Horoskop – Vecka 42

 

maxresdefault (3)Väduren
Oktober är den tid på året som du Väduren är på topp och som mest högpresterande. Solens position i Vågen laddar dig med positiv energi och du kommer till din rätt. Vi har en tilltagande måne på gång vilket också bidrar till den kraftfulla bilden. Nu får även din härskarplanet Mars äntligen upp farten igen vilket fyller dig med glädje och motivation. Härligt! Du kanske börjar känna igen dig själv igen och det kan vara hög tid skrida till verket med vad än det är du gått och funderat på. Merkurius och retrograda Venus möts under måndagen vilket verkligen är speciellt eftersom energin både hjälper oss att förstå vad vi behöver, känner och längtar efter. Om du har något känslomässigt du vill förklara är så gör det nu. Denna underbara energi hjälper dig att klä dina känslor i ord och nu kan du nå fram och bli förstådd.

Oxen
Det är underbara Venus kärlekens planet som lyser starkt för dig nu och ser till att du blir Love-bombad, uppskattad och älskad. Du drar till dig uppmärksamhet, flirt och romantik. Men, under måndagen möts Merkurius och Venus vilket verkligen är ett speciellt och magiskt möte. Venus backar nu (går retrograd) vilket gör att man hellre färdas i det förflutna än glatt tar till sig av det nya. Det kan vara en person eller en situation som du minns med vemod eller ett sting av smärta. I tider som dessa har du allt att vinna på att vara den större personen och förlåta. Oavsett om du väljer att låta processen ske inom dig eller öga mot öga med din vän har du allt att vinna på att läka det förflutna för att själv kunna gå vidare och möta livet med en ny öppenhet. Tala ur ditt hjärta nu – Merkurius är där hjälper dig att finna de rätta orden.

Tvillingarna
Det är full rulle i din arbetshörna och det är en innovativ och flitig vecka som ligger framför dig. Här kan du visa framfötterna och i vad som helst kan hända för det är fart och fläkt under dessa stjärnor. Merkurius möter retrograda Venus på måndag och det sätter tonen för hela veckan. Man kan inte nog understryka betydelsen av detta högst intressanta möte eftersom utgången inte är självklar. Venus retrograden vill fördjupa känslor och ta dig med längst minnenas allé men Merkurius vill ju som alltid tänka nytt och fräscht och rikta blicken emot framtiden. Nå – där kan du fastna och stå där mitt emellan två hötappar och fundera vilken väg som är bäst. Det välkända förflutna eller ska du ta sikte på okända mål i framtiden? Mycket talar för att det kan vara det kloka valet. Minns att lyckans planet Jupiter snart välsignar dig med tur och nya möjligheter.

Kräftan
Veckan börjar i själens djup och det är inte bara enkla känslor som bearbetas nu. Under måndagen möts Merkurius och retrograda Venus en konjunktion när dessa energier sammanblandas. Se det som ett underbart erbjudande från universum att hela dina tidigare hjärtesår och möjlighet att formulera de rätta orden och berätta vad du känner. På tisdag har Månen ett tätt rendezvous med Pluto vilket också får dig att känna djupt och mycket. Försök att finna förlåtelse och försonas med det förflutna. Släpp taget om minnena och inse att du kommit till vägs ände och måste rikta blicken mot framtiden.  Det är dags att vända blad och ta nya tag. Om du känner att det är svårt att göra på egen hand är det bra att söka hjälp hos en terapeut för att få en annan input. Veckan slutar gudomligt med Neptunus/Merkurius trigon och vad det än är för känslor du stöter på erbjudes helande och läkning nu.
Lejonet
Det är oundvikligt att inte känna av Mars hetta, drive och i värsta fall även stress och frustration. Positivt med Mars är att han är handlingskraftig och hjälper dig att få saker ur händerna. Passionerad och härlig kan han också vara en bra dag. Men det är precis lika vanligt att han har ett finger med i spelet när saker och ting blir för mycket. Han befinner sig nu mitt emot allt som är du eftersom han är krigets gud så hetsar han på och skapar friktion. Bästa rådet är att ta det lite lugnare om det går.  Som tur är möts vi på måndag av ett ljuvligt, mjukt och kärleksfullt möte mellan retrograda Venus och Merkurius som tack och lov hjälper dig att se saker från ett harmoniskt perspektiv. Det är kärlek, förlåtelse och kommunikation i luften. Tala ur ditt hjärta och var viss om att kärleken kommer att segra.

