Horoskop – vecka 45

 

being-healer

⭐️ Väduren

En ny vecka igen Väduren.. Härligt för just den här bjuder på nya förutsättningar.  Helgens fullmåne var omskakande för många och nu på måndag morgon skingras också de sista influenserna ifrån den. Att månen aktiverade Uranus så starkt öppnade våra sinnen för något nytt. Låt oss se på den kommande veckan som dagarna före upplösningen av den energiknut som 2020 burit med sig till oss.

Tisdag kväll vänder Merkurius retrograd vilket förstås är en lättnad för oss alla. Men, han kommer att vara retrograd till Saturnus hela veckan så helt okomplicerat är det inte med en gång.vVi får vänta i ytterligare 10 dagar innan retrograda Mars vänder 14/11. Morr.. Det är sannerligen en källa till frustration. Med all den här sprudlande Uranus/Merkurius energin innanför västen vill man ju förstås upp och iväg. Komma igång med sina planer och sådär.

Vad ska då en stackars Vädur göra? Flirta, lev och lek är svaret! Du kan fördriva tiden med att prata, charma och förföra. Venus är mitt emot allt som är du.. Passa på nu.

⭐️ Oxen

Nu hoppas jag att du insöp kraften ifrån Oxefullmånen och har laddat upp den fantastiska innovativa energin inom dig och är redo att ta till dig livet med ett fritt och öppet sinne. Det är så coolt Oxen att du får vara med om dessa år som Uranus går igenom ditt tecken och utvecklas. Ni som är födda i början av tecknet är redan i processen, för er andra ligger det framför. Nu kan du visa dem som sagt Tjurskalle, Latoxe och annat om dig. Det är en ny imponerande version av dig som kommer att visa sig här framöver.

Venus befinner sig nu i ditt 6:e hus och där kommer även Merkurius bana att vända rätt den här veckan vilket gör det så mycket enklare. Intressant! För den som är involverad i någonting konstnärligt/kreativt kan detta med Venus ge underverk med skapandet. Ni andra får helt enkelt bara nöja er med att glida runt där på jobbet och vara attraktiva, magnetiska och charmiga.

⭐️ Tvillingarna

Solen befinner sig nu i Skorpionen och ditt arbetsamma sjätte hus och man anar att du håller flitens lampa brinnande. Det är tydligt att det är den seriösa versionen av dig vi får se en tid framöver. Du vill något och visar en imponerande uthållighet och styrka som kanske inte brukar förknippas med dig vanligen.

Helgens fullmåne och Uranuskontakt kommer att påverka din utveckling under minst ett halvår framöver. Som den föll i ditt 12:e hus kanske du inte omedelbart inser sambanden på en gång, men lägg dessa ord på minnet Tvillingarna. Du går emot en oerhört intressant utveckling. Men om vi ska hålla oss lite här och nu så är det är din styrare Merkurius som är huvudrollsinnehavaren i allt den här veckan. Han vänder direkt på tisdagskvällen vilket förstås underlättar enormt! Tänk att kunna göra sig förstådd igen. Men det är kvadraturen som bildas mellan Merkurius och Saturnus som hjälper dig att rikta din fokus. Det geniala bjuder Merkurius och Uranus på.

⭐️ Kräftan

Hur känns det inom dig efter dylik genomkörare som lördagens fullmåne/uranus bjöd på? Huvudet upp och fötterna ner kanske svaret lyder? Ja, jag kan förstå att det är svårt att omedelbart inse och ta till sig innebörden av allt det som sker på himlavalvet och vilken påverkan det ger på sikt. Uranusaktiveringen påverkar något oerhört främst globalt och politiskt – men också förstås i våra enskilda liv förstås. Låt oss säga såhär Kräftan; nu är det bara frågan om en kort tid innan extremtillståndet som vi befunnit oss i hela 2020 ska ge med sig. Redan nu på tisdagkväll släpper Merkurius retrograden efter. Dessvärre kommer han genast i kläm, i en kvadratur till Saturnus som kommer hålla honom på plats hela veckan. Det innebär att kommunikationen åter kan flöda på men att det inte är dags att slå klackarna i taket ännu. Saturnus vill ju mycket hellre att vi arbetar än roar oss. En annan intressant transit är den sista konjunktionen mellan Jupiter och Pluto som kommer att äga rum nu till helgen och fortsatt även in i nästa vecka. Den hjälper dig att rikta din vilja och nå dina mål.

