Horoskop – Vecka 3

 

mars-and-venus

⭐️ Väduren

Det är en så kul vecka som väntar. Visst, vi befinner oss mitt i förmörkelsesäsongen vilket gör att vad som helst kan hända. Solen är nu för sista gången på väldigt länge i kvadratur Uranus till ditt tecken. Det sätter spännande energier i rörelse och det kan innebära motivation, inspiration, nytänkande, innovationer eller till och med genombrott för vissa lyckosamma. Att Mars dundrar fram igenom tecknet skapar ett härligt flöde som vi kan ta till oss och följa med i. Han är eldig till sin natur så är det inte genombrott kan andra sorters brott inträffa på grund av de plötsliga, häftiga, impulsiva inslagen; inbrott, benbrott – så var aktsamma så ni inte halkar.  Men underbarast nu är att Mars kommer att bildar en mysig vibb med Venus som håller i sig ett tag. Det där skapar en njutbar, härlig känsla. Här kan vi förälska oss eller bara rent spontant må bra, bli lite extra sociala och mysiga.

⭐️Oxen

Det är en utåtriktad period du befinner dig i nu när Solen rör sig igenom ditt 9:onde och sedan 10:e hus och här är det arbete och tydliga resultat som räknas. Måndag passerar Merkurius över Saturnus, verkligheten som gör sig påmind och det kan innebära att du måste kamma till dig, kavla upp ärmarna och ta dig an livet och ansvaret som det kommer till dig. Men.. människan lever ju inte bara för att arbeta – vi vill ha lite lön för mödan också. Vi befinner oss i slutet av strävsamma Stenbocken och vi får känna på Uranus innovativa vibbar innan Solen på söndag smyger in i Vattumannen. Ditt sinne är fyllt av idéer och planer som du finner får motivationen att komma vidare med. Månen rör sig igenom ditt tecken på tisdag/onsdag så nu är du nära dina känslor. Ack.. om du kunde följa dina impulser och bara fara iväg till härligare plats. Det kanske också kan komma för Venusgudinnan kommer dag för dag att komma närmare Jupiter och samtidigt bildar hon också en bra aspekt med Mars. Det här är underbart!  Du gillar dig själv nu och dina relationer flyter på väldigt fint.

⭐️ Tvillingarna

Nu är din styrare Merkurius åter tillbaka i Stenbockens tecken och ditt åttonde hus där han faktiskt börjar få upp farten igen och tar här en ledande roll i utvecklingen eftersom han rör sig över den punkt 15° i Stenbocken, som eklipsen markerade förra veckan. Det återaktiverar punkten och vi laddar nu upp emot fullmånen och nästa eklips som infaller den 21/1. Wow! Det här är så coolt och skeendena får sådant som har suttit fast att lossna och du kan ta rejäla kliv framåt.  För dig, precis som för alla är arbetet i fokus. Både det dagliga och det inre arbetet du har med dig själv. Hm, det åttonde är ju i högsta grad förknippad med pengar – andras pengar dessutom – så arvsfrågor, bank eller löneförhandlingar.  Om det är så att du behöver se om din ekonomi, lägga om lån, ta nya eller se om ditt sparande kan det här vara tiden att be om ett möte med banken. Det åttonde rör även det allra djupaste i själen, kärleken och passionen. Merkurius passerar över Pluto till helgenoch här är en passande tid för djupsnack.  Du har så fina kärleksfulla aspekter ifrån Mars och Venus som skickar rosaskimrande vibrationer över till din hörna av horoskopet.

⭐️ Kräftan

Det kan ha varit starka känslor i farten under förra veckan och jag hoppas för din skull att det inte blev för mycket för dig. Det är lite samma visa denna vecka för vi befinner oss i förmörkelsetider och det är ju motiverade, igångsättande och oftast kul.  Men inslag av Mars, Uranus och Pluto gör att det kan hända oväntade grejer nu som kanske inte bara är enkla att handskas med. Men det är i tider som dessa som chansen att vinna också finns med i bilden och väldigt lyckade saker kan komma till stånd. Vi har en tilltagande måne på gång och nu laddar universum upp mot en fullmåne som nästa måndag landar precis i skarven mellan Kräfta och Lejonet. Coolt! Universum erbjuder så positiva vibrationer och det är en produktiv och lyckad tid när saker bara faller på plats, precis som du vill ha det. Det är sista veckan som Solen är i ditt 7:e hus för relationer. Vi har en toppenvecka framför oss när Jupiter och Venus, stora och lilla lyckan kommer till uttryck. Jobba med attraktionslagen och våga ta för dig.

