Horoskop – Vecka 38

IMG_3989

⭐️ Väduren

Människa lever inte bara på luft och kärlek sägs det. Men helt utan den varan som vi har varit ganska länge är heller inte roligt. Att Merkurius och Venus gick in i charmiga lufttecknet Vågen är ju så härligt – i sjunde huset för relationer dessutom! Oh, nu kanske relationer kan flyta och vi får in det härliga sociala i livet som är så typiskt för Vågen.  Merkurius här är behjälplig med tankar, idéer, impulser, prat och förhandling. Venus närvaro däremot kommer med det goda i livet, överflöd, tur, pengar, charm, flirt och förstås kärlek. Men Venus närvaro är superbra även för alla som jobbar med konst, design, musik eller andra Venus relaterande yrken. Men Venus kallas ju även den lilla lyckan – så hon kan även bjuda på ren och skär tur. 

Din styrare Mars har har ju varit i stor närhet av Solen i ett bra tag nu och i det jordnära praktiska Jungfrun och i ditt arbetsamma 6:e hus dessutom. Ja, det är ju ett tema vi har haft en tid, så det är inga nyheter jag kommer med här. Dessa eldiga driver upp på ditt tempo, kräver effektivitet och tvingar dig till handling – så väldigt mycket arbete har varit på ditt bord här. Ok, det har inte drabbat någon tunnis, det klarar du lätt av. Glädjande är att det är sista veckan med det här upplägget. Strax efter midnatt nästa söndag går Solen in i Vågen. En annan händelse som är goda nyheter för alla människor det är att Saturnus som varit retrograd i fem månader kommer att vända direkt. Tjoho! En stor lättnad inträder. 

⭐️ Oxen

Vid första anblicken kan man tänka att det inte är så jättestor skillnad mellan denna vecka och den förra – för visst – Solen och Mars är fortfarande tätt ihop och tongivande i Jungfruns tecken… Jobb och jobb låter ju det där som. Men allt som sker äger rum i ditt kreativa 5:e hus som ger så mycket glädje till dig. De fina aspekterna med Jupiter och Neptunus ligger fortfarande kvar så detta  är verkligen möjligheternas vecka och jag hoppas att du jobbar med attraktionslagen och sätter upp tydliga bilder av vad det är du önskar. Tänk att ju tydligare beställning du skickar upp till änglarna – desto lättare är det för universum att ge dig det du vill ha.

Under de kommande åtta dagarna kommer universum att genomföra ett totalt transformationstrick och vips, så är stjärnhimlen en helt annan.  Först ut på bana är Merkurius och din egen lyckliga stjärna Venus som redan i söndags tog klivet över till Vågens tecken. Som bekant styr Venus Vågen, älskar att vara här och här kan hon lätt överföra lite av sin sötma till dig. Härligt. Saturnus vänder och går direkt den 17/9. En stor lättnad för oss alla. 

⭐️ Tvillingarna

Ja, när du läser detta börjar fullmånens energier så sakteliga att klinga av och man kan ana att den här tiden har varit helt och totalt engagerande för dig  – på ont och på gott. Mycket jobb kan man tänka förstås att den här tiden har inneburit – men det är mycket som talar för att du har fått väldigt goda resultat i din strävan. För dig som för alla kommer den här massiva Jungfru energin att lösas upp under denna vecka. även om det är sista veckan så kommer ändå Mars och Solen en eldig makt duo att befinna sig i ditt 10: hus. 

Först ut på banan i förändringarna är förstås din styrande planet Merkurius, han är verkligen en trend setter, alltid först med det senaste.  Lite som du Tvillingarna. Hack i häl med honom är nu Venus och de båda tog sig redan under söndagen den 15/9 över till Vågens tecken. Pust!! Visserligen är Merkurius styrande i Jungfrun – men jag tror faktiskt att även du Tvillingarna kommer att känna att det är skönt att vi får in lite luftelement i horoskopet så folk kan tänka klart, mena vad säger, höra vad som sägs och sådär. 

