Horoskop – Vecka 4

 

Fullmåne, blodmåne, vargmåne och supermåne & solförmörkelse!

 

På Himlavalvet – Vecka 4

Fullmånen i Lejonet

⭐️ Väduren

Det här är en supervecka för dig men inledningsvis kan den kännas lite för mycket eftersom måndagen totalt domineras av fullmånen och förmörkelsen som som landar mitt i ditt superkreativa, roliga 5:e hus. Man kan ana att ditt liv blir ljust, glatt och härligt att leva trots vinter och snö. Jupiter och Venus möts nu! Tacka Gudarna för detta generösa möte som öppnar dina sinnen och får dig att stråla. Det kan vara kärlek på gång eller riktigt goda nyheter som får dig att tända till på alla cylindrar. Nu vävs även Uranus in i skeendet via en superhet vinkel och du vågar vara sticka ut och vara dig själv. Det är helt galet många vibbar i luften just nu och om du fokuserar kan du verkligen utföra underverk.

Men.. det finns en risk såklart med detta – att du reagerar för snabbt, för impulsivt eller kraftfullt. Impulskontroll är guld värt. Räkna till tio innan du hunnit dra fram revolvern ur handväskan, tryckt på ”skicka” tangenten eller vad än det kan röra sig om i ditt liv.

Årshoroskop Väduren

⭐️ Oxen

Nu är det väldig speciella energier uppe på stjärnhimlen – Solen har precis gått in i Vattumannen och det är fullmåne/eklipstider. Vissa kan uppleva att lite skakigt förstås känslomässigt just under måndagen – men det kan precis lika gärna vara helt fantastiskt. Det är lite lottovinst känsla med här. Din styrande planet Venus möter nu upp med Jupiter vilket är helt underbart. Stora och lilla lyckan tillsammans en kosmisk omfamning kan verkligen få livet att leka för dig. Det är så mycket kärlek, lycka och glädje kommer att vara runt dig, ditt hem och den här tiden. Fullmånen landar i ditt fjärde hus nämligen. Det kan innebära allt ifrån glädje i hemmet, till expansion, flytt, tillökning i familjen eller bara väldig mysig tillvaro. Samtidigt lyser Solen upp ditt karriärshus och du kanske hellre väljer att satsa på den fronten och får ett genombrott, nya karriärchanser eller likande. Våga och vinn!

Årshoroskop Oxen

⭐️ Tvillingarna

För dig som för alla går du en föränderlig och kanske ögonöppnande och omskakande tid till mötes. Nu kommer kommunikation i alla dess former vara nyckeln till allt så öppna ditt hjärta och låt orden flöda för nu landar eklipsen och fullmånen i ditt flockats i ditt 3:e kommunikations hus. Venus och Jupiter möts nu i ditt relationshus och kanske det är det nu du och din darlings själar tvinnas samman och ni knyter an på en djupare nivå? Om du står i begrepp att bli tillsammans med någon hoppas jag att du är ärlig emot dig själv den här gången. Lejonmånen manar dig att känna in med hjärtat vem och vad du verkligen vill ha, hur du vill bli älskad. Gå inte i fällan att åter igen bara behaga och charma den andra personen och som tona in dig på den andras behov. Inget fel i att vara mysig – våga ställa krav, vara rak och dig själv närmast.

Årshoroskop Tvillingarna

⭐️ Kräftan

Eftersom månen är din styrande planet är det troligt att du påverkas i högre grad än andra människor av fullmånen och eklipsen som landar 0° i Lejonet – så nära dig som det går att komma utan att vara där. (Ni som är födda i Kräftans sista grader har en konjunktion i alla fall). Detta är således en extrem vecka när dina känslor kommer att vara starkare och mer tydliga än någonsin annars. Vi befinner oss i eklipssäsongen och skeendena påverkar i minst en månad framöver. Men – även om detta kan låta nedslående så är månen redan bakom dig när du läser detta och det kommer  positiva saker ut ur det hela. Fullmånen i Lejonet fungerar som ett litet vitaminpiller som sätter fart på dina energier och hjälper dig att finna lusten, viljan och riktningen. Att eklipsen faller i ditt andra hus kan få dig att ifrågasätta dina värderingar och livsvillkor. Lever du som du vill eller kompromissar du med dig själv? Om så är fallet kan det vara dags att följa ditt hjärta och förverkliga dina drömmar.

