Horoskop – Vecka 39

 

792f13856f88397b10407766f2ff77a4

⭐️ Väduren

Vi har massor att se fram emot för nu står vi åter inför ett av dessa magiska tillfällen när allt ändras. Simsalabim, här kommer hösten och universum dukar upp en helt ny verklighet. Höstdagjämningen och Solens entré i Vågen sker på tisdagen 22/9 och som alltid innebär det ju att de kardinala tecknen kommer till nytt liv.

Att Solen befinner sig mitt emot allt som är du är ju faktiskt toppen! De flesta Vädurar påverkas positivt och älskar den här tiden på året. Denna höst är verkligen inte någon vanlig ordinär höst. Det är Mars retrograd som är den främsta boven i dramat. Naturligtvis aktiveras alla planeter i Vågen och Stenbocken också.

Det gäller att vara utsövd, välbalanserad och harmonisk för att klara att ducka, parerar och hålla sig undan. Det är fråga om rena rama korselden. Det är lätt att tänka att det sjunde huset är relationshuset – men det handlar också om öppna fiender och krig. Undvika om möjligt att gå igång eller ens svara. Mängden av skitsnack och verbal aggression som väntas florera när Merkurius nu under veckan först på måndag möter Pluto i kvadratur, under onsdagen är opposition Mars och kvadratur Saturnus. Hepp.. det är ingen som tänker att något av det där är lätta grejer.

⭐️ Oxen

Ordning i ledet Oxen. De kosmiska krafterna får dig nu att fokusera på arbetet, dina rutiner och de dagliga vanorna. Solen träder på tisdagen den 22/9 in i Vågens tecken och ditt flitiga, nyttiga 6:e hus och här erbjuds enastående möjligheter och förslag till både justare livsstil, karriär och hälsoförbättringar.

Det kan låta som hårda bud men om du tar små positiva steg i rätt riktning så går det lätt. Det är bara att snöra på sig träningsskorna och komma igång – eller dansskorna om det är mera din stil. Men, vad du än gör – se till att det är njutbart och härligt. Det är ett starkt Venustema nu som får dig att trivas, utvecklas och vara lycklig. Du kan charma till dig bra omständigheter, kanske ett nytt jobb, bättre villkor på jobbet. Men, samtidigt som detta sker kommer Merkurius att hamna i korselden och aktivera alla jobbiga planeter. Här finns det stora varningar för konflikter, eventuellt skitsnack och liknande. Troligaste scenen för detta är förstås arbetsplatsen men.. under dessa stjärnor kan man inte vara säker.

⭐️ Tvillingarna

Nu kära Tvillingarna får du hett om öronen ett tag framöver. Redan under måndagen befinner sig Merkurius i kvadratur till Pluto, två dagar senare är han mitt emot Mars och kvadratur Saturns. Det här är riktigt konfliktfyllda stjärnor och du gör klokt i att vara försiktigt med vad du säger och skriver – i värsta fall kan det komma att hållas emot dig. På onsdag går Merkurius dessutom in i skuggzonen, ja – om några veckor är det dags för en ny retrograd period. Det är troligt att det uppstår knas, skitsnack och missuppfattningar.

Under tisdagen äger höstdagjämningen rum och samtidigt glider Solen in i ditt kreativa 5:e hus. Där hjälper Solen dig skapa, knäcka fantastiska idéer och kommunicera. Se till att använda den här underbara energin till att kicka igång ett projekt! Skapande, glädje, konst, sex och barn främjas nu. Dessutom kan överskottsenergin, dina skapande krafter också få igång allt det där som har med kärlek och romantik att göra.   Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta.

⭐️ Kräftan

Nu på tisdag träder Solen in Vågens tecken, där den lyser upp ditt ombonade 4:e hus som tillhör Kräftan och du verkligen har förutsättningar att trivas! Härligt!

Här startar en ny årstid och astrologiskt och energimässigt är det ett stort skifte. Viktigt nu är att söka balans och harmoni tillsammans med nära och kära och fokus på hemmet och familjen och såhär års är det inte utan att det är skönt att dra sig inomhus.

De kardinala tecknen kommer nu åter in i en lite tuffare fas när tålamodet prövas. Nå, det drabbar ingen oerfaren, som bekant har ditt tecken varit med om fler tuffa händelser än vad man trodde var möjligt. Nu aktiveras retrograda Mars, Saturnus och Pluto av Merkurius – vilket vanligen betyder trubbel.

Det är möjligt att hålla onda tungor och dålig energi borta ifrån sig. Välj dina strider och var försiktig. Under dessa stjärnor är gränssättning är viktigt. Du behöver inte bära andras bördor och lyssna på sådant som du skulle må mycket bättre att inte ta del av.

