Horoskop – Vecka 41

Astrologiska förutsägelser för tiden 9 – 15 oktober, 2017

Väduren

Men kan inte ens med bästa vilja påstå att det är en lättsam vecka som ligger framför oss. Men, din vana trogen så infinner du dig pigg och nyter ändå på arbetsplatsen redo för nya utmaningar. Solen och Merkurius går igenom Vågens tecken nu och båda två skapar en jobbig kvadratur till Pluto. Ja, det här är fortsättningen på den process som aktiverades i samband med fullmånen förra veckan. Så, om konflikter eller dramatiska händelser ägde rum då – här är andra avsnittet i dramat.  Samtidigt pågår ett så mäktigt och intressant skifte i universum som påverkar oss alla. Nu lämnar Jupiter sin ur din synvinkel förstklassiga position, mittemot allt som är du och glider på tisdag in i ditt 8:e hus och Skorpionens tecken. Det är inte heller så dumt faktiskt. Under de kommande 13 månaderna kanske det blir så att du blir allt mer intresserad av att utforska det ockulta, psyket och meningen med livet. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

ANNONS

ANNONS

Oxen

Solen och Merkurius tuffar på igenom ditt arbetsamma 6:e hus och det tycks vara en total transformation som har ägt rum med dig, äger rum just nu eller är väldigt nära förestående? (Beroende på när i tecknet du är född). Borta är LatOxen och här får vi nu se en målmedveten, fokuserad och viljestark version av dig. Kul.. Pluto bildar denna vecka en tuff kvadratur till Solen nu och den eventuellt svåra spänningen kommer åt själens allra mörkaste djup. Bra för den som jobbar med sig själv. På tisdag går Jupiter in i Skorpionen och mitt emot allt som är du! Simsallabim! Nu är du verkligen i hetluften Oxen..  Tur i kärlek? Jupiter befinner sig i ditt 7:e hus nu och relationer blir viktiga nu.  Det är en helande tid när du kan lösa gamla relationsproblem. Redan befintliga par kanske väljer att fördjupa relationen och kanske gifta sig. Förhandla, medla och charma. Men Jupiter opposition Sol handlar inte bara om kärlek. Denna 13 månader långa transiten hjälper dig med ALLT faktiskt och sköter du dina kort rätt har du ett helt nytt liv om ett år.

Tvillingarna

Solen befinner sig i ditt glada 5:e hus men ändå kanske den här veckan är så kul som den skulle kunna vara. Det kanske är närmare verkligheten att beskriva den som intressant och utmanande. Din styrare Merkurius vandrar nu sida vid sida med Solen och på tisdag möts de två upp med underjordens härskare Pluto i en kvadratur som påbörjades vid fullmånen förra veckan. Oj! Det är en fortsättning på den process som startade upp vid fullmånen förra veckan så lite mer av samma. Venus och Mars befinner sig dessutom i kvadratur till Saturnus den här veckan vilket kan fresta på relationerna och dra ner humöret en aning. Men.. energin är snabbt övergående så och det finns så mycket annat bra att fokusera på i horoskopet. Nu på tisdag skiftar Jupiter över till Skorpionen och ditt sjätte hus vilket gör att en önskan att förbättra sig och nå sin sanna potential stiger upp. Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan blir prio ett. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut kommer även det yttre i fokus. Vi snyggar på oss och vill förbättra även vårt personliga utseende, kläderna och vår stil. Ja, vi vill kort sagt vara perfekta.

ANNONS

ANNONS

Kräftan

Solen och Merkurius befinner sig i ditt 4:e hus och mången Kräfta längtar efter att få slappna av i hemmets lugna vrå eller ta en avstickare till annan ort och pusta ut så här i mitten av terminen. Men den här veckan är allt annat än lugn. Nu äger ett totalt energiskifte rum som gör att förutsättningarna blir helt annorlunda. Jupiter byter tecken och Solen dessutom ställer sig i knepig vinkel till galna Pluto. Du som är född i ett kardinalt (styrande) tecken kan få lite mer på ditt bord än vad du egentligen orkar med just nu. Men, som tur är rätar energierna upp sig ganska snart så det är ingen återkommande eller långtgående process. Roliga nyheter är dock  att Jupiter träder in i vattentecknet Skorpionen in i ditt 5:e hus – tjoho! Dt är en så rolig nyhet för det 5:e förknippas med glädje, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Nu är känslorna stora, vi blir romantiska, kärleksfulla och passionerade. Detta är något av ett partyhus så det sociala livet blommar får en boost under den kommande 13 månaderna.