Årshoroskop Kräftan

⭐️ Lejonet

Universum slår på stort nu med en superfullmåne, blodmåne och eklips som infaller i ditt tecken. Denna måne är verkligen maxad på alla sätt. Tillhör dem som känner dig labil vid fullmånen eller är du den andra typen som upplever ”hypen” och får en positiv känsla i kroppen, kanske känner dig glad, optimistisk och lycklig? Nu kommer du i blickfånget och alldeles oavsett hur du upplevde själva fullmånen så tar en tid av förnyelse, personlig utveckling och tillväxt vid som kommer att påverka dig i minst en – sex månader. Allt är till det bättre och läxan som din egen fullmåne lär är att lägga handen på hjärtat och vara sann emot dig själv. Det är du själv, din vilja, din utveckling och dina önskningar som är i fokus. Ja, det är inte alltid lätt att välja väg eller veta vad som är rätt – men detta är början i en process. Solen lyser nu upp ditt romantiska sjunde hus nu och även kärleken och relationer kommer i fokus. Att Venus och Jupiter möts färgar hela veckan rosa och det är en kärleksfull och härlig tid som kommer. Se till att njuta!

Årshoroskop Lejonet

⭐️ Jungfrun

Nu är ett jättestort energiskifte på gång i och med att Solen under söndagen smugit sig in i ditt flitiga 6:e hus där arbete, dagliga vanor och hälsa kommer att ta all din uppmärksamhet. Kanske är det nytt jobb eller en storsatsning på träning och hälsa som är på gång i ditt liv?

Det kanske inte är just det du behöver som mest för fullmånen/eklipsen landar i ditt andliga 12:e hus och här vill själen och ditt andliga liv få sin uppmärksamhet.  Ja, det är motsägelsefullt att själen ropar – samtidigt som de yttre kraven ökar. Vi kan väl tyvärr konstatera att det också är en spegling av hur samhället ser ut idag. Men kära Jungfru.. Vi har guldkorn också i dessa stjärnor som jag hoppas att du ska kunna glädjas åt och ta till dig. Din styrare Merkurius intar ett nytt läge i Vattumannen på torsdag vilket är en riktigt bra position som hjälper dig mycket. Men bäst av allt är förstås Venus och Jupiters underbara omfamning som ger ett kärleksfullt ljus till bilden. Känn in den vibben och vet att du är uppskattad och älskad.

Årshoroskop Jungfrun

⭐️ Vågen

Under söndagen tog Solen klivet över till Vattumannens sfär vilket ger ett lite gladare och öppnare klimat och man anar att du blir på bra humör nu framöver. Natten till måndag infaller en superdramatisk och överdriven fullmåne som både kan hålla folk vakna emot sin vilja, få pulsar att slå och känslor att svaja. (50% av befolkningen säger sig inte känna av månen alls). Härligt! Eklipsen landar i ditt utåtriktade 11:e hus och Att flirta, konversera och komma med smarta kreativa lösningar passar perfekt nu. Jupiter och Venus kommer under tisdag-torsdag mötas i en gudomlig omfamning. Nu råder årets bästa raggläge och det är en unik och rosaskimrande känsla runt dig. I härifrån blåser det nya vindar och du kommer att rikta dig ut och det kommer att börja hända positiva och roliga grejer i ditt liv. Det är kreativitet, nöjen, glädje och allt som är kul som främjas nu som eklipsen landar i ditt 5:e hus vilket är en så gynnsam position för dig. Det är dags för dig att vässa pennan/ta tag i datorn eller vad du använder när du är kreativ och villig att påverka ditt liv och se såväl kärleken som framgången i vitögat.

Årshoroskop Vågen

 ⭐️ Skorpionen

Ja, detta är en extrem fullmåne som verkligen innehåller extra av alla delar så det är omöjligt att du, vår kära Skorpion inte kommer att bli helt involverad och kanske även en aning omskakad av skeendena. Eklipsen faller i ditt 10:e hus vilket förstås placerar din karriär och ditt rykte i fokus. Det är i tider som dessa som du verkligen kan få chansen att göra skillnad och bli sedd och uppmärksammad. Din klassiska styrare Mars bildar en kvadratur med Saturnus vilket gör måndagen till en dag när du gör klokt i att hålla tillbaka – men detta gäller bara någon dag för senare i veckan har Mars istället börjat vibrera med Jupiter och då minsann är det bara att koppla på charmen. Och dessutom.. ge dig ut och visa upp dig, mingla och charma världen. Det är fantastiskt bra energi runt dig, Jupiter och Venus möts i ditt 11:e hus och du kan knyta fantastiska kontakter och kanske finna lyckan. Till och med igenom möte med en annan person.  Njut!

Årshoroskop Skorpionen

⭐️ Skytten

Det är så jättehärliga energier på gång att jag knappt vet vad man ska säga – men risk för att låta galet överoptimistisk. Men OK – Lilla Lyckan – Venus och Stora Lyckan Jupiter kommer att träffas och riktigt rå om varandra under några helt magiska dagar i ditt tecken. Det här är kärleksmagi på högsta nivå. Men.. eftersom dessa båda också kontrollerar alla sorters välgång, pengar och tur i allt – kan faktiskt precis vad som helst hända.

