

Veckan börjar underbart med en härlig stortrigon som gör hela världen välvilligt inställd. Det återstår bara tre dagar kvar av Solens vandring igenom i ditt tecken. Ja, underbart är kort och livet rullar vidare såklart. Neptunus sällar sig redan på måndag till skaran av retrograda planeter och vid tider som dessa är det bättre att inte pressa sig själv. På torsdag infaller Sommarsolståndet och samma dag skiftar Solen över till Kräftan. Nu börjar din sommar och härifrån bör du se till att minska stressen och se till att du får möjlighet att varva ner och njuta av tillvaron. Astrologiskt innehåller denna midsommarhelg oerhört intressanta aspekter som nästan aldrig inträffar men som ser till att ödesknutarna aktiveras – denna gång eftersom de har besök av det kosmiska kärleksparet Mars och Venus. Detta mysiga möte kan förstås inspirera.  Du tycks vara på superbra humör och det i sig gör attraherar till dig kul människor och gynnsamma situationer. Om du frågar mig skulle jag absolut rekommendera dig att ta de chanser som livet erbjuder.

Kräftan

Din stjärnhimmel är faktiskt mångtydig och minst dubbelbottnad. Utåt ser vi en gyllene stortrigon som utlovar glädje och gamman hela veckan. Under torsdagen skiftar Solen över till ditt eget tecken och vips så hamnar du i rampljuset, din tid på året börjar och sommarsolståndet infaller. Underbart! Men mitt i all härlig sommarglädje tycks det som att du känner ett ok av ansvar som tynger dina axlar. Minns att vi andra är så glada bara över att vara i din närhet! Du behöver inte prestera och vända ut och in på dig själv för att det är helg. Jag förstår att du vill alla så väl, att du önskar att midsommarhelgen ska bli perfekt.  Saturnus närvaro är tydlig och kanske är det så att du tar på dig mer än vad som tillkommer dig? Pluto opposition Merkurius exempelvis som kastar en dramatisk skugga över hela bilden. Mitt tips till dig är att slappna av och var som vi andra dödliga – ofullkomliga, mänskliga och härliga. Magin i det härliga Mars och Venus mötet kommer att se till att allt blir bra trots allt. Njut!

Lejonet

Se fram emot fin vecka och en superb midsommarhelg när alla goda krafter tycks vara inkopplade på ditt fall. Den vackra trigon som stiger upp på himlen skänker en generellt välmående Vackra Venus är på visit i ditt tecken och det är förstås de allra bästa nyheterna eftersom det gör livet härligare och lättare att leva än annars. Ja, du är snyggare och lite lättare att tas med dessutom. Den här Venustransiten är extrem eftersom allt händer här. Veckan börjar med att Venus möter upp med norra noden och hm.. det är inte ovanligt att ödesbestämda saker inträffar – i synnerhet inte om de är kärleksrelaterade. Heta Mars möter upp och kommer vara opposition Venus under veckan här och detta ger idel möjligheter, en god stämning och kärlek och skoj. Men under torsdagen sker den totala omvandlingen när sommarsolståndet markerar Solens ingång i Kräftans tecken och andliga, drömska 12:e hus. Härligt – njutning och glädje väntas.

Jungfrun

Kuggarna i ditt livshjul har gått så fort under en lång tid men nu börjar universum bromsa in. Du märker det redan på måndag när Neptunus som befinner sig i ditt relationshus stannar upp och vänder retrograd på måndag och därmed har vi hela fyra planeter som backar. Det gör förstås att även du behöver sakta ner på takten. Solen har tre dagar kvar i Tvillingarna innan sommarsolståndet och klivet över till Kräftan genomförs på torsdag. Skillnaden mellan dessa två är som dag och natt. Som i ett trollslag förvandlas du från utåtriktad till hemkär. Din styrare Merkurius bildar en opposition till Pluto vilket visar på behovet av att mötas på djupet, i själen och relationer kan utvecklas och fördjupas under dessa dagar. Roligt, härligt och underbart är förstås den kittlande energin som uppstår när Mars och Venus bildar opposition. Härligt! Det där kan stå för det oväntade. Du får en toppenhelg. Se till att ha så roligt och vilsamt som det bara går Jungfrun.

Vågen

Måndag – onsdag befinner sig Solen fortfarande i socialt utgående och glittriga Tvillingarna. En vacker stortrigon sprider en vänlig, balanserad stämning i horoskopet och en underbar vecka väntar dig. Det är en känslomässigt varmare tid med mysigt umgänge, avslappning och glädje. Extra intressant för dig Vågen är att din gudinna, Venus befinner sig i ett superfint läge i Lejonet nära ödetsknutar och dessutom mitt emot heta Mars – hennes älskling. Du hittar tillbaka till essensen av dig och förstår vad du behöver.  Detta om något kommer att bättra på ditt humör, din attraktionsförmåga och karisma. Sommarsolståndet och växlingen över till familjära, känslosamma Kräftans tecken på torsdag placerar dig och ditt hem, din grund i livet i första rummet. Förändringen i energin är så påtaglig att man inte kan missa det. Om du tillhör dem som är intresserad av att ta planeternas påverkan till hjälp i ditt andliga arbete är natten till onsdag och natten till midsommardagen ytterst intressanta. Det är årets ljusaste natt (och just då, i detta mytomspunna ögonblick, sägs att hinnorna mellan den andliga världen och vår dimension är väldigt tunn).