Lejon

Det är en spännande men inte helt odramatisk vecka vi har framför oss. Solen och Merkurius tuffar på igenom ditt superkommunikativa 3:e hus som utgör en perfekt bakgrund för en passionerad varelse som du. Nu skapas också en kvadratur till Pluto vilket förstås drar upp dolda saker, hemligheter eller känslor till ytan. Det är hett, det är våghalsigt men samtidigt ack så spännande! Låt dig svepas med i skeendena och uttryck dig och visa vad du känner, tycker och tänker! Dina åsikter räknas Leo! Så förutom att Sol/Pluto mötet är exakt på tisdag så är det också denna dag som Jupiter piper över till Skorpionen vilket gör att det under de kommande 13 månaderna bildas en gynnsam vinkel till allt som är du. Enligt solteckenhoroskopet befinner sig Jupiter då i ditt 4:e hus vilket får dig att rikta din uppmärksamhet emot ditt ursprung, föräldrarna, föräldrahemmet och släktens arv. Under Jupiters tid i det fjärde huset är det bra att se om sitt eget hus, flytta eller renovera, dekorera och skapa mys. Det blir viktigare att grunda sig, att skapa tryggheten, plattformen och stabiliteten som gör att du och din familj kan växa och utvecklas. Du kommer att finna glädje igenom din familj, barn och att vara hemma och njuta.

ANNONS

ANNONS

Jungfrun

Venus har nu frigjort sig från Mars omfamning för denna gången och speedar på igenom zodiaken med Mars hack i hälarna. Det hade nog varit superhärligt om det inte samtidigt också var så att jobbiga Saturnus kastade sin stränga skugga över dem. Möjligen tryter modet och självkänslan och det kan kännas småtungt känslomässigt. Att Solen och din styrande planet Merkurius samtidigt bildar en kvadratur till Pluto underlättar inte heller – tvärt om. Det osar snarare dramatik och du är skicklig om du lyckas pararera så att du inte blir indragen i blir konflikter. Samtidigt kan detta faktiskt också ge dig en puff framåt. Du har tänkt igenom saker och lösningen på livets gåta är inte långt borta. Jupiter träder nu in i ditt 3:e hus och allt som har med kommunikation, köp och sälj, skrivande och utbildning att utvecklas. Du blir bra på att föra fram dina tankar och idéer och får gehör hos omgivningen. Skriv, blogga, plugga, sälj och nätverka. Finn din egen röst och din uttryck dig! Det tredje huset handlar också om dina syskon, släktingar, grannar och nära vänner. Dina nära relationer utvecklas positivt under den här perioden. Kanske står din dörr ständigt på glänt och folk kommer på besök.

Vågen

Nu sätts energierna i rörelse på himlavalvet och du kära Våg är befinner dig mitt i händelsernas epicentrum. Solen och Merkurius tuffar raskt igenom ditt 1:a hus och bildar dessutom en kvadratur till Pluto! Oh!  Det är omöjligt att vara mer påverkad av planeterna än vad du är och energierna är massiva, spännande och kanske lite galna och motstridiga. Din gudinna vackra Venus förmåga att förse dig med livsglädje och det där lilla extra som du lever för är tillfälligt nedsatt eftersom Saturnus blockerar henne med en knepig och oönskad vinkel. Mars som vanligt hänger efter henne blir utsatt för samma behandling så det är inte helt okomplicerat nu. Jupiter även kallad Stora Lyckan som varit med dig i hela tretton månader lämnar nu skutan och seglar in i ditt 2:a hus istället. Hm.. – men för att du inte ska känna dig övergiven kommer Vackra Venus – Lilla Lyckan – till dig på lördag. Här är hon på hemmaplan och en riktigt mysig tid tar vid här. Med Jupiter i 2:a hus skapas stabilitet och trygghet. Erbjudanden och chanser kan dyka upp som skapar möjlighet att tjäna pengar. Det är troligt att du hittar ett sätt att bygga en framtid utav stål. Du kan få ett välbetalt jobb, hitta sidoinkomster mm.

Skorpionen

På tisdag möts Solen i en skarp vinkel med Pluto i ditt drömska 12:e hus kanske hjälper dig att sätta ord på dina andliga visioner.. Din styrare, underjordens härskare Pluto spelar på så vis en av huvudrollerna i det kosmiska dramat som äger rum här på jorden nu. Plutos närvaro kan locka fram dolda känslor – allt från svartsjuka, avund, ilska men också kärlek och passion såklart så veckan är ytterst explosiv. Det händer så otroligt mycket med dig på ett inre plan och den som mediterar eller söker i mysterierna kan uppleva ett genombrott i det arbetet. Allt som hjälper dig att hitta din inre röst är till positivt nu. För de allra flesta Skorpioner är det inre livet intressantare än det vardagliga och själen önskar efter att få komma ”hem”. Men det bästa av allt – det sparade jag till sist! Jupiter träder in i Skorpionen nu och nu sätter en helt underbar 13 månader lång cykel igång. Härifrån kan du få det du vill ha i livet och du ska se att saker ordnar sig – ibland på nästan mirakulösa sätt. Det är ett år då du går igenom en enorm personlig utveckling, när såväl självförtroendet och självkänslan stiger och du hittar din roll. Det är en glad och rolig tid när du tänker positiva tankar om framtiden, känner hoppet spira och du vågar tro på dig själv.