Solen lyser nu upp ditt kommunikativa tredje hus i en hel månad framöver vilket är supertrevligt! Se till att komma ut och träffa folk på kvällarna. Vi är mitt under en brinnande förmörkelsesäsong och måndagmorgonens fullmåne/eklips landar enligt soltecken astrologin i ditt 9:e hus. Wow! Det är ju så himla mycket du det. Allt som vidgar dina horisonter är bra. Föreläsningar och andliga eller kulturella aktiviteter är gynnsamt nu. Förvänta dig givande kontakter med andra människor, nya möten och glädje och kanske även lite flirt! Du öppnar dig för världen, kanske är det resor själsliga inre resor – eller vanliga fysiska resor (med väska och pass) som äger rum. Ditt sinne vidgas och livet är fullkomligen underbart!

Årshoroskop Skytten

⭐️ Stenbocken

Nu rör det verkligen på sig på stjärnhimlen och du kanske har blivit bortskämd med att vara i fokus kommer kanske att känna en viss saknad sedan Solen på söndag morgon lämnade ditt tecken till förmån för Vattumannen. Ja, under veckan kommer Merkurius att gå samma väg, först i kvadratur med Uranus och sedan glider han in till grannen. Ja, det blir lite annorlunda, lugnare och tystare för dig.

Men.. här vilar inga sorger – för vi är mitt uppe i en brinnande eklipssäsong och vinterns sista förmörkelse och fullmåne i Lejonet infaller tidigt på måndag morgon i ditt djupt känslomässiga 8:e hus. Det som sker nu kan ha med ekonomiska saker att göra. Men intressant nog kan känslor bossa upp under dessa stjärnor och kärleken och i synnerhet passion och heta känslor kan få nytt liv. Din styrare Saturnus bildar kvadratur till Mars under måndagen. Om jag måste peka ut den dag i veckan som är minst fördelaktig kanske det just är själva eklipsdagen, måndag som kan bli lite för mycket.

Årshoroskop Stenbocken

⭐️ Vattumannen

Solen har bytt stjärntecken och gick under söndagen in i Vattumannen. Härligt! Det gör dig till huvudperson i allt som sker under en hel månad framöver och du kan räkna med att saker och ting lossnar och för dig. Ta för dig Vattenbärare och världen kommer att falla för dina fötter.

Din vecka fullkomligen brakar igång och det är en spektakulär, föränderlig och oerhört intressant tid som ligger framför dig. Natten till måndag byggs energin upp emot en fullmåne/eklips som på morgonkvisten landar ditt 7:e relationshus. Wow! Det är kärlek i luften och den kommer till dig från flera håll. Jupiter och Venus möts upp och det utgör årets mest romantiska och tursamma dagar. Om du funderar på när det är dags att ta ett steg framåt – i kärlek eller affärer så är alla dagar ifrån tisdag och framåt optimala.

Årshoroskop Vattumannen

⭐️Fiskarna

Det är föränderliga tider vi lever i och allt kan hända! På kärleksfronten ser läget synnerligen positivt så jag hoppas att även den blygaste Fisk vågar sig fram ur vassen (eller var du gömmer dig såhär års). Inte under isen väl? Det är dags att komma ut och flirta och visa världen att du finns. Fullmånen/eklipsen landar i ditt arbetsamma 6:e hus och med tanke på att Jupiter och Venus lyser upp det 10:e så kan man inte tyda detta på annat sätt än att det är runt arbete och karriär som allt kommer att röra sig. Nåväl, det kan förresten handla om hälsa, friskvård, diet och dagliga vanor också. Där eklipsen faller – det är på dessa områden som du får extra mycket flyt och förändring och ett erbjudande om en ny början. Det är den push du behöver för att inte fastna i vinterdvalan. Även om du fryser är det viktigt att komma ut och träffa rätt människor, gå på utställningar, film, teater eller vad det nu kan vara du gillar att göra. Se fram mot en social mysvecka!

Årshoroskop Fiskarna

Det finns många sätt att tolka horoskop på. När man skriver ett generellt horoskop – som detta är – så använder jag mig av en teknik som kallas för ”solteckenhoroskop” vilket ger en förenklad syn på astrologi men som samtidigt gör det möjligt att kunna beskriva alla som är födda i ett visst tecken.

Visst finns flera andra vassare och mer personliga tekniker att tillgå. Alla personliga horoskop utgår ifrån födelsehoroskopet. Har du inget; räkna gärna fram det med hjälp av gratisprogrammet ”astro.com”.      I stunder som denna, med en vecka som börjar med en förmörkelse/fullmåne finns det anledning att gå lite djupare för denna fullmåne sätter på många sätt tonen på händelserna en lång tid framöver.