⭐️ Lejonet 

Den här veckan rör sig Solen igenom de sista graderna i Stenbocken, bildar framåt helgen kvadratur till Uranus och träder sedan in i Vattumannen och ditt 7:e hus. Det finns dynamiska, överraskande, plötsliga händelser med i dessa stjärnor. Här kan det faktiskt hända nästan vad som helst! Det är en tilltagande måne på gång och universum bygger upp energierna emot en fet, dallrande fullmåne/månförmörkelse som nästa vecka den 21/1 landar i Lejonet. Men, eftersom det här är en så stor astrologisk händelse så känner vi av detta hela veckan, glöm inte att vi befinner oss mitt i förmörkelsesäsongen och det är stora ting som sker. Om jag kan ge dig ett råd på vägen så är det att fundera över vad det är du vill förändra, vad det är du kan tänka dig att släppa.. Du bör ha plats att härbärgera och ta hand om det nya som kommer in i ditt liv. Att Venus, Mars och Jupiter är aspekterade för ju tankarna till glädje, framgång och utveckling och även kärlek. Ny eller gammal sådan aktiveras nu.

⭐️ Jungfrun 

Din styrare Merkurius kommer i huvudrollen den här veckan eftersom han rör sig över den 15° av Stenbocken, där förra veckans eklips landade, och återaktiverar hela den energin på din vandring. Vi ser Merkurius möta Saturnus under måndagen, Neptunus på tisdag och emot veckoslutet Pluto. Det här kan dra fram en djupare dialog, kanske om din personliga utveckling, om det djupa i dig, kanske gamla sår träder fram och möjlighet till healing ges? En djupare förståelse för vad som hände i det förflutna kommer. Mars, Venus och Jupiter är starkt aktiverade nu och är en kul period du går in i så passa på att ta för dig när livets smörgåsbord ligger uppdukat mitt framför dig. Bäst av allt är att Venus närvaro garanterar romantik och flirt. Att hon dag för dag närmar sig Jupiter visar att hennes styrka ökar markant. Det är ett superhärligt flöde. Att Mars finns med i bilden ökar din dragningskraft och skeendena är motiverande och igångsättande.

⭐️ Vågen 

Det är en jätterolig tid som väntar som innehåller många glada skratt, kreativitet och trevligt umgänge med andra. Det går bra för dig nu Vågen.. Din styrande planet Venus myser på under sin färd igenom vilda Skytten och blir allt mer färgsprakande och äventyrlig. Det är förstås närheten till Jupiter som gör det. Dag för dag kommer hon ett snäpp närmare och naturligtvis skänker mötet mellan stora och lilla lyckan oss en gudomlig energi. Men.. Samtidigt bildas också en vibb över till Mars. Oh, han är kaxig och ser till att det händer grejer. Ja, i ditt liv skulle det absolut kunna vara så att det är nu du går emot ett känslomässigt avgörande, kanske kommer in i nya sociala cirklar eller på annat sätt drar till dig uppskattning, kontakter och kärlek. Solen bildar kvadratur till Uranus innan den på söndag smyger Solen in i Vattumannen. Det handlar om dian kreativa idéer, det unika i din person. Det är ditt skapande 5:e hus som markeras och det är dags för dig att kliva ut ur garderoben och stolt visa att du finns, vem du är och vad du kan.

⭐️ Skorpionen

Pengar, kommunikation, arbete, kreativitet, nya idéer – ja, det är väl i stort sätt det den här toppenveckan handlar om för din del. Du har verkligen chans att lyckas med allt detta och mer därtill.  Pratsamma Merkurius är åter med i matchen och det är dags att återkoppla till vänner som hamnat i radioskugga. Det må vara att tankar och prat mest handlar om arbete, problemlösningar i böran av veckan men framemot helgen kommer vi in på djupsnacket – för din styrare Pluto möts upp med Merkurius. Vad som jag verkligen älskar med veckan är att Jupiter bildar sin första kvadratur till Neptunus. Det här är ett större skeende som återkommer två gånger till under året – men det är av gudomlig art och den hjälper oss människor i vår andliga strävan, hjälper oss att fatta bra beslut mm. Dessutom – Mars, Venus och Jupiter har alla ett finger med i ditt kärleksliv och det ser bättre och mer njutbart ut än på länge. Härligt! Vi har en tilltagande måne på gång och känslorna blir bara större och hetare ju längre fram vi kommer mot helgen.

