Horoskop – vecka 42

 

Nymåne och kristallkula

🌙 Horoskop vecka 42 ✨

⭐️ Väduren

Din styrare Mars är alldeles ovanligt nära jordytan vilket gör att närvaron känns lite extra trots att Mars är retrograd tappar han ändå inte kraft.

Mången Vädur beskriver att de återfår sin vilja, passion och lust på förändring. Det är lätt för dig att göra dig hörd, bli sedd och nå dina mål nu. Det är mycket som talar för att du blir uppmärksammad och sedd under dessa skakiga stjärnor.. Jupiter är kopplad till utveckling och expansion, Saturnus till lag och ordning, Pluto till transformation och Mars till allt från dominans till krig – så vad du än gör.. Var försiktig, skarva inte med sanningen eller chansa i trafiken exempelvis. Håll tillbaka impulsiviteten och gör ingenting du kan ångra. Solen i Vågen är mitt emot Mars på onsdag. Ja, eld möter eld – det blir ju precis som det låter – en stor brasa av det. Under fredagskvällen inväntar vi en nymåne. Mars och kvadratur till Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken. Det är snudd på läskigt, kraftfullt men erbjuder samtidigt en oerhörd potential. Den som vill åstadkomma något har massor med kraft och inspiration att hämta här. Kanalisera den energin och du blir en vinnare. Supertillfälle att komma igång med något nytt! Merkurius vände retrograd i onsdags vilket förstås kan göra att vi blir lite extra känsliga, måste väga vår ord på guldvåg och akta oss så att vi inte trampar någon på tån. Nymånen infaller i ditt 8:e hus.

⭐️ Oxen

Samma kaxiga tema som följt oss under två veckor kvarstår men nu skruvas det upp ytterligare ett snäpp. Det är Mars som under onsdagen möter Solen i ditt flitiga 6:e hus som ställer saker på sin spets och många av er känner att tiden för en yrkesmässig förändring är mogen. Hm, men natten till onsdag vänder Merkurius retrograd Oxen och saker är inte alls särskilts gynnsamma för att genomföra stora förändringar i ditt liv. Retrograden pågår till 3/11 och här är det möjligt att tankarna tar dig med till det förflutna igen och det kan finnas sådant som du inte kände dig riktigt färdig med som kan komma upp igen. Att drömma sig tillbaka kan ha ett terapeutiskt värde – men att rita blicken mot framtiden och din personliga utveckling är det bästa. Astrologin visar att du är på väg in i en helt fantastiskt gynnsam period, där du kan få allt du vill och kanske lite till – men inte före den 21/12 – 2020.

På fredagskväll blir månen ny i Vågens tecken och ditt 6:e hus Oxen. Härligt! Det här kan vara en ny start för dig. Om det gäller träning, hälsa eller arbete vet bara du.

Venus kommer under helgen att vara synnerligen fint aspekterad i trigon till Jupiter och mitt emot Neptunus. Det känns ljuvligt och kanske finns kärlekens välsignelse med här under dessa stjärnor och en och annan Oxe kanske återupptar kontakten med någon vän ifrån förr.

⭐️ Tvillingarna

Den kommande veckan erbjuder extrem energi, från högt till lågt. Ditt horoskop ser ljust ut men det finns några definitiva risker du inte bör bagatellisera och då avser jag förstås t-korset som bildas i de kardinala tecknen. Den är explosiv och kanske även oförutsägbar som den involverar så många tunga planeter.

Merkurius bromsar nu ner sin hastighet för att bli stillastående och vända retrograd under natten till onsdag. Phu! Som han är din styrande planet är detta oundvikligen ett kännbart skeende. Att Merkurius backar just igenom känsliga Skorpionen är inte en enkel sak för här är människor lättstötta, känslor uppförstoras och missförstånden kan även äga rum på en emotionell nivå. Aj, aj – det gäller att hålla tungan rätt i mun och vara lite försiktig med vad du säger nu. Några ord, kanske sagda utan eftertanke, kan skapa onödiga konflikter och missförstånd. Bomullsvantarna på Tvillingarna.