Skorpionen

Det är så spännande och dubbeltydiga strömningar i ditt horoskop. Förutsättningarna för att ha ditt livs bästa midsommarhelg finns absolut där. Lycka, tur och glädje är ett troligt resultat. Men.. dina bägge styrare är aspekterade på utmanande sätt. Kära Skorpion, det kan gå lite hur som helst med det här för kaxiga Mars är härligt, galet intrasslad med de karmiska noderna och Venus som är mitt emot! Det är passion, äventyrslust, roliga stunder som väntar. För den som inte är sugen på kärlek kan likväl uppleva sällhet genom spirituella upplevelser och vänskap. Det kan bli hur hett som helst mellan Mars och Venus nu och översatt till människospråk kan färgsprakande kärleksmöten, förälskelser och annat härligt äga rum. Pluto däremot står befinner sig ett skarpt läge med Merkurius och ja.. Antingen så är du så utvecklad och medveten i dag att du inte låter dig provoceras och lockas in i dramatik. Du kanske inte behöver uttrycka dina känslor och åsikter och satsar mer på de kärleksfulla aspekterna här.  På torsdag sker den magiska förvandlingen med Sommarsolståndet och Solens entré i Kräftans sfär.

Skytten

Åh, det är en toppentid som ligger framför dig Skytten! Visst, det kan finnas en viss tveksamhet i steget nu när Neptunus vänder retrograd måndag och kanske vet du inte riktigt vad som är rätt steg att ta eftersom framtiden plötsligen tycks osäker. Det bästa du kan göra är att inte tänka alls utan bara följa med i det härliga skeendet och ha tillit till att Universum faktiskt tar hand om allt. Din styrande planet Jupiter utgör en av de tre planeterna i den gyllene stortrigon (triangel) som formas på himlavalvet den här veckan. Wow – det är oerhört gynnsamma krafter i rörelse och du ska inte misströsta och tro att ingenting händer bara för att du inte kan se det nu. Alla retrograda planeter talar sitt tydliga språk. Här är tid för vila och rekreation. Straxt efter sommaren kan du börja skönja de första konturerna till det nya. Det är utveckling, glädje och inspirerande processer i rörelse. Innan året är över kanske du har fört ditt liv till en helt ny nivå. Den här midsommarhelgen erbjuder en mysig kärleksfull tid.

Stenbocken

Man anar att du, zodiakens uthålligaste soldat, sin vana trogen har kämpat på under senaste månaden när Solen riktat din uppmärksamhet emot jobbet. Ditt flitiga 6:e hus som handlar om arbete och dagliga vanor har varit aktiverat. Du kan ha upplevt något av en slutspurt nu inför sommaren. På torsdag skiftar Solen tecken och går in i Kräftan istället. Magiskt nog brukar omställningen vara omedelbar och påtaglig (man känner skiftet så tydligt precis vid vintersolståndet också). Nu kommer Pluto att befinna sig mitt emot Merkurius, hm.. det kan vara utmanande och lite tufft att hantera. Det finns en kaxig, utmanade vibb med i bilden nu som kommunikations och relationsrelaterad och det kan vara lite mentalt tuff att hantera. Svärmor? Släpp greppet om dina tankar och försök acceptera det du inte kan förändra (sinnesrobönen). Stäng av dina programmeringar och ställer in kroppen på relaxmode. Du behöver inte agera även om du kan. I Kräftans tecken möts du av en gudomlig, mjuk och omhändertagande energi vid och du känner att allt faller på plats. Nu är det kärleken, familjen och traditioner som gäller för dig.

Vattumannen

Ditt horoskop ser helt fantastiskt ut nu! Superbra energier i rörelse och du har alla möjligheter att få precis allt du vill och lite till nu. Intrigen tätnar kan man lugnt påstå, för allt eftersom Venus tränger allt längre in i Lejonet desto mer påtagligt kommer du att känna av hennes underbara kärleksenergi. Hon kommer att vara mitt emot din Sol, men samtidigt aktiverar hon ju Mars och de ödesmättade noderna. Wow – det där är innehåller så mycket så mycket potential till kärlek, mys, underbara möten och stunder av sällhet. Samtidigt som detta sker under midsommarhelgen kommer även en gyllene trigon att sprida ett generellt välmående till bilden. Det finns dock en fet varning med här som jag hoppas att du kan följa. Det är ju självvalt hur man reagerar på saker. Mitt råd till dig är att vara följsam och inte nappa på när andra försöker dra in dig i diskussioner. Bra om du i förväg bestämmer dig för att undvika laddade samtal. Man brukar ju veta i förväg vilka som brukar ha riktigt knäppa åsikter. Merkurius kommer att vara mitt emot Pluto nämligen – och det är synd att utmana ödet. Tror att du vet med dig att du kan bli lite väl stark i dina åsikter.

Fiskarna

Din styrande planet Neptunus stannar upp på måndag och vänder retrograd. Ja, det betyder att planetens bana vänder och hypersensitiva du kanske till om med fysiskt kan förnimma när det händer.  Det kan vara så att din uppmärksamhet nu vänds inåt – du känner in, du känner efter. Nu kan du tydligt förstå vad kropp och själv vill och känslorna kommer att vara riktade emot långt njutbarare saker än arbete och effektivitet. Samtidigt som allt detta sker kommer Neptunus också att bilda en stortrigon, en triangel, med Jupiter och Merkurius. Oj, det där var blev långt – men… Det är ett gyllene tillfälle för den kreativa människan för det här påverkar din fantasi och förmåga att tänka abstrakt. Du kan ha ögonblick av total klarhet och kaskader av fantasi. Så, tona ner tankar på karriär och arbetsliv så snart det går och förbered dig på en härlig långhelg. Se till att få massor av vila och där – kanske när du ligger utsträckt framför havet eller annan avslappnad situation kan idéerna skölja över dig. Härligast av allt – det är att underbara Venus möter Mars denna helg som går i kärlekens tecken.