Skytten

Saturnus som fortfarande befinner sig i Skytten bildar nu en jobbig vinkel till både Venus och Mars vilket orsakar frustation och irritation. Att det råkar sammanfalla med att Solen och Pluto har ett liknande rendez-vous underlättar verkligen inte – tvärt om. Oh! Vad gör vi åt detta? Mitt tips till dig är att verkligen hålla tand för tunga, ta distans och låta andra människor runt dig sköta konflikthanteringen.  Under det kommande halvåret kommer flera av de långsamma, yttre planeterna att flytta på sig och det ger oss människor en helt ny eh.. ”spelplan” eller förutsättningar kanske? Det första steget i denna transformation tas nu denna vecka genom att din styrande planet Jupiter skiftar och flyttar in i Skorpionen och ditt 12:e hus. (Nästa steg är att Saturnus lämnar Skytten – men det dröjer fortfarande ännu en tid). Det 12:e är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Under detta år suger du åt dig kunskap, plockar upp trender och idéer. Du börjar ana att någonting nytt är på väg att ta form inuti dig, och ja – det är det också. Du förbereder du dig för din nya identitet som kommer att vara klar för debut under nästa år då Jupiter går in i ditt tecken.

Stenbocken

Det är så mycket som händer i ditt 10:e karriärshus, du blir uppmärksammad, sedd och får beröm för dina insatser. Stärkt och med en ny spänst i steget sätter du vår kära Stenbock käckt den ena klöven framför den andra och klättrar kavat vidare mot nya höjder. Det här är ingen vanlig vecka för nu byter universum skepnad och vi möter världen med helt andra förutsättningar.  Du har ju blivit bortskämd med att ha Jupiter i ditt 10:e hus under hela 13 underbara månader – men nu på tisdag är det slut på det för Jupiter flyttar in i ditt 11:e hus. WoW! Nu kommer vi att se resultatet av en rad intressanta processer som varit på gång. När Jupiter tar plats i ditt 11:e hus vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor vilket berikar dig och gör det här till en positiv tid. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset har också med världsförbättrande tankar att göra. Du kan känna att du är en person som kan göra skillnad och ett hopp väcks inom dig. Kanske kommer du in på politiska tankar, vill gå med i en grupp som främjar någonting eller kommer på en uppfinning som faktiskt är bra för en hel grupp av människor.

Vattumannen

Solen och Merkurius pinnar på igenom ditt vetgiriga 9:e hus nu vilket skapar öppenhet och nya kontaktytor. Kul – det är en glad och pigg energi runt dig nu. Kanske vill du vidga dina vyer genom studier, men det kan precis lika gärna vara genom resor eller samtal med människor du möter.  Det är ett bra tag sedan du hade det där riktigt fina flödet i horoskopet – men den som väntar på något gott säger man.. för det är nu det börjar falla på plats – det nya. De första stegen i transformationen togs i våras när Noderna klev in i Lejon & Vattuman vilket fick ödets kvarnar att börja mala. På tisdag glider Jupiter in i Skorpionen där han blir kvar i 13 månader och se där.. Ytterligare en superviktigt komponent är på plats. Det här är så goda nyheter för dig för det är ditt karriärshus – det 10:e som lycka, flöde tur och expansion förväntas. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position. Om du vill tjäna mera pengar, byta jobb, göra ett genombrott eller synliggöra dig själv så är det här en väldigt bra tid för att satsa. Under det kommande året kommer du att erbjudas möjligheter att ta ett kliv uppåt yrkesmässigt. Nu bygger du ”ditt varumärke” och blir någon att räkna med.

Fiskarna

Mars och Venus – zodiakens heta planeter – befinner sig mitt emot dig vilket förstås är kul eftersom det ger dig den där auran av glamour och sexighet som man förstås önskar att man hade jämt. Allt hade varit perfekt om det inte vore så att Saturnus hade ett finger med i spelet. Han blockar kärleksplaneterna med en kvadratur så mitt råd är att vara cool och ligga lågt. Solens kvadratur till Pluto är en annan anledning till varför jag tycker att det är ett smart drag att spela mystisk och svåråtkomlig under några dagar. Nästa vecka är dessa jobbiga energier som bortblåsta. Det är episka förändringar som äger rum nu och vi,  mänskligheten närmar oss en ny epok. Under de kommande månaderna kommer planet efter planet att skifta tecken och vi får helt andra förutsättningar att förhålla oss till. Att optimistiska Jupiter skiftar över till vattentecknet Skorpionen nu på tisdag och ditt vetgiriga 9:e hus är så bra för dig! Det är här äventyret bor. Detta innebär glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter. Att vara öppen i sinnet, nyfiken på främmande kulturer och människor är vanligt. Du är mer förändringsbenägen än annars. Kanske vill du plugga, vidareutbilda dig.