Samma dag kommer Mars och Solen att mötas i opposition, vilket skapar ett hett och viljestarkt klimat. Att nymånen faller i ditt 5:e hus känns härligt! Tänk om detta är början till ett romantiskt kapitel i ditt liv? Kreativitet, passion och glädje väntas. Till helgen kommer även Venus att ha harmoniska aspekter till Jupiter och Neptunus!  Det händer grejer och det skulle mycket väl kunna vara riktigt fantastiska saker också! 

⭐️ Kräftan

Kära Kräfta! Hur gick det för dig under den gångna veckan? Det har varit hett om öronen i flera veckor redan för vissa av er. Nå, det är i stunder som detta som det verkligen kan hända intressanta grejer, av eller på! Exakt hur det avlöper är svårt att säga, vissa lever livets glada dagar under dessa dramatiska stjärnor.

Det kraftfulla temat håller i sig även den kommande veckan som Mars under onsdagen kommer att vara exakt mitt emot Solen. Dubbel eld. Detta är crescendot i Marsretrograden, stunden när processen känns som allra mest. När detta är över lugnar det faktiskt ner sig. Detta var den andra i raden av Mars/Pluto kvadraturer. Vi har en kvar innan vi kan lägga den processen till handlingarna den 23/12.

I och med fredagens nymåne blir energin ännu mer maxad eftersom det bildas ett t-kors som knyter samman alla de kardinala tecknen och du Kräftan tillhör ju dem som blivit extra påverkad av de astrologiska skeendena och kanske pressats över sina gränser. De som har sin Sol 20 – 25° i tecknet är mest påverkade. Merkurius vänder, för sista gången detta märkvärdiga år, retrograd under natten till onsdag – 3/11. Nymånen infaller i ditt hemkära 4:e hus.

⭐️ Lejonet

Solen rör sig nu igenom ditt kommunikativa 3:e hus vilket ger ett Merkuriskt tema till hela veckan. Det är inte utan att man anar en viss stress under dessa stjärnor. Bäst är att se till att slutföra det du har på bordet, ordna det som går att fixa och faktiskt vara så förutseende att du tar säkerhetskopior på allt, om det går att ordna. Ja, jag hör hur det låter men det skadar inte att hålla sig steget före.

Natten till onsdag vänder Merkurius bana retrograd och backar fram till den 3/11 vilket förstås gör det svårare att navigera i livet. Det kan påverka förmågan att läsa av situationer, leda till missuppfattningar människor emellan samt att det finns en lättstött känslighet med i bilden som gör det hela svårt att hantera. Och förstås finns som alltid just den där oron över tekniken och kommunikationen.

Men större än detta är det stekheta t-kors som aktiveras nu i och med att Mars befinner sig mitt emot Solen – dubbel eld + att de samtidigt bildar ett t-kors till planeterna i Stenbocken. Hm, det skapar heta känslor, ställer saker på sin spets och vad som är bra med det när man ser tillbaka på skeendet, det är att nu lockas själen ut på banan. Det går inte att ljuga för sig själv eller undanhålla någonting. Du kommer att känna vad du vill och agera utifrån den kunskapen.

Finns det inget att se fram emot kanske du undrar nu? Jo, såklart.. Kärleken och vänskap och det som verkligen tillhör Lejonhjärtat tar inte skada av dessa transiter. På fredag infaller en nymåne som landar i ditt 3:e hus.

⭐️ Jungfrun

Bäst nu är förstås Venus närvaro i ditt horoskop som plockar fram det vackraste i dig, samtidigt som hennes närvaro också garanterar välgång, harmoni och överflöd. Kärlek, romantik och vänskap blomstrar nu. Allt skulle vara totalt på topp i ditt liv om det inte vore så att vi alla lever under en ytterst spänd situation på himlavalvet. Det blidas ett T-kors här där Solen, Mars samt Jupiter, Saturnus och Pluto är närvarande. Det kan vara att konflikter och spänning uppstår människor emellan. Som Jungfru blir du inte direkt drabbad av detta – men det är såklart att det inte är så kul att vara i sammanhang med dålig stämning oavsett.

Det kan vara att du tagit på dig för mycket att göra, att du känner att du är på vippen att digna av bördan. Om det är så du upplever situationen gör du dig själv en tjänst om du säger till i förväg, bromsar in innan det går över styr.

