Horoskop – Vecka 28

 

lake-summer-sunset-1

⭐️ Väduren

Kära Vädur, man tänker att detta skulle vara en lugn och vilsam period för dig – men din styrande planet Mars har klarligen helt andra planer. Han gick ju nyligen in i Lejonet där han verkligen kan få upp ångan och att han under veckan kommer i kontakt med Uranus gör det hela en aning explosivt, viljestarkt och kan av andra uppfattas lite väl individualistiskt. Anar att det kliar det i Vädursfingrarna och att du som bäst planlägger ditt liv. Att ligga i en solstol en längre stund har aldrig varit din melodi ändå. Men du, var försiktig och tänk på vilket sätt du framför dina nya idéer och kommande planer för din partner. Ja, Merkurius är ju retrograd och förutsättningarna att förstå varandra är kanske inte på topp. Några positiva ord på vägen? Ja, det är jättehäftig energi med massa potential. Ha kul och älska varandra.

  ⭐️ Oxen 

Sommar, sommar, sommar.. Heta mars rör sig nu i Lejonet kommer så att skapa en kaxig spänning och på så vis blir horoskopet aktiverat och får nytt liv! Oh, kanske inte precis vad du drömt om inför semestern – men, vi befinner oss alla i samma båt. Eklipsernas tid och hela sex planeter som är retrograda Vi får vara lite extra försiktiga med vad vi säger nu och lämnar vi hemmets trygga vrå kanske vi ska räkna med att saker kan och får ta tid..  Det är en stark fokus på vänner, kommunikation och resor. I de bästa av världar är du på resande fot nu och får till dig intryck ifrån nya platser och människor. Den Oxe som blir kvar hemmavid bör ändå se till att komma ut och träffa folk, prata och roa sig. Samla dina själsfränder och systrar runt dig. Du behöver stimuli från andra och har så mycket du vill säga och dela med dig av som kommer ifrån djupet av ditt hjärta. En flirt kan utvecklas till något djupare om du är sugen på kärlek.

 ⭐️ Tvillingarna 

Nu börjar det dra ihop sig till en lite galnare värld därute igen efter förra veckans urladdning. Vi är förstås fortfarande mellan eklipser, vi har en tilltagande måne och nu laddas energierna upp. Din planet Merkurius gick natten till måndag in i retrograd och färdas i början av veckan väl nära Mars för att det ska vara helt behagligt. Det kan finnas varningar i detta – exempelvis att man blir lite väl spontan, uttrycker sig på ett sätt man senare får ångra osv. Mars bildar kvadratur Uranus och det är kort sagt; galen energi och det är svårt att säga hur Skeendet kan bidra jobbiga händelser men… jag ser också äventyr, passion och glädje här. Det känns som din vilja är lag och att du får riktigt kul!  Solen som är i ditt 2:a hus aktiverar noderna, Saturnus och fram emot helgen även Pluto. Oh!  Ge dig ut i sommarnatten, glittra, mingla och njut av det fantastiska flödet du har runt dig. På fredag bildas ytterligare en härlig drake på himlavalvet, fylld av potential.

⭐️  Kräftan

Du är utan tvekan sommarens okrönta drottning – för allt i horoskopet pekar på dig. Vi befinner oss mitt emellan eklipser, vi har en tilltagande fullmåne och här händer det massor! Solen kommer under veckan att aktivera ALLT när den rör sig över månens noder, mitt emot Saturnus och till helgen även Pluto. Wow.. detta är ett riktigt kraftfullt skeende. Du bör inte se detta som en enskild händelse utan snarare en del i någonting större. Denna sommar är en tid när ditt karma, din utveckling och ditt liv får en ny mening och riktning. På fredag bildas en härlig drake i skyn och den innehåller massor av glädje och potential. Det är din Sol som lyfter den så det passar att rikta sig utåt nu och förhoppningsvis kunna vältra dig lite i de härliga vibbarna. Att Venus också befinner sig i din närhet betyder nu precis samma sak. Njut av att vara älskad och sedd.