⭐️ Kräftan

Kära Kräftan! Med tanke på vad du har varit utsatt för astrologiskt under denna sommar med eklipser, noder och olyckligt placerade planeter så väljer jag att ta den bästa nyheten först! Den 17/9 kommer Saturnus som varit i retrograd i fem månader att vända och gå åt rätt håll! Phu! Andas ut och dra en lättnadens suck. Nu kommer Saturnus för tredje gången och avslutande att gå tillbaka i sina gamla fotspår och om vi ger det hela lite tid – försvinna. April 2020 är han borta ur Stenbocken helt. Nu kommer han inte att peta och dra i våra gamla sår utan sätter fart emot framtiden! Halleluja.

Fart och fläkt – det är tydligt att det är full rulle på din planhalva Kräftan – både i yrkeslivet, socialt men inte minst  i den privata sfären. Alla vill ventilera sina tankar med dig, få råd och kanske en klapp på axeln. Det är sista veckan för Solen att befinna sig i det utåtriktade tredje huset där och människor i din närhet – grannar, arbetskamrater eller vänner och surrar runt och vill ha sin bit av dig.  Visst är det roligt att vara efterfrågad men lagom är bäst nu. Sätt gränser till dem som inte själva fattar att du behöver din egentid.  Merkurius och Venus nya positioner i Vågen är mycket gynnsamma för dig. Lev och njut! 

⭐️ Lejonet

Jag lovar kära Lejon att vi går emot ljusare tider och att allt blir bättre nu, snart! Den senaste månande kan mycket ha kretsat runt arbete och personliga värderingar. Man anar att stelliumet i Jungfrun sett till att du fått starka utmaningar och ett hårt tryck på dig. Möjligen har även du själv pressat dig själv hårt. I kombination med en arbetsgivare som önskar se din prestationer  så är det lätt att det blir för mycket. Ja, du gör rätt att ifrågasätta för hur ska du annars veta om ditt livspussel är sammansatt på bästa sätt. Tar arbetet för mycket tid ifrån dig eller är du nöjd med hur du har det? Frågor som är det värt det – kan ha snurrat runt i ditt huvud. Ja Leo? 

Lite pö om pö förändras hela maktbalansen i horoskopet under den här vecka, delvis har det redan skett i och med att Merkurius och Venus gått in i Vågens tecken.  Dra ett djupt andetag! Äntligen lite luft med i bilden så att vi får lite syre och kan tänka klart! Hurra! Precis vid midnatt nästa söndag går även Solen in i Vågen och transformationen är komplett. 

Den stränga fadern Saturnus som under hela fem månader befunnit sig retrograd i ditt arbetshus ändrar riktning den 17/9 och det är vi alla glada för. Nu riktas uppmärksamheten mot framtiden. 

⭐️ Jungfrun

Nu har vi kommit till den sista veckan som Solen befinner sig i ditt tecken – det är totalt sju dagar kvar för dig att vara i händelserna centrum. Ta väl vara på tiden för det innebär så mycket potential och goda chanser. Det massiva planetpådraget i ditt tecken  kulminerade i lärdags när Månen blev full i Fiskarna – men dessa energier är  i viss mån fortfarande aktiva även under denna vecka. Fortsatt full rulle, massor av aktivitet runt dig och livet är verkligen en spännande plats att vara på. 

Men.. universum har börjat förvandlas. Under söndagen den 15/9 lämnade din styrande planet dig och pep in till Vågen. Det dröjde inte många timmar tills dess Venus följde hans exempel. Denna vecka är du alltså kvar med Solen och Mars i ditt tecken. Oh, de utgör en potent, eldig maktfaktor som kan göra underverk. 

Många Jungfrur är ju kreativa, pyssliga och väldigt duktiga med detaljer. Att torrbollen Saturnus befunnit sig retrograd i ditt skapande 5:e hus är förstås ingen höjdarposition eftersom han kan ha upplevts som en bromskloss och hemmat dig. Därför tänker jag att du blir glad att få höra nyheten om att Saturnus vänder direkt den 17/9. Han må vara seg – men han går sakta men säkert sin väg nu. Hurra! Exempelvis kan gamla projekt som gått i stå nytt liv igen. Ja, allt blir bättre. 