⭐️ Skytten

Du kanske måste sätta upp lite tydliga gränser? Säg inte ja till alla chanser som kommer i din väg utan att sovra, välja lite. Alla vill ha dig nu och livet är på det hela taget bra. Går det att hantera all den här positiviteten på en och samma gång. Ja, jag tänker förstås på att Venus, kärlekens gudinna, nu dag för dag närmar sig Jupiter som är din lyckliga stjärna. Det är ett härligt, supermaxat och förstås synnerligen maxat skeende. Stora och lilla lyckan på en och samma gång! Som om inte det vore nog bildas här också ett möte mellan Jupiter och Neptunus som höjer ditt sinne, får in dig på utvecklande, medvetandehöjande tankar, kanske andliga sådana. Nu kommer Jupiter att bli mer markant, han tar plats och din utveckling följer med. Dessutom.. Mars är i trigon till allt detta. Känslomässigt kan det vara överväldigande nu eftersom vi befinner oss i förmörkelsesäsongen. Det kan vara smart att lägga lite band på sig och invänta vad andra tycker och tänker och inte ge bort dina åsikter och känslor först. Gäller extra mycket i kärlek men även i alla sammanhang.

⭐️ Stenbocken 

Förra veckan kan det ha sprakat till för dig för dig eftersom nymånen och eklipsen landade hos dig. Vi befinner oss mitt i eklipssäsongen och energin mattas inte av alls utan tvärt om den laddas upp allt eftersom dagarna går. Vi har en tilltagande måne på gång som infaller den 21/1. Merkurius rör sig nu igenom ditt tecken och återaktiverar hela eklipsen på sin färd. Han passerar Saturnus på måndag, vinklar Neptunus och avslutar veckan i nära möte med djupsinniga Pluto som vill locka dig att tala om det innersta i dig, dina hemligheter och din innersta vilja. Är det något du önskar dela? För den som är en del i ett par kan det här vara ett superbra tillfälle att komma varandra riktigt själsligt nära. Att heta Mars och Venus är aspekterade ger ett lite sexigare inslag i bilden så här främjas alla sorters kärlek – själskärlek till passion. Nu aspekteras Uranus kort och ger några dagars insikter och snilleblixtar torsdag- lördag. Solen har bara sex dagar på sig i ditt tecken innan den lämnar dig till förmån för Vattumannen. Nåväl.. även det är ju också en trevlig och utvecklande position för dig.

⭐️ Vattumannen

Tjugondagknut dansas julen ut! Det var igår alltså och nu är det dags att kliva fram och delta Vattenbärare. Varför jag säger detta just till dig är att du under en månads tid, astrologiskt sett, varit i radioskugga. Kanske har du njutit av ditt eget sällskap eller om tillhör de mest lyckosamma kunnat mysa på i fred ända till nu? Den här veckan blir det dock andra bullar av. Solen rör sig nu de sista graderna i Stenbocken och aspkterar på vägen in i ditt tecken din styrare Uranus. Tjoho! Detta är första ringningen innan larmet går. Universum vill skaka igång dig, väck dig och få dig att kliva ut och ta plats i ramp ljuset igen. Coolt. Ja, det ser sannerligen ljust ut för dig nu för På söndag träder Solen in i ditt första hus och som alltid är det den tid på året som du får skina lite extra mycket.

Det är en tilltagande måne på gång och dag för dag växer sig energierna större och starkare ända till dess fullmånen infaller i Lejonet – dvs mitt emot allt som är du. Det är jättebra sociala, flirtiga och kärleksfulla vibbar igång nu.. Härligt, härligt!

⭐️ Fiskarna

Vi har en tilltagande måne på gång och det är förstås ganska skakiga tongångar. Vi befinner oss mitt i eklipssäsongen och vad som helst kan hända. Särskilt bland dem som är födda i de kardinala tecknen kan det vara lite svajigt. Men du Fiskarna är ingen sådan person (vädur, kräfta, våg eller stenbock) och kanske kan du komma att få fungera som medlare eller stöd när känslorna går höga. Vad som för tankarna till det är förstås din empati och inkännande personlighet samt att Solen befinner sig i ditt sällskapliga 11:e hus som handlar om grupper. Det kan röra sig om jobb eller privatliv – men räkna med att folk kommer att vilja blanda in dig i skeendena.

Du måste absolut inte ställa upp som jourhavande kompis/coach om du inte vill. Jag rekommenderar starkt att du använder veckan till något kreativt som faktiskt ger dig fördelar. 11:e huset handlar ju också om internet. Skapa om din profil, ta justa bilder på dig själv och gå ut där och visa upp dig. Mars, Venus och Jupiter är i så gynnsamt läge att en bra Linkedin presentation kan ge nytt jobb, en just Tinderbild dina drömmar uppfyllda osv.