 ⭐️ Lejonet

Mysiga, pratglada Merkurius gick in i ditt tecken för en tid sedan, men kom inte riktigt så långt med det eftersom en retrograd period väntade. Från natten till måndag och hela juli ut kommer Merkurius att backa. Intressant att notera är att Merkurius nu möts med Mars och det kan bildas ett lite extra skarpt läge där ett par dagar. Det är i stunder som dessa man kan erfara att gamla talesätt som ”tala är silver och tiga är guld” faktiskt har en relevans i ens eget liv. Mars älskar att vara i Lejonet och vanligen älskar även Lejonen hans närvaro som aktiverar allt som är kul. Förvänta dig mer av allt! Mer kärlek, mer vilja, lust och initiativ. Det blir helt enkelt full rulle och din sommar blir långtifrån långtråkig. Att Mars under veckan kommer att bilda kvadratur med Uranus kan addera plötslighet, överraskningar och äventyr till det hela. Om jag ska vara lite negativ så finns det traditionellt varningar med detta; explosivitet, ilska exempelvis. Hastigt övergående dock så fundera inte så djupt på den saken Leo.

⭐️ Jungfrun

Din kosmiska styrare, Merkurius bana och vänder och går under natten till måndag retrograd (baklänges) och kommer att vara retro hela resten av månaden. Det här skapar förstås ett annat läge som inte är lika lättnavigerat längre.  Mars närhet till Merkurius och kvadraturen som uppstår mellan Mars och Uranus gör att vi inte riktigt kan veta vad det är som händer här framöver. Vi ser också hur Solen aktiverar noden, Saturnus och Pluto – så spontant är tipset att faktiskt inte göra så mycket väsen av sig utåt. Vi befinner oss mitt emellan två eklipser dessutom. Några positiva ord om den här vecka att fundera över? Du kanske hinner tänka igenom vad det är du vill, hitta din egen rytm nu. Dessa stjärnor bjuder allt som oftast på förvånande och plötsliga händelser så om du får en snilleblixt eller kommer på en bra lösning är det bara att gratulera. Kreativa människor kan hitta sitt flöde och det vara en belönande tid föra alla sorters skapande och skrivande. Mars/Uranus kan även ge plötsliga besök, känslor kan blossa upp och passionen kan drabba dig.

 ⭐️ Vågen

Dina drömmar och visioner kommer i fokus nu när Solen rör sig igenom din karriärshörna, som också symboliserar hur andra uppfattar dig, din sociala position och ditt rykte. Nu aktiveras norra noden (framtiden) och du kanske smider planer som visar vilken riktning du önskar ta framöver? Wow! Vi kan och bör inte underskatta betydelsen av detta skeende som började i april och vars kulmen vi får vi se först 10/1 – 2020. Det är förstås processen mellan Pluto och Saturnus jag snackar om. Denna vecka belyser dock Solen såväl Saturnus (dina begränsningar), södra noden (det förflutna) och Pluto (det allra känsligaste i dig). Aj, aj.. det där är ju dina innersta punkter som du erbjuds möjlighet att läka, hela och ta dig förbi. Vågar du ta det steget nu? Att den sårade helaren Kiron vänder retrograd just nu är heller ingen slump. Att hela sex planeter är retrograd gör detta till den perfekta tiden för introspektion.  Nyckeln till utvecklingen ligger inom dig. Möjligheterna att ta dig förbi dina egna begränsande tankar och en gång för alla göra upp med vad än det är som stått i vägen för din optimala lycka och framgång finns också inom räckhåll.

⭐️ Skorpionen 

Se fram emot en superspännande vecka när både Solen och Venus färdas igenom ditt äventyrslystna 9:e hus, härligt va? Nu ökas din nyfikenhet och intresset allt! Det kan vara för andra länder, andra människor, internationella kontakter, resor mm. Solen kommer nu även att vara mitt emot Saturnus, noderna och Pluto. Att noderna aktiveras är oerhört betydelsefullt eftersom såväl tidigare liv karma som framtiden berörs. Dina känslor kommer i fokus och det är möjligt att ifrågasätter allt och alla, din relation med framförallt också dig själv. Vad du än gör – dra inte för stora växlar av dina känslor nu för de kan spela dig ett spratt. Intensivt, hett och oerhört känsligt. Samtidigt som detta sker har sexiga, viljestarka Mars gått in i Lejonet. Det är en stark position och därifrån ger han dig energi, motivation och styrka. Att Mars också är kvadratur Uranus ger plötslighet, förvåning och kanske överraskningar till hela bilden.

