Horoskop – Vecka 44

⭐️ Väduren

Ja, minsann, det blev ett helt annat astrologiskt klimat här under helgen när Solen skiftade tecken och gick in i Skorpionen. Din styrande planet Mars är förstås fortfarande retrograd – men nu bildas inte några jobbiga aspekter till andra planeter så detta kan kännas som rena rama semestern i jämförelse med hur det varit. Nu när vi inte behöver rusa på som skållade troll kan känslan av retrograda Merkurius och dess verkan kännas desto tydligare. Morr, ja det kan vara rejält frustrerande.

Vi har en tilltagande måne på gång, som växer sig större och starkare fram till på lördagseftermiddag när månen blir full. Vid dessa tillfällen blir vi människor målmedvetna, effektiva och motiverade. På många sätt är detta en utmärkt tid att få saker ur händerna att känna att man utvecklas, tar kliv framåt.

Vi har en dramatisk fullmåne som infaller i ditt 2:a hus i Oxens tecken. Starka känslor, kärlek och pengar det är vad den här månen handlar om. Fullmånen infaller i en exakt konjunktion med explosiva, överraskande Uranus så det är speciellt. Wow! Vem vet vad detta kan innebära? Vad är det vi vill förändra, bryta oss ut ur, loss ifrån eller kommer den här energin snarare ut som en genialisk idé?

⭐️ Oxen

Din ledstjärna Venus som haft en körig helg med Saturnus och man anar att det är en lättnad när Venus under onsdagen glider in i Vågens tecken där hon hör hemma och verkligen trivs att vara. Härligt! Den här nya positionen gör att dina relationer fungerar lite smidigare. Ja, förstås – om det nu inte vore för Merkurius och Mars retrograderna som gör att missförstånden duggar.

Vi har en tilltagande måne nu som dag för dag växer allt starkare. På lördag blir månen att bli full i ditt tecken på den 8° i Oxen och detta är förstås Oxens 1:a hus. Det är du själv, din vilja och utveckling som gäller nu. Tjoho! En fullmåne i Oxen infaller en gång per år men är förstås alltid en spännande och viktig händelse värd att lägga märke till. Just denna är förstås extra speciell eftersom den infaller i konjunktion med Uranus. Det kan ge plötsliga händelser, överraskningar eller i värsta fall en chock till det som sker. Vad som än händer – se att det är välsigna och universum gör allt för att du ska nå optimal utveckling. Det här är den efterlängtade puffen i rätt riktning du behöver för att ta dig ut ur din nuvarande situation och förändra.   

⭐️ Tvillingarna

Merkurius blev vederkvickt av helgens möte med Solen och fortsätter nu oförväget sin baklänges färd igenom zodiaken och anländer under natten till onsdag Vågens tecken. Intressant! Även Venus tar sig in där samma dag.

Det är en väldigt aktiv vecka med en tilltagande måne som väntar och som alltid när månen växer kommer känslan av att allt går fortare och fortare, och det gäller att plocka fram sin ambitiösa, motiverade sida för att hänga med i svängarna här. Idel jobb som väntar nu, Tvillingarna. För att orka med alla yttre krav är det viktigt att du sätter dig själv i första rummet och tänker på träning, kost och välmående.

Lördagens fullmåne infaller i Oxens tecken och i konjunktion med supersmarta Uranus och i ditt 12:e hus. Handen på hjärtat – det här är långt ifrån den enklaste månen. Obegripliga 12:e huset innehåller mer frågor än svar. Det kan vara att man kan känner sig lite förd bakom ljuset eller så kan det vara så att man inte förstår innebörden, kanske tar det en tid innan du ser den fulla potentialen i det som sker. Om du känner dig tveksam kan det vara bättre att avvakta.

⭐️ Kräftan

Det finns en mysig harmoni över din vecka som börjar mjukt och fint med månen i Fiskarna. Ska du ordna en fest till helgen – eller kanske själv delta i sådan? Solens nya position i ditt kreativa 5:e hus är naturligtvis riktigt underbar. Här främjas alla sorters samvaro, glädje, kreativitet, pyssel och passion.

Vi har en tilltagande måne på gång, som växer sig allt större och starkare dag för var dag. Det är på lördagen som månen blir full, i konjunktion Uranus dessutom i ditt 11:e hus som förstås har med grupper och människor att göra du kan lära känna kul människor och knyta viktiga bundsförvanter till dig. En mer utåtriktad måne finns knappast. Jag tänker mig att du kanske svänger ihop en synnerligen chockerande och skrämmande Halloweenkostym i år? Ditt horoskop pekar onekligen åt det hållet. Jag vill inte skrämmas – men Uranus är ju känd för att komma med chocker så om du ska resa så lova att vara försiktig i trafiken.

⭐️ Lejonet

Att Solen trädde in i Skorpionen och gled in i ditt hemkära 4:e hus förändrar stämningen i horoskopet radikalt. Att pyssla hemma och mysa till det ordentligt kan kännas mycket viktigare för månget Lejon än allt annat. Om du tillhör dem som faktiskt kan fira höstlov är din lycka gjord. Men, alla andra som har ett jobb som väntar har det antagligen inte lika förspänt utan får komma på andra lösningar.

