Horoskop – vecka 37

 

 

Martin pfister 10

Väduren

Nymånens pigga, nystartande energi hänger med oss in i den här ytterst utmanande, utvecklande och fartiga veckan. Solen visar musklerna nu via trigonen till Pluto så nu kan vi få se allt ifrån stark vilja till utövande av makt.. Solen bildar även en hoppfull och positiv länk till Jupiter som kan öka motivationen hos människor. Andra sidan Jupiter är ju att låta oss se verkligheten som den är och vi nu står vi inför sanningens moment. Mars kommer nu för tredje gången att passera samma fläck och träda in i Vattumannen och där kommer han förstås i kvadratur med Uranus. Det här skapar en riktigt spänd energi förstås.. Så om du frågar dig när saker händer så är svaret förstås NU – på rödaste momangen. Mars och högexplosiva Uranus som ser till att ödets kvarnar mal och mullrar. Saker som du väntat på kommer till ett avgörande – på ont eller på gott. Om du har något som du tycker är viktigt att säga så se till att få det gjort nu. Om jag vore du Väduren skulle jag rekommendera att du uppdaterar CV:n och Linkedin eller för den egna företagaren – ta stegen som behövs för att få in nya uppdrag.

Oxen

För dig lilla Oxe är det en superintressant tid du befinner dig i. Uranus backar fortfarande igenom ditt tecken och bildar nu en kaxig kvadratur till Mars. Spännande! Solen kopplas nu till både Pluto och Jupiter och den här tuffa mixen bjuder ju in det oväntade så i princip vad som helst kan hända. Om olyckskorpen ska få säga sitt så finns det anledning till försiktighet här och det krävs just en Oxes tålamod för att du inte låta dig triggas och gå in i konflikter med andra. Men.. om vi väljer att se horoskopet ifrån den positiva sidan så är det i stunder som dessa som du får inspiration, tänder till och kanske vågar ta dig an nya yrkesmässiga utmaningar. Vad sägs om ett helt nytt liv? Det skulle kunna komma nu om du törs anta nya utmaningar.

Söndagens nymåne inföll i ditt kreativa femte hus som rör konst, skapande, glädje och sex. Det ser ut som det kan bli en nystart på följande områden i livet. Hm, men vad som också för tankarna till kärlek är det faktum att Venus nu trätt in i ditt relationshus för en flera månader lång vistelse. Wow – det här handlar om kärlek, om värderingar och faktiskt också pengar. Härligt!

Tvillingarna

Söndagen bjöd på en härlig nymåne i ditt allierade tecken Jungfrun där din energi passar så himla bra. Den här modiga och rätt kaxiga energin följer med dig hela veckan igenom, den sätter bollar i rullning och nu ska du se att allt det där du väntat på faktiskt tycks kunna bli verklighet! För de allra flesta innebär veckans horoskop en utmaning kantat av risker och oförutsedda händelser. Visst, livet innebär alltid risker – vilket förstås ger spänning till det hela. Mitt tips till dig är att inte fega utan kör precis den motsatta stilen. Stick ut hakan, säg ifrån, uttala dina önskningar högt och passa på att ta för dig nu när du står framför livets smörgåsbord och faktiskt kan plocka för dig. Du har alltså väldigt bra kort på hand nu Tvillingarna för Jupiter och Pluto bildar justa vinklar till Solen och lite senare även till din härskare Merkurius.  Passa på och ta för dig nu när den kosmiska röda mattan är utrullad framför dig. Du är ju zodiakens mest uppfinningsrika tillhör dem som kan ta tillvara den sprakande energin som Uranus/Mars kvadraturen medför och göra något bra av den. Tuffa Mars ger dig styrkan att och kraften att driva igenom din vilja och sträva emot dina drömmars mål utan att du ändrar dig halvvägs.

Kräftan

Söndagens nymåne lyste upp ditt kommunikativa tredje hus. Nu är tiga silver och tala guld så låt världen höra dina tankar och åsikter.  Kopplingen till Pluto och Jupiter gör det gynnsamt för dig att ta initiativ och tydligt visa din vilja och markera vad det är som gäller. Ha, ha.. jag vet att det inte är din stil Kräftan – men det kan finnas stunder när du gör klokt i att visa din styrka. Det är en väldigt bra tid för att ta tag i allt som handlar om delade tillgångar, ägande och ekonomi. Bästa nyheten för dig denna vecka är att Mars äntligen lämnar ditt relationshus och piper iväg in i Vattumannen. Med den rörelsen så kommer Mars för tredje och sista gången att plöja i den fåra där han redan varit två gånger tidigare i år – först i 17-19 maj sedan 7-13 augusti och nu sista övergången har vi nu 11-15 september. Hm, det där kan återuppväcka de frågor som drogs igång under sommaren. Om du tillhör dem som var med om jobbiga händelser kan vara skönt att komma till ett avslut och att nå en försoning. En sådan lättnad! Nu kan relationerna äntligen landa, bli smidiga och njutbara igen.