⭐️ Vågen

Till dig kära Vågen har jag i princip bara riktigt bra nyheter att komma med. Du ska få se att det som har varit motigt, suttit fast och kanske gett dig ordentligt med huvudbry lossnar nu. Det finns flera faktorer som bidrar till denna bild. Viktigast och mest uppenbart är förstås att glada, kommunikatören Merkurius tog under söndagen skuttet över till ditt tecken tätt följd av Venus. Wow! Nu är din gudinna hemma i sitt eget tecken där hon kommer till sin rätt och skänker massor med positiv energi till dig och allt runt dig påverkas positivt av dessa krafter. Hela stjärnhimlen nu befinner sig i en förvandlingens och transformationen sker stegvis och är inte avslutad för än natten till måndagen den 23/9 då Solen går in i ditt tecken.

Nu äntligen blir det ordning i torpet/hemmet för den 17/9 vänder Saturnus  direkt. Phu! Det är efterlängtat efter en femmånaders retrograd ! Nu äntligen kan vi börja jobba oss framåt och ha framtiden i sikte. Tillhör du dem som fortfarande letar och längtar att finna den perfekta tryggheten, partnern eller hemmet? Ingen behöver detta mer än du Vågen och så mycket kan jag säga att det kommer att bli så mycket lättare att navigera nu när Saturnus jobbar med dig inte mot som de retrograda perioderna kan upplevas. 

⭐️ Skorpionen

Fullmånens energi klingar av under måndagen de starka laddningarna dröjer sig kvar hela veckan. Det är främst två intressanta transiteter som skapar den här ytterst kraftfulla, häftiga, magiska och produktiva energin. Det ena är T-korset som bildas mellan Mars, Jupiter och Neptunus. Var observant på dina impulser och beredd att kasta dig på handbromsen om det bär iväg för dig. Mars initierar, motiverar och tar aktion + Jupiter som alltid är spendersam och överdriven + att även illusionernas mästare Neptunus har ett finger med i smeten! Hm.. Ja det är lätt att du gör saker som du får ångra. Hoppar i säng med fel person för fort, spenderar en massa pengar onödigtvis eller likande grejer. 

Det andra och minst lika viktiga är båda dina styrande planeter Mars och Pluto står i en lyckosam trigon hela veckan vilket ger dig superkrafter, fokusera din vilja och rid på den tursamma vågen Skorpionen. Du kan få vad som helst att hända. 

Torrisen Saturnus som huserat retrograd i ditt kommunikationshus i hela fem månader vänder rätt nu. Pust! Det kommer bli så mycket lättare att göra sig förstådd när planeten rör sig i rätt riktning.

⭐️ Skytten

Genom att Jupiter befinner sig mitt i ditt tecken så bildades det vid fullmånetid ett T-kors på stjärnhimlen i de rörliga tecknen. På så vis drogs du kära Skytten, in i stormens öga och med dessa motiverande, generösa, överdrivna och kanske förvirrande energier kan vad som helst hända. T-korset kvarstår hela denna vecka via Mars, Jupiter och Neptunus. Det implicerar att det är en ytterst kaxig energi i rörelse och att faktiskt ingenting är varken stabilt eller säkert i dessa dagar. Det är bättre att du försöker hålla tillbaka dina impulser, undersök varje situation och person. Snabba beslut kan visa sig vara dumdristiga nu. 

Det här är sista veckan som Solen och Mars befinner sig i din karriärshörna. Mars står i fin trigon till Pluto så istället för att mattas av skruvas nu energin upp ett par snäpp så du kan förvänta dig lite extra allt här. Mer jobb, kanske lite mer stress och dessutom mer roligt! Du behöver som jag skrev där inledningsvis hålla tillbaka dina impulser. Jobba inte för mycket!

Under söndagen den 15/9  smög Merkurius över till Vågen och hack i häl efter honom följde kärlekens gudinna Venus efter.  Kanske lättar nu ditt överdrivna fokus på arbete och du öppnar dig lite mer emot människorna.