Vi har en tilltagande måne som dag för dag fram till lördag växer sig större och starkare. Detta är årets mest excentriska fullmåne, den infaller i en exakt konjunktion med Uranus. Spännande! Vad är det du drömmer om att förändra eller lösgöra ifrån? Den här månen kan ge dig impulser, nya idéer och verkligen öppna dina ögon för det nya. Det är på lördag eftermiddag den brakar loss i Oxens tecken i ditt karriärshus – det 10:e. Det här är så spännande Leo! Oxe/Skorpiontemat handlar ju inte sällan om temat mina pengar/dina pengar så undvik att bli osams om dessa petitesser.

Men.. att fullmånen äger rum i ditt 10:e hus är också en uppmaning till dig.  Visa nu vem som är herre på täppan och ÄGER situationen. Du kan förvänta dig uppmärksamhet och berömmelse för dina yrkesmässiga insatser under det kommande månvarvet.

⭐️ Jungfrun

Veckan börjar kärleksfullt och mysigt med att Månen rör sig igenom Fiskarnas tecken och ditt 7:e relationshus. Mysigt! Måndag-tisdag är finstämda och sensuella dagar. Venus rör sig nu igenom Jungfruns sista dagar innan hon under natten till onsdag glider in i Vågens tecken. Samma dag backar förresten din styrande planet Merkurius tillbaka in i Vågen igen.

Men vi har en tilltagande måne på gång och du känna av att energierna snurrar allt fortare dag för dag och vi går emot en fullmåne som kulminerar på lördag morgon i Oxens tecken och ditt äventyrliga och glada 9:e hus. Excentriska, oberäkneliga och genialiska Uranus infaller i en exakt konjunktion till fullmånen! Wow! Detta om något sätter ju fart på geniknölarna. Man anar att påhittiga du kan komma att göra någonting riktigt bra utav det. Hm, under dessa stjärnor räcker det liksom inte att ”nöja sig”. Småpotatis i alla ära – men inte här och nu tänker Jungfrun,, Hur som helst – det är ett riktigt spännande, utåtriktat och utvecklande månvarv som startar här.  Passa på att träffa vänner och ha kul.

⭐️ Vågen

Ja kära Vågen, din födelsedags månad är över och under någon dag kanske du kan känna dig en aning övergiven och frågande men.. Merkurius backar tillbaka in i ditt tecken på onsdag igen. Kul! Men bäst av allt är förstås att din styrande planet Venus, samma dag, äntligen träder in i Vågen och blir kvar där till den 21/11. Underbart, socialt, flirtigt och utåtgående. Venus hjälper dig såklart att plocka fram din allra vackraste sida och du kan attrahera till dig bra människor, fina situationer och vem vet? Kanske är miraklernas tid inte förbi? Tänk om en ny version av kärleken finns därute att upptäcka och erövra?

Kaxiga Mars må vara retrograd men det betyder inte att han är helt utan funktion för det. Visst, en aning segare – men han är ändå till hjälp och ger dig kraft.

Med både Mars och Venus i starka positioner är det möjligt att vi får se det bästa av dig och det är troligt att det är den där orädda och kaxiga sidan du så sällan visar fram vi får se nu. Lördagens fullmåne i Oxen infaller i ditt superheta 8:e hus och där drar den upp starka känslor. Den är konjunkt Uranus vilket kan ge impulser och plötslighet till det hela.  Det är hjärtats behov, kärleken och passionen som vill uttrycka sig. 

⭐️ Skorpionen

I fredags gled Solen gled in i ditt tecken, den mötte upp med retrograda Merkurius under ett kort men intensivt dygn i helgen. Under denna fantastiska vecka 44 har vi en tilltagande måne var energier byggs upp, växer sig större och starkare fram till på lördag när vi har en härlig fullmåne som äger rum i ditt relationsorienterade sjunde hus. Wow!

Att Solen rör sig igenom ditt tecken gör att det är din vilja, din utveckling och dina villkor som gäller och förutsättningarna för att du ska få det som du vill är optimala! Det är en fantastisk utveckling som har satt igång inuti dig och din självkänsla och tro på framtiden är på topp. Mest maxat är att denna Måne infaller i konjunktion med explosiva, excentriska Uranus som inte hyser några gränser alls. Här banas väg för nya erfarenheter, impulser och tankar. Här kan du möta inspirerande personer, snubbla över något spännande ämne som intresserar dig. Vad vi vet med all önskvärd tydlighet det är att detta inte är en energi som säger att det var bäst förr tvärt om. Jag vill lära mig det nya som jag inte vet någonting om.

Dessutom infaller fullmånen i ditt 7:e hus – relationshuset! Det här är förstås ett gott tecken för den som suktar efter kärlek. Ditt hjärta är vidöppet och härifrån och sex månader framöver kan du få dina önskningar om kärlek uppfyllda.