Lejonet

Nu är vi här igen Lejonet på den plats i Vattumannen där Mars nu för tredje och sista gången far fram.  Han var här två gånger tidigare i år – först i 17-19 maj sedan 7-13 augusti och nu den slutliga övergången som sker nu 11-15 september. Det här kan absolut riva upp händelser som ägt rum under vår och sommar (se datumen ovan och minns också sommarens tre förmörkelser). Trots kvadraturen till Uranus kommer det dock inte att vara lika stressfyllt och jobbigt. Men du vara lite ovanligt rastlös, påhittig och attrahera till dig bra saker som du kommer att gilla. Men.. kärleken, nära relationer och för den delen – alla dina mänskliga relationer kommer att prövas och kanske ifrågasättas av dig. Venus som under söndagen smugit sig in i Skorpionen, där hon pga en retrograd blir kvar under resten av året, kommer att påverka den utvecklingen oerhört mycket. Hela retrograden äger rum i ditt fjärde hus – i roten av ditt väsen – på hemmafronten alltså. Nu rätas eventuella känslomässiga frågetecken ut och du kommer att komma till klarhet i kärlekslivet och vad du vill och inte vill ha. Dina värderingar och din vilja prövas och du når slutligen klarhet – men det kan ta någon månad innan allt är klart.

 Jungfrun

Nyss (söndagskväll) möttes Månen och Solen i ditt tecken – nymåne – månen tankade positiv energi från Solen och inledde en spännande och utvecklande dialog med Jupiter och Pluto och seglar nu med förnyad energi fram igenom zodiaken. Dessa kosmiska gåvor gör dig till den naturliga medelpunkten i alla sammanhang. Du har medvind i dina segel och självklart kliar det in fingrarna på dig att sätta igång det förändringsarbete som du vet måste komma. Det är självförverkligandet som lockar förstås och visst, Jungfrun, håll dig till din plan så kommer belöningen för din möda att komma. Andra intressanta saker att notera är T-korset mellan Venus, Mars och Uranus som ställer saker på spets mellan människor på alla nivåer – yrkesmässigt, känslomässigt, kanske politiskt också. Den som väntar på att det ska hända något spännande i kärlekslivet gör klokt i att hålla sig lite alert och med i matchen. Det är möjligheternas tidevarv och vad som helst kan hända.

Vågen

Nu är det dagen efter nymånen i Jungfrun och i natt var det dina drömmars hus, det andliga 12:e som blev upplyst. Måla en bild i sinnet över hur du vill att din närmaste framtid ska se ut. Ny måne, ny start heter det ju och denna måne ger dig tillgång till fantasi och visioner. Följer du attraktionslagen så vet du ju redan att vetskapen om den inre bilden gör hela skillnaden. Din lyckliga stjärna Venus lämnade dig igår (söndag)  – men hon kommer tillbaka till dig Vågen – inflygningen till Venus retrograda period har redan börjat. Det här är därför en tid när dina värderingar och känslor kan komma att prövas. Den här veckan bildas ett skakigt T-kors mellan Mars, Venus och Uranus och det kan vara läge att hålla en lite lägre profil och mer iaktta vad som sker än att aktivt agera i de diskussioner som uppstår. Det här gäller framförallt kärleksliv och alla emotionellt grundade relationer. Du gör klokt i att använda din medfödda förmåga för diplomati och hålla en bekväm distans. Dessa dagar är superbra för rejäla nappatag i karriär och att skapa ordning och struktur.

Skorpionen

Bortskämda varelse! Nu har underbara gudinnan Venus, Lilla Lyckan, tagit steget över till ditt tecken vilket är förstås är jättebra nyheter. Hon har ju en tendens att skänka överflöd och allehanda fördelar, vinster och personliga njutningar där hon drar fram. Det kan vara läge att uppdatera garderoben, fixa hår och sådant för nu attraherar du till dig såväl kärlek som chanser. Söndagens nymåne inföll i Jungfrun – och den bildade kraftfulla aspekter till såväl din styrare Pluto och till Jupiter som befinner sig i ditt tecken i ytterligare två månader till. Wow. Så ni Skorpioner som känt att Jupiter snuvat er på konfekten – här revitaliseras Jupiters energi.  Att zodiakens båda välgörare Jupiter och Venus samtidigt befinner sig i ditt tecken förvandlar ditt liv till ett stort smörgåsbord eller kanske till uppdukad buffé av idel möjligheter. Det är en spännande vecka, och även om vi zoomar ut lite och tar det hela i ett större perspektiv, en superintressant månad. Du blir positivt uppmärksammad om du visar framfötterna yrkesmässigt nu. Inte ens den mest tillbakadragna Skorpionen kan att ha en   ursäkt för att inte ta sig ur skalet och komma ut och ta för sig av läckerheterna.