⭐️ Stenbocken

Vi hade precis en mäktig fullmåne som ägde rum i ditt kommunikativa tredje hus som rör de dagliga samtal man har med sina nära och kära, grannar och vänner. Solen och Mars är kvar i ditt vetgiriga 9:e hus som rör medvetandehöjning skapar stark utveckling. Båda dessa hus triggades enormt och energierna denna vecka är så dynamiska, produktiva och faktiskt också lite pådrivande. Ytterligare push kommer utav den kaxiga trigon som bildas mellan Pluto och Mars. Det är inte utan att det ser ut att du inom kort kommer att börja lira i en helt ny dimension Stenbocken. Merkurius och Venus nya positioner i Vågen är också främjande för dig och du visar dig från din bästa sida.

Efter en fem månader lång retrograd period vänder nu äntligen Saturnus bana direkt – den 17/9. Detta är en enorm lättnad för alla människor men eftersom han är din styrande planet och befinner sig i Stenbocken dessutom, så har det såklart allra störst betydelse för dig. Nu vänder din kosmiska pilot siktet framåt och härifrån kommer du inte att behöva irra runt i cirklar och invänta saker längre. Tvärt om – nu lättar det och och härifrån kan nya saker komma in i ditt liv och vi rör oss emot framtiden, emot utveckling och emot nya segar. Det här är toppen Stenis. Använd de kommande månaderna till att smida planer och önska in saker. Minns, att i december månad kommer lyckans planet Jupiter att träda in i ditt liv och det skadar inte alls att vara välplanerad och förberedd inför detta.

⭐️ Vattumannen

När veckan börjar är du fortfarande fylld av fullmånen och det stora T-korset som bildades. Härliga, kraftfulla energier fyller din själ. Du är ju alltid välartikulerad och smart men det finns stunder när din snille till och med imponerar på dig själv och du kliar dig i skallen och undrar vad som hände? Var kom all klokskap ifrån? Ja, universum är verkligen uppladdat för sådana händelser nu eftersom det rörliga T-korset som bildades under fullmånen är väldigt impulsivt, plötsligt och till och med gränslöst. (Ja, den energin blir med oss hela veckan). Den energin färgar ju allt och alla så även om du inte är den som förlorar fotfästet säger och gör dumma grejer så kan det mycket väl vara så att andra människor runt dig gör det och du indirekt blir indragen ändå.

Både Merkurius och Venus som nyss gick in i Vågen kommer först den ena sen den andra att under veckan att befinna sig inkonjukt (det är en knepig astrologisk vinkel) din styrare Uranus och det är detta som hjälper dig att blixtsnabbt komma fram med en glasklar analys,  att ha ett kritiskt tänkande och ger dig förmågan till integritet och att hålla distans. Venus-Uranus kontakten boostar självkänslan och hur du för för dig. Saturnus vänder direkt denna vecka också vilket är en stor lättnad för dig på alla sätt.

⭐️ Fiskarna

Månen blev nyss full i ditt tecken, hela 8 planeter var inblandade i skeendet och under detta superpotenta moment skapades ett T-kors på himlavalvet som håller kvar dessa krafter lika levande under hela veckan. Men förstås – en fullmåne i ditt tecken det är ju en del i ett större skeende som kommer att påverka dig ända fram till nästa nymåne i som infaller i ditt tecken om exakt ett halvår från nu. Jupiter, Mars och Neptunus befinner sig alla i rörliga tecken och dessa tre planeter utgör tillsammans såhär vissa risker eftersom det finns stora chanser att tappa kollen på vad som händer exempelvis med det ekonomiska, med kärlek och känsloliv och likande. Allt Mars vill är att kicka igång händelser, Neptunus står ju mer för andliga upplevelser och allt från drömmar till illusion. Generösa Jupiter å sin sida är gränslös och gillar att saker blir stora och helst intar enorma proportioner. Därför bör just du käraste Fiskarna ta dig i akt, vara lite observant på dig själv och hur du väljer så att du inte har anledning att ångra dig sedan.

Positivt nu är att det finns ett massor, faktiskt nästan obegränsat med potential i dessa stjärnor. Det finns massor med kraft i detta (Mars trigon Pluto) och här finns även stora möjligheter till genombrott.

En annan indikation på att saker blir bättre är förstås det faktum att Saturnus bana nu den 17/9 vänder direkt och vi riktar vår uppmärksamhet mot framtiden.