Jungfrun

Under ett par dagar kommer översociala Merkurius och kärlekens gudinna Venus (som är retrograd) att mötas i ditt tredje hus, vänner, grannar och medarbetare, vilket ger dig möjligheter att fördjupa dina relationer. Det kan vara till dem du redan känner men det kan också vara helt nya bekantskaper du gör under dessa dagar. Snåla inte med din personlighet för du kan få underbara nya vänner och kontakter som blir bestående. Att finna det rätta orden och uttrycka dig väl tillhör ju din expertis kära Jungfru är. Denna vecka kommer att domineras av det gudomliga mötet mellan Venus och Merkurius att äga rum i ditt kommunikationshus dessutom. Mötet är exakt på måndag/tisdag men som sätter tonen för hela perioden. Det här är en helt underbar tid att förena skrivande med känsla. Att Merkurius lite senare i veckan sedan öppnar en dialog med Neptunus gör det här till en tid när den som sysslar med någon av de sköna konsterna, bild, musik, skrivande eller vad än det må vara verkligen gör bra ifrån sig.

Vågen
När din gudinna Venus är retrograd så färdas hon mycket närmar till Solen än hon är annars vilket gör att hon påverkar oss så mycket djupare. Nu dras människor till dig som flugor till en sockerbit. Kärlekslivet blomstrar och får minst en ny beundrare att lägga till din vanliga skara av kärlekskranka som drömmer om att få vara din.

I början på veckan möts Venus och Merkurius och detta gudomliga möte kommer att vara en stor hjälp för dig. Nu bearbetas ditt känsloliv, rispor och sår som du ådragit dig under din levnads gång har möjlighet att helas nu. Berätta gärna för andra om hur du mår, känner och tänker. Venus backar ju som sagt och när hon snart återvänder till Vågen fullbordas denna fantastiska, och ovanliga process. Visst, en Venusretrograd sker varje 1,5 år men att du är med om denna kärlekens heliga magi är ytterst ovanligt.

Skorpionen
Det är spännande tider – heta Mars ger dig all den eld du behöver för att din vilja ska bli lag. Att du dessutom har mirakulösa Jupiter vid din sida gör saken inte ett dugg sämre. Allt händer i ditt tecken nu Skorpionen och sköter du dina kort rätt går du ut ur den här processen som en mycket lycklig kvinna. Ja, det är ju förstås den 40 dagar långa Venusretrograden jag syftar på. 10 dagar har ju redan förflutit och jag anar att människor från förr dyker upp här och där i era liv. Den 18/10 dyker Venus ner i underjorden och blir osynlig för oss människor. Nu helas ditt hjärta och ett nytt kapitel i ditt kärleksliv startar. Under de dagar Venus är retro är hon mycket närmare jordytan än vanligt och påverkar oss människor så mycket mer.. Under måndag/tisdag möts Venus med Merkurius. Härligt! Nu kommer du ditt hjärtas sanning på spåren. Det är mycket att vinna på att tala om dessa tankar med dina närmaste.