Under onsdagen vänder din styrare Merkurius retrograd – och i vanlig ordning kan det ställa till förtret för dig – fram till 3/11. På fredag blir månen ny i Vågens tecken och ditt 2:a hus. Hm, låt oss hoppas att det är en löneförhöjning som är på ingång. Om inte annat kan det vara så att universum pekar på behovet av att ordna de praktiska och ekonomiska aspekterna av livet.

⭐️ Vågen

Har livet varit händelserikt och utvecklande? Nu ökas insatserna ytterligare och det som redan är fartfyllt och hett ökas på. Solen befinner sig i ditt tecken och ditt första hus så det är ju du själv, din personlighet och ditt varande som boostas.  Det är ett superbra tillfälle för dig vidga ditt sociala nätverk, marknadsföra dig själv eller ta nya yrkesmässiga steg. Det är glädje, mingel och lite klackarna i taket som gäller här.

På onsdag vänder Merkurius baka retrograd, vilket som alltid skapar en viss frustration eftersom kommunikationen inte kan flöda fritt. Att den här retrograden börjar just i Skorpionen gör situationen en aning svåråtkomlig och lättkränkt. Det kan vara svårt att vara sitt vanliga obekymrade jag. Bli inte förvånad om folk reagerar oväntat, att du får känna av underliggande spänning och liknande. Skeendet är igång till den 3/11.

Under veckan kommer heta Mars att befinna sig mitt emot allt som är du och det är en igångsättande, motiverande och faktiskt också väldigt utmanande energi. Som om inte det vore nog aktiveras även de tre planeterna i Stenbockens Jupiter, Saturnus och Pluto i kvadratur så att ett t-kors bildas. Det är lätt att tappa humöret i tider som dessa. Det kan mycket väl vara tiden när du känner att bägaren rinner över och att du kanske ska göra någonting helt annat i livet än vad du sysslar med idag. Ett gott råd är att försöka att inte ta det som händer till hjärtat. På fredagskväll blir månen ny i Vågen i ditt 1:a hus.  Härligt!

⭐️ Skorpionen

Var beredd på en flammande het vecka när dina båda styrande planeter aktiveras och dras in i ett mäktigt T-kors där retrograda Mars är opposition Solen och samtidigt även kvadratur Jupiter, Saturnus och Pluto. På det stora hela är detta en superbra period när du känner dig stark, tuff och motiverad till livet. Du kommer åter i kontakt med det passionerade, intensiva i dig.

På onsdag vänder dock Merkurius retrograd i Skorpionens tecken vilket såklart bromsar in en aning, tankarna och känslorna vänds inåt i reflektion, fram till den 3/11. Nå, det kanske är bra att tänka igenom så att du inte bara far iväg, följer Mars och Plutos lockrop och kastar dig in sådant som inte är fullt övertänkt.

Ja, att släppa kontrollen och bara låta det nya komma till dig kanske är det allra bästa nu. På fredag kävllen blir månen ny i Vågens tecken och den kommer att falla i ditt andliga 12:e hus, där drömmarna, visionerna och din andliga potential bor. Det är viktigt att du tillåter kroppen sömn, vila och rekreation under helgen. Du kommer att lämna något bakom dig och välja in något nytt i samband med denna nya måne.

 ⭐️ Skytten

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det men vår kära Skytt är otålig och gillar inte att skjuta upp till morgondagen. Venus seglar nu igenom toppen av ditt horoskop och skapar de bästa förutsättningarna i ditt 10:e hus som har med både karriär och andras syn på dig att göra, så sträck på dig och låt andra veta att du finns.

Det är en glad, glittrig och lite lekfull tid som väntar när dina personliga aktier stiger i höjden och du är modig, rättfram och socialt utåtgående. Räkna med att du får fin respons och positivt bemötande av andra nu. Förfrågningar, förslag och goda överraskningar kan väntas. Mums..det skulle faktiskt kunna vara så att Amor får iväg en och annan pil här. Härligt!