Skytten

Söndagens nymåne satte saker i rörelse i ditt karriärshus när den aktiverade din härskare Jupiter och Pluto på en och samma gång. Du kanske är sugen på att pröva dina vingar och det är mycket möjligt att du kommer att du får ett erbjudande, blir head huntad eller själv snubblar över ett spännande jobb.  Härliga Jupiters expansiva, nydanande energi blandas fint in här och genererar massor av positivitet. Men, innan du blir för bekväm i den här sköna bilden jag målar upp – den här veckan är inte friktionsfri och det finns absoluta risker som du gör klokt i att ta hänsyn till. T-korset mellan Mars, Uranus och Venus skapar spänning som i värsta fall kan braka loss och gå väldigt fel. Varning för såväl tekniska problem som tjafs och bråk människor emellan. Yrkesmässigt händer allt vilket förstås gör att stora krav kan ställas på dig och du måste ligga i som en igel för att få det att funka på jobbet. Sett ur en lite mer levnadsglad synvinkel kan T-korset trigga din lekfulla sida och plötsligen är livet roligare igen. Du kan upptäcka att människor är attraktivare mer inbjudande än de har varit på länge och du – zodiakens eviga flirtis är på banan igen.

Stenbocken

Söndagens nymåne gav en ny, fräsch och lite krispig känsla till världen. Visst är det med en annan känsla än igår? Stjärnhimlen är så aktiv denna vecka och nästan alla planeter är triggade och indragna i det pågående skiftet och naturligtvis kommer det att avspeglas i ditt liv också. Livet kan komma att erbjuda överraskningar och tvära kast så det gäller att vara lite alert och vaksam så du inte hamnar i en brydsam situation.   Nymånen som befann sig i vacker trigon till allt som är aktiverade såväl Pluto som Jupiter och revitaliserade deras energi och på den vägen dras du in i förvandlingarna och chanserna som erbjuds.  Bästa nyheten för dig är att heta Mars lämnar dig under måndagen. Pust! Nu piper han in till grannen och trycket på dig minskar. Samtidigt har vi också ett utmanande och lite sexigt T-kors på gång mellan Uranus, Mars och Venus. Att ge sig ut på osäker mark brukar ju inte vara din stil Stenis – men.. Vad händer om du skulle råka få upp ångan och faktiskt attrahera in en attraktiv person i ditt liv? Det skulle mycket väl kunna hända dig nu.

Vattumannen

Det händer så mycket på din stjärnhimmel att man nästan tappar andan Vattenbärare. Säga vad man vill om 2018 – men det här året har inte följt den vanliga standarden. Under måndagen återkommer heta Mars till ditt tecken vilket ställer precis allt på sin spets, och ökar din drive och motivation. Första vändan han var hos dig började i mitten av maj och Mars hann då att gå 9° in i tecknet innan han kallades tillbaka (via en retrograd rörelse). Han backade ut och in till grannen i augusti och nu är han tillbaka igen för en avslutande åtta veckor lång repa igenom ditt tecken. Härligt nog aktiverade söndagens nymåne Jupiter och Pluto så det är med nytt mod och en optimistisk känsla du närmar dig livet nu. Tappade trådar, tankar och planer som gjordes vid dessa tidsperioder plockas med fördel upp igen nu. Det är rätt tid att verkställa beslut, se till att jobbet blir gjort och så sedan avsluta. Se fram emot en väldigt effektiv, produktiv och gynnsam tid. Det bildas ett T-kors nu mellan Uranus, Mars och Venus som faktiskt kan vara riktigt duktigt förvirrande. Det kan i värsta fall leda till kris – men din härskare Uranus är både en kinky och nyckfull herre som precis lika gärna kan leda in dina tankar på kärlek och äventyr. Är du öppen för dessa vilda lockrop finns möjligheterna där.

Fiskarna

Söndagskvällens nymåne inföll mitt emot dig och vilket fick såväl Neptunus som Jupiter och Pluto att vakna till liv igen. Farliga, utmanande planeter gör skeendena denna vecka spännande och inte helt odramatiska. Nu aktiveras ditt horoskop igen och den här stjärnhimlen är plötsligen inte så neutral längre. Ett utmanande T-kors bildas mellan chockerande Uranus och kärlekens planeter Venus och Mars vilket kanske lockar ut dig på arenan. Du kommer inte kunna dölja dig, simma runt, lura i vassen och vara lika undanglidande som du brukar.  Eh, hur låter det här? Illusionernas mästare Neptunus ihop med två överhettade sexgudar? Ta det lugnt Fiskarna, känn in och känn efter innan du låter dig lockas in något äventyr. Naturligtvis behöver det här inte betyda att det ska gå dåligt för dig – men rådet är ändå att dra lite lätt i bromsen och iaktta. Det får inte gå för fort nu i vare sig kärlek eller affärer. Dina känslor och ditt privatliv tar större plats än det brukar vilket förstås är jättekul.  Ta reda på vad det är du själv vill ha och håll det målet tydligt för dig själv.