⭐️ Skytten

Ja, vi befinner oss fortfarande i det retrograda träsket där det är lätt att förirra sig och kanske fatta fel beslut. Grundregeln är att ta gott om tid på sig och försöka se det som händer och sker med humor. Den roliga biten med detta är förstås att man allt som oftast träffar på gamla bekanta. Lika förvirrade som du lär de ju vara – men förhoppningsvis är det roligt att återses.

Merkurius backar under onsdagen in i Vågen tecken och samma dag går träder även Venus in i tecknet fast från andra hållet förstås. Det blir ett litet Vågtema här och det öppnar förstås dörrarna mot ett mer öppet socialt liv.

Alltid något – för nu och under hela den kommande månaden rör sig Solen igenom Skorpionens tecken och ditt 12:e hus där det är psykologiskt djuplodat, kanske söker du i ditt inre efter svar?

Bäst nu är dock att vi har en tilltagande måne på gång som kommer att bli full i ditt 6:e hus under lördagen i en exakt konjunktion med Uranus. Eureka! Här kan sådant som genobrott komma och du kan vara mer experimentell och öppensinnad än någonsin. Härligt! Peace, love & understanding är ju din grej.

⭐️ Stenbocken

Det är bara en sista vecka kvar av Merkurius retrograda period och därför är det fortfarande av yttersta betydelse att du är uppmärksam på detaljerna, för som vanligt är det en ”liten tuva som välter det stora lasset”. På onsdag backar han tillbaka in i Vågens tecken.

Men retrograder och allt annat elände till trots så lyckas du än hålla bra fart i såväl karriär som privatliv. Bäst nu är att Venus under onsdagen flyttar in i ditt karrärshus och hamnar på så vis kvadratur till allt som är du! Härligt! Det här kan ge chanser till flirt, kanske lite attraktion och socialt mys också.

Solen rör sig nu igenom ditt utåtriktade 11:e hus och ditt yrkesliv ser ut att få nya och intressanta influenser. Är du redo att ta ditt liv till nästa nivå? Ja, i dessa dagar finns ju alla möjligheter där ute på nätet. Även om det inte är din grej så måste jag ända anmoda dig att uppdatera dina sociala media med nya bilder, kanske låta oss se lite mer av dig än vad du brukar dela? Varför? Vi har en tilltagande måne på ingång som kommer att bli full i ditt kreativa, sexiga och generösa 5:e hus på lördag. Denna måne infaller i exakt konjunktion med chockerande, gränslösa upptäckaren Uranus. Wow.. detta om något kommer att hjälpa dig att vidga dina vyer.

⭐️ Vattumannen

Solen lyser upp ditt 10:e karriärshus vilket ger dig väldigt gynnsamm position. Du har lätt att bli sedd och hörd så håll dig gärna framme nu, ta initiativ och var med att spåna fram idéer.   Om det är någonting i ditt yrkesliv som du vill ändra på eller förbättra så är detta en väldigt bra tid för till sig nya intryck, träffa människor och liknande.

Men..med såhär många viktiga planeter retrograd är det inte den bästa tiden att fatta beslut på. Det är en intressant vecka som ligger framför dig och du inte bara kan utan bör förvänta dig det oväntade. Här kan fattade beslut rivas upp, överraskningar av alla sorter – vissa är välkomna andra kan kännas mer som en kalldusch så försiktigt är bäst nu.

Merkurius backar nu tillbaka in i Vågen och ditt nyfikna 9:e hus – det är sista veckan han är retrograd så snart blir det bättre. Samma onsdag anländer även härliga Venus dit vilket är mysigt för dig och gör dig lite mer öppen för att lära nytt och utveckla de kulturella sidorna av dig själv. Veckan domineras nästan helt av den tilltagande Månen som växer sig större och starkare dag för dag. Den blir helt full på lördag i en exakt konjunktion till din styrande planet Uranus och i ditt 4:e hus.

⭐️ Fiskarna

Att både Mars och Merkurius är retrograda samtidigt är inte det bästa för kommunikationen mellan människor. Det kan vara lite si och så också med närheten i relationer och förståelsen för andras behov. Naturligtvis är det inte ditt fel Fiskarna – men stå på dig och säg vad du tycker.

Merkurius vänder rätt den 4/11 och Mars den 14/11 och på andra sidan dessa datum kommer allt att vara som vanligt igen – eller till och med mycket bättre.

Solen befinner sig nu i ditt utåtriktade 9:e hus vilket ger en härligt nyfiken, motiverande, äventyrlig känsla över ditt horoskop. Lördagens excentriska och lite halvgalna fullmåne (Uranus konjunktion månen i Oxen) infaller i ditt 3:e hus och här kan det verkligen hända grejer. Inte alla av dem är bra så det gäller att navigera med en viss försiktighet. Socialt kan dock denna måne ge genombrott, öppna nya kanaler och sådär – härifrån och en månad framåt – så det här bra flödet fortsätter även efter att Merkurius har vänt direkt igen. Oxe/Skorpiontemat är aldrig neutralt. Det drar upp heta känslor och kanske kommer både sex och dramatik kommer på tapeten.