⭐️ Lejonet

Oavsett om du jobbar hemifrån eller tar dig till en arbetsplats om dagarna är det här en tid när du blir uppmärksammad och sedd. Venus är underbart nog fortfarande i ditt första hus. Kärlek, pengar, skönhet och konst är hennes gebit så allt sådant kan komma till dig nu. Att charma, leka och flirta också så tveka inte att använda dina förmågor nu när du har universum på din sida.

Det kommer att bli en upptagen månad Leo som erbjuder massor av möjligheter för under de kommande fyra veckorna kommer du att ha massor med aktivitet runt dig.  Tisdagen den 22/9 glider Solen in i Vågens och lyser upp ditt 3:e hus som handlar om gemenskap och kommunikation. Visst, det är möjligt att den rådande pandemin har sett till att situationen är lite mer lågmäld men sumpa inte dina chanser och var inte rädd att pröva dina vingar socialt och romantiskt. Visst, här finns samma varningar som runt alla.. Merkurius kommer att möta upp med Mars och bilda vinkel till knasplaneterna i Stenbocken – så en viss försiktighet skadar förstås inte.

⭐️ Jungfrun

På tisdag lämnar Solen ditt tecken och träder istället in i Vågen och ditt ekonomiska andra hus. Inte så dum position det heller för din del. I detta jordiska hus fortsätter du i samma hjulspår och fokuserar nu på att bygga upp din ekonomiska stabilitet.

Höstdagdagjämningen infaller samma dag så detta är ett kännbart skifte. OK – all fokus är inte på dig längre och ditt tecken längre. Positivt med det är att det blir lugnare runt dig, du äger din tid på ett annat sätt och på många vis är det en tillfredställande period som väntar.

Din styrare Merkurius hamnar i blåsväder, igenom att han bildar vinklar till flera av de ”jobbiga” planeterna och möjligen kan detta också betyda stormvarning. Med andra ord Jungfrun är det här inget bra tillfälle att sticka ut näsan på. Meningen med dessa rader är förstås inte att skrämmas, men det kan vara bra att ha i bakhuvudet. Bäst är att bara ligga lågt och inte agera på det man hör och ser. Som tur är rör han sig så hastigt att vad än som händer så är det hastigt övergående.  På söndag är Merkurius redan inne i Skorpionen så det går fort. Men vad som inte är lika lätt övergående, är det faktum att Merkurius träder in i skuggzonen under onsdagen. Ja, det är ju en förvarning om en nära förestående retrograd period.

⭐️ Vågen

Känner du dig redo att börja på ny kula i livet Vågen? Universum ger dig klarsignal ifrån tisdag när höstdagjämningen och Solens entré i ditt tecken äger rum. Oh härliga tid! Det är nu din identitet blir tydlig och du kan manifestera din vilja, dina önskningar och idéer kan få genomslag. Du kommer att vara mitt i händelsernas epicentrum.

Men, som du tillhör ett av de kardinala tecknen är detta inte en helt friktionsfri vecka. Det är retrograda Mars som utmanande befinner sig mitt emot och spökar. En annan viktig faktor i skeendena är Merkurius som fortfarande befinner sig i Vågens tecken hela veckan ut. Han kommer att dra till sig uppmärksamhet och kanske skapa lite kaos nu eftersom han aktiverar alla planeter han kommer i kontakt med på vägen ut ur tecknet.

Eh, finns det något gott att säga om denna märkliga stjärnhimmel? Massor faktiskt! <no pain – no gain! Att vi har hela sex retrograda planeter gör detta till ett unikt tillfälle att backa bandet, gå tillbaka till roten av allt och om det behövs klippa band, hela smärtsamma minnen.  Rensa ut känslomässigt bagage. Det går att hämta kraft från Mars – trots att han backar.

⭐️ Skorpionen

Vi går mot höstdagjämning och Solen flyttar nu på tisdag in i ditt andliga, intuitiva 12:e hus där dina drömmar bor. Ja, det är ett enormt skifte som äger rum, men som på det hela taget gör växlingen gott för din själ. Det är nästan ingen planetaktivitet alls på gång runt dig nu och i och med att vi har hela sex retrograda planeterna blir känslan av lågaktivitet uppenbar. Välkomna den här respiten och var glad att du slipper vara i händelsernas centrum när hela universum jobbar på lågvarv.

Här i det 12:e huset är du inte lika social och synliggjord som du varit den senaste månaden. Det kan vara skönt att dra sig undan och satsa helhjärtat sitt eget inre arbete och låta vila, läkning och utveckling börja. När Solen om en månad träder in i ditt tecken kommer stjärnhimlen vara en helt annan och Saturnus och Pluto direkt.