Skytten
Åh, vilken superhärlig höstvecka som ligger framför dig nu. Den är underhållande, dynamisk och fartfylld. Under måndag/tisdag färgas din himmel dock av det gudomligt inspirerade mötet mellan retrograda Venus och Merkurius. Det där får dig som redan är en vänligt inställd själ, att vilja rädda världen undan allt elände och förlåta alla. Underbara människa! Men.. minns det där de säger i flygplanen. Rädda dig själv först innan du försöker dig på att rädda andra. På tisdagen bildar månen sitt första kvartal och den landar rakt i din ekonomiska hörna och detta med pengar kan komma i fokus.  Kan det vara så att du behöver ett mer välbetalt jobb eller uppdrag för att kunna förverkliga dina drömmar. Minns att din egen planet snart är på ingång och livsförändrande saker kan äga rum. Det gör inget om du börjar drömma eller rita upp riktlinjerna för hur du vill att ditt liv ska utvecklas redan nu.

Stenbocken
Veckan började lite bistert med ett måne/saturnusmöte. Skönt att vi sov då. Flitiga du kommer ändå att möta veckan med samma strävsamma anda inom dig. På tisdag så äger ett kaxigt möte mellan Pluto och Månen rum i ditt tecken som får dig att känna djupt. Se det som lite gratis psykoterapi! Eftersom detta äger rum samtidigt som Venus och Merkurius möts under måndag/tisdag och detta är ett viktigt ögonblick som ger ton åt hela kommande perioden. Man skulle också kunna uttrycka det som ett känslomässigt uppvaknande. Här kommer du att komma till insikt med vad du verkligen behöver och vill ha i ditt liv. När du ser tillbaka på din höst om några månader kan du komma att minnas denna vecka och se att det var här du fick klarhet. Det är möjligt att du som ha en partner vid din sida kan räck ut handen emot en djupare kommunikation och ni kan nå varandra på ett djupare plan. Du som är singel har samma process – för du helas och ser vem du är och vad du behöver.

Vattumannen
Generellt är det en ganska kaxig energi runt dig. Ingen rast – ingen ro ser det ut som när Mars driver dig framåt och flera planeter lyser upp ditt karriärsliv. Hm.. detta är dagar när din ambition och lust till framgång i karriären kommer fram. Fokus ligger på att uppnå dina mål på vägen mot självförverkligandet. Vissa av er tycks vara inne i ett skapandeflöde och kan till och med kläckt en super idé som måste få möjlighet att växa. Underbart! Men.. den sanna framgången sker inne i ditt hjärta nu och i dina personliga relationer.  Under månd/tisd förgylls tillvaron av ett sällsynt men underbart möte mellan kommunikationens gud Merkurius och kärlekens gudinna Venus (som dessvärre nu går retrograd). Ta dig tid att lyssna till människorna runt dig. Ett litet leende, en vänlig hälsning är kanske allt som behövs för att komma tillbaka till den där härliga kontakten du brukar ha med dina kollegor. Igen är fullkomlig, men gudarna vet att du har haft för mycket runt dig det senaste halvåret så ägna tänk inte bakåt.

Fiskarna

Ditt nyfikna, reslystna nionde hus är fyllt av kul planeter och man anar att du är sugen på att någonting alldeles enastående spännande ska hända snart. Boka gärna in en resa eller ett event eller något annat kul att längta till. Du behöver ha en morot framför dig för att känna att du lever. Men kära Fiskarna – universum ger oss lite underbar vardagsmagi denna vecka när underbara retrograda Venus backar och möter kommunikationens mästare Merkurius. Tillhör du dem som har ett eller flera hjärtesår från det förflutna att tampas med? Det här är perfekta tiden att gå på healing, att tala med vänner eller en terapeut om dina innersta känslor. Den som har en partner kan nå djupare och komma närmare din darling under dessa stjärnor än kanske någonsin tidigare. Härligt!  Den här helgen är din – finstämd och underbar eftersom månen är i ditt tecken. Härligt! Lova dig själv att följa ditt hjärtas önskan, bara hänga med dem som ger energi till dig och bara göra härliga saker som gör dig lycklig. Lova att du inte gör någonting du inte har lust med – i synnerhet inte hjälpinsatser till människor runt dig som tar dig och dina gåvor för givet.