Natten till onsdag vänder Merkurius bana retrograd. Det förtar naturligtvis inte den kraftfulla energin men människor kan vara överkänsliga och det kan kännas lite som att färdas över minerad mark. Hepp! Härifrån blir det där med taktfullhet, tajming och högsta möjliga försiktighet viktigare än någonsin. Samma dag kommer även Mars att befinna sig exakt mitt emot Solen. Oh, det här är verkligen en energimässig peak, i synnerhet som detta också infaller i kvadrat till alla kraftplaneterna i Stenbocken. På fredag kväll kl 21:32 blir månen ny i Vågen tecken och ditt 11:e hus. 

⭐️ Stenbocken

Du som är född i ett kardinalt tecken får förstås en extra skjuts framåt eftersom energierna är så synnerligen kraftfulla. Härliga Solen lyser upp ditt karriärshus nu vilket förstås kan inspirera och vara till god hjälp om du vill ta nya utvecklande kliv i livet. Ibland kan dessa förändringar även komma som överraskningar så under dessa stjärnor är det inte helt säkert att du har allt under kontroll.

Extra intressant nu är att retrograda Mars befinner sig mitt emot Solen + kvadraturen till power-trion i Stenbocken gör sitt till. Energin får hela zodiaken att vibrera – råstyrka, makt och riktad vilja är vad transiten signalerar. Wow – Under en vecka har du en superbra öppning med kraftfull dynamik och bra idéer du kan använda. Du har varit så flitig denna höst och det du ser nu är resultatet av allt jobb du har lagt ner under åren.

Det kan mycket väl vara avgörande händelser på gång för dig i karriären. Det är så lätt för dig att bli hörd, sedd och uppmärksammad. Vad du än vill ha tycks det finnas inom räckhåll för dig.. Pengar, framgång och nya höjder. Månen blir ny i ditt 10:e hus denna fredag.

⭐️ Vattumannen

Den här veckan är så intressant för oss alla att man knappt vet var man ska börja berätta. Solen fortsätter sin färd igenom ditt nyfikna 9:onde hus och det är en oerhört potent och händelserik vecka du har framför dig när du utvecklas, lär nytt och öppnar dina sinnen. Du är fokuserad och får saker att falla på plats. Bra där – det är så man lägger grunden till en framtid utav stål!

Solen är under hela veckan mitt emot retrograda Mars och i kvadratur till makttrion med Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken och enade tillsammans såhär utgör de oerhört starka krafter. Sol /Mars är exakt 14/2 – alltså samma dag som Merkurius vänder retrograd i Skorpionen. Hepp! Just det sistnämnda är lite hypersensitivt och gör att du bör vakta din tunga, känna in atmosfären och invänta rätt tillfälle innan du säger något.

Under dessa stjärnor kan vi förvänta oss att utvecklingen tar fart, att viljorna är starka men – det kan såklart vara att de går isär och det gäller att finna balans och kompromisser i allt vi gör. Fredagens nymåne infaller i ditt 9:e hus.

⭐️ Fiskarna

Vi har mäktiga krafter i rörelse på himmelen vilket får saker att hända här nere på jorden. Det är starka viljor, känslor och åsikter i rörelse nu.

Använder du dig av superkrafterna kan du komma långt – i synnerhet vad gäller att förvekliga dig själv ekonomiskt och emotionellt. Det är passionen, dina känslor, det inre livet och din andlighet som rannsakas och nagelfars. Det är djupa vatten vi hamnar i nu. Det är lite märkligt med kombinationen pengar och känslor – men det 8:e huse har att göra med delade resurser, exempelvis lån eller investeringar att dessa göra.  två kommer samtidigt men Solens läge i ditt 8:e hus påverkar båda dessa områden samtidigt. Merkurius vänder retrograd natten till onsdag så simma lugnt!

Det skönaste med dig Fiskarna din unika förmåga att kunna gå igenom allt och bibehålla ditt mjuka, empatiska väsen. Det kan mycket väl vara så att du går igenom den här stormiga veckan oberörd av vad som skett omkring dig. Mysigaste nu är förstås att Venus – kärlekens gudinna är i Jungfrun, mitt emot allt som är du. Det är en lyckosam position där Venus pumpar dig full av självkänsla och glädje. Du blir glad, nöjd och målinriktad. Kanske kommer kärlekslyckan också till dig nu. Månen blir ny i ditt 8:e hus.