Det är generellt en ganska skramlig vecka på planeten, Skorpio. Osämja, skitsnack och turbulens väntas. Intressant nog berör inte detta dig knappt. Det är främst Merkurius som driver händelserna framåt och han ser till att skapa kaos när han kämpar sig igenom de sista dagarna av Vågen. På söndag kommer han in i ditt tecken. Jepp!

⭐️ Skytten

Veckan kan få en chockartad start i och med Merkurius kvadratur till Pluto. Bli inte förvånad över dåliga nyheter, knasiga situationer eller liknande för Merkurius stöter i till även Mars på och Saturnus under onsdagen på sin väg ut ur Vågens tecken vilket kan röra upp situationer. Troligtvis är det som sker kopplat till Merkurius sfär – men visst, ord och tankar har betydelse. Vad som än sker nu är det som väl är väldigt snabbt övergående.

Under tisdagen skiftar Solen över till Vågen och ditt 11:e hus och en socialt stimulerade och utvecklande tid tar vid. Det blir kul, utåtriktat och sofistikerat. Under dessa stjärnor kan du komma i kontakt med människor som är på samma våglängd – eller hör och häpna till och med imponerar med sina kunskaper. Häftigt! Det 11:e huset styr också teknik så passa gärna på att uppdatera gärna både dig själv och din dator med det senaste. Onlinekurser för att utveckla dig eller uppgradera programvara?

⭐️ Stenbocken

Tålamod är en dygd kära Havsget, och det vet du.. men det är inte säkert att andra klarar av att hålla huvudet kallt när Merkurius och Pluto möts under måndagen. Det är dock inte det enda han ställer till med nu för Merkurius möter Mars (oj – aggression) och Saturnus i kvadratur (svårighet eller prövning) innan han lämnar Vågen till helgen.

Det kan vara några innehållsrika och i värsta fall bråkiga dagar som väntar.  Bäst av allt är förstås att inte tillåta sig att ryckas med när andra snackar. Var tydlig med dina gränser så fattar folk nog vinken.

På tisdag äger både höstdagjämningen och Solens entré i ditt 10:e karriärhus rum och det lyser förstås upp ditt yrkesliv, ser till att du blir sedd och uppmärksammad yrkesmässigt. Det finns en styrka i dessa stjärnor och vad du gör, tveka inte en sekund på dig själv och din egen förmåga. Rätt tid är nu! Här kan idéer, förhoppningar och tankar som du burit med dig infrias. Det är framgång i luften och universum dig till att våga tänka i nya banor, vara lite innovativ och kanske ta steg emot en yrkesmässig utveckling.

⭐️ Vattumannen

Det är en ångade het vecka som väntar dig nu och det är en ganska eldfängd och oförutsägbar energi som råder. Merkurius aktiverar Pluto på måndagen och Mars och Saturnus under onsdag/torsdag. Människor runt dig kanske tappar fattningen och säger en och annan dum grej nu. Det kan till och med vara så att du blir triggad till argumentation i stundens hetta. Vi får se hur det går men skeendet behöver nödvändigtvis inte vara negativt. Under dessa stjärnor kan även nya insikter och landvinningar komma. Ja, Mars kan vara den utlösande faktorn till förändring.

Under tisdagen händer dock stora saker när Solens går in i Vågens tecken och ditt 9:e hus (resor, högre studier, internationella kontakter). I detta nyfikna hus blir vi inspirerade att söka upplysning och ett högre medvetande. Visionären och tänkaren i dig vill utvecklas och söker nya intellektuella utmaningar. Ditt sociala väsen vaknar till liv och det är troligt att du söker dig utåt – helst långt bort. Ja, detta är resornas hus men om det inte går nu kanske du kan färdas i sinnet?

⭐️ Fiskarna

Det här är inte en lätt tid för någon och du gör klokt i att inte ta aktiv del i det som sägs nu. Det är i tider som dessa som osämja, rykten och annat som man inte vill höra sprids. Budbäraren Merkurius kommer nu att trassla in sig och aktivera Pluto under måndagen, Mars och Saturnus under onsdag/torsdag. Du kan ha blivit bortskämd sista månaden med mängder av uppmärksamhet, populäritet och trånande blickar? Ja, men allt gott måste ha ett slut sägs det och när Solen nu lämnar ditt relationshus på tisdagen och istället tar sig in i ditt djuplodade 8:e hus kan det bli riktigt intressant. Under den kommande månaden utmanas du att gå förbi dina egna rädslor och kanske till och med öppna utrymmen i din själ som du valt att inte besöka själv – och än mindre bjuda in någon till. Hur då? Andligt, sexuellt eller psykologiskt troligtvis men det kan även inbegripa andra sätt att expandera dina sinnen. Även singelfiskarna bör vara anstränga sig lite extra nu för även du kan ha stor behållning av att dela detta med andra. Det behöver inte innebära att du måste ändra relationsstatus om du inte vill. OK?