⭐️ Skytten 

I och med att Merkurius och Kiron vänder retrograd alldeles i början av veckan har vi hela sex retrograda planeter nu under sommaren. Vissa räds dessa tillfällen, själv tycker jag tvärt om att de är fantastiska eftersom de ger oss en paus. Hjälper oss att komma ikapp oss själva och justera våra liv och utveckling. När det inte går så fort erbjuds vi ju möjlighet att vända blicken inåt och uppmärksamma våra inre processer och programmeringar. En av dessa programmeringar kan röra din ekonomi nu när Solen befinner sig i ditt finansiella åttonde hus. Dessutom är den mitt emot och aktiverar såväl begränsande Saturnus, de karmiska noderna och hyperkänsliga Pluto. Ja, det ser ut som ett toppentillfälle att jobba med sin ekonomiska karma. Oh, nej anar jag att du tänker nu. Men, det kanske ligger till så att du har begränsande tankar, förutfattade meningar om vad som är möjligt och vad som inte är det. Mitt tips är börja med meditationer som hjälper dig att komma över dina begränsande uppfattningar om vad som är möjligt eller inte.

⭐️ Stenbocken

Det är verkligen en spännande tid nu för dig när vi befinner oss mitt emellan två eklipser. Vi har en tilltagande måne, nu växer sig känslor sig stora inför din årliga fullmåne i Stenbocken som infaller i ditt tecken den 16/7. Solen och Venus rör sig nu igenom ditt härligt tvåsamma sjunde hus vilket förstås sätter relationer och romantik i fokus. Underbart! Det här kan göra underverk i kärlekslivet. Denna vecka passerar Solen över norra noden (framtiden) och vara i opposition med riktigt tuffa planeter som stränga Saturnus, detektiven Pluto den södra noden som symboliserar det förflutna. Sanningens moment alltså! Om det finns outtalade tankar, förträngda känslor, gamla skelett i garderoben, sanningar som undanhållits är risken för avslöjanden överhängande – vilket förstås kan resultera i utrensning.  Som om inte det vore nog har vi även Mars och Uranus i kvadratur vilket även skänker en oförutsägbarhet och förvånande, plötsliga moment till det hela.

⭐️ Vattumannen 

Solen och Venus rör sig igenom ditt hälsosamma 6:e hus, som förutom måendet även berör ditt arbete och dagliga vanor. Man anar att du det pågår en kamp inom dig mellan vad du har lovat dig själv och vad du verkligen har lust att göra. Njutningslystna Venus gör nog sitt yttersta för att locka i dig småkakor och alla andra upptänkliga synder som finns. Troligtvis kommer hon dock inte att lyckas nu för vi har en del starkare och faktiskt också strängare influenser på gång. Solen möts upp med Saturnus, noderna och Pluto. Oh – ingen lek alltså. Det här ger uttryck för allvarsamma tongångar, beslutsfattande och det som sägs kan faktiskt komma att påverka framtiden långsiktigt. Som om inte det vore nog aktiveras ditt horoskop nu av heta Mars påverkan eftersom han är mitt emot allt som är du.  Idéer, tankar och motivation utlovas. Se fram mot en rolig tid.  Några varningar jag bör nämna? Ja, vi har massor av sådant nu – Mars kvadratur till Uranus är explosiv och kan komma med plötsliga bud. Alla retrograda planeter kan förstås försena och försinka saker och man anar att det inte blir lätt när Mars hetsar på.

⭐️ Fiskarna 

Solen lyser nu upp ditt sprakande 5:e hus aktiverar noderna, Saturnus och fram emot helgen även Pluto. Det där är ganska tuff energi som genom kontakten med noderna driver fram ödesmättade händelser som du kanske inte omedelbart kan identifiera som vändpunkter för dig. Men om du vänder dig och blickar tillbaka om ett halvår kommer du tydligt att se innebörden.

Det är en härlig veckan när vattnets mjuka element ger dig lugn, harmoni och svalka till din själ. Framåt fredag har vi ytterligare en perfekt drake (en ytterst speciell formation mellan planeterna) som formas på stjärnhimlen. Det är din styrare Neptunus, Solen och Månen som aktiveras och du mår toppen nu. Härligt! Det är en fri, lättsam och lycklig energi med en enorm utvecklingspotential som frigörs här och du kan njuta och känna att du är herre över ditt liv. Varning: Mars bildar en utmanade kvadratur Uranus och under dessa stjärnor bör du vara försiktig och inte leka med elden, ta genvägar i liver och absolut inte ljuga. Finns det något roligt meddelande till dig? Javisst Fiskarna – här finns en massa flirt, bus och glädje. Komiska missförstånd och roliga möten med folk från förr.