⭐️ Lejonet

Hur känns det att gå till jobbet nu efter helgens sprakande fullmåne? Lite matt i pälsen eller har du blivit uppfylld av Uranus innovativa krafter och känner dig oövervinnerlig? Ja, det kan gå lite åt båda hållen, så det är därför jag frågar. Icke desto mindre kommer denna måne påverka utvecklingen i ditt yrkesliv och karriär oerhört positivt i minst ett halvt år framöver. Ja, och vid det laget har även helt andra underbara planeter anslutit sig så.. Mer om det ska du få höra när den tiden kommer. Vi närmar oss nu upplösningen av extremenergin som 2020 burit med sig. Vi har några viktiga komponenter som måste komma på plats innan livet kan bolla och rulla fram för dig. Närmast ut på banan är Merkurius som vänder direkt på tisdagskvällen. Härligt! Om du har något aktuellt missförstånd eller fnurra på gång är det bäst att du väntar med att reda ut det till på onsdag som tidigast. Att Saturnus bildar kvadratur till Merkurius under veckan är ett trist faktum men faktiskt bra just för att skapa ordning på sådant som gått snett. Mars är nära att bli stillastående nu till helgen. Ja, det är lite som att tanka bromsolja. Man väntar aldrig för länge när man väntar på något gott eller?

⭐️ Jungfrun

Det känns som att det är en helt ny stämning i ditt horoskop nu. Venus lämnade dig och gled in i till grannen i veckan och ovanpå det kom lördagens massiva Uranusinfluerade fullmåne i Oxen. Positivt med det är att du har idel nyheter, förändringar och på sikt också en fantastisk utveckling att vänta. Din styrande planet Merkurius tar en väldig framträdande under denna vecka. Efter en tre veckor lång retrograd vänder han direkt på tisdagskvällen. Det kommer dock inte att bli en sådan där hejdundrande glädje i horoskopet direkt eftersom han nu hamnar i kläm och med Saturnus. Den kvadraturen kommer att hålla i sig hela veckan. Hm.. stjärnornas tips är att ligga lågt, avvakta och se vad som händer. Ett stort plus är nu att Jupiter och Pluto möts till helgen. Därifrån kommer nya positiva krafter in i horoskopet och Merkurius har vid det laget lösgjort sig. Bäst nu är att Solen lyser upp ditt kommunikationshus så din vilja att skriva, prata och ha kul finns där. Det kan du göra trots den i övrigt så torra rapporten.

⭐️ Vågen

Vid en snabb blick skulle man kunna tänka sig att du vadar i framgång, överflöd och kärlek och att ditt liv är helt underbart allt sedan Venus kom in i förra veckan. Men livet är inte alltid så enkelt och okomplicerat. Känslan, attraktionen och allt är på plats ..men så händer det ingenting!

Väldigt frustrerande minst sagt. Dag för dag kommer Venus och Mars att komma allt närmare en opposition och till helgen är den ett faktum. Intressant nog är de båda i sina hemmatecken och borde vara synnerligen välfungerande.  Svaret är att retrograda Mars nu praktiskt taget är stillastående och det helt enkelt inte bildas någon igångsättande gnista.

Jag kanske fick det här att låta hemskt. Venus kommer naturligtvis fortfarande att göra sitt jobb och du är lika bedårande och charmig som alltid.

Under tisdagen kommer Merkurius att vända riktning och gå direkt. Där hamnar han omedelbart i en kvadratur till Saturnus vilket också är betyder att det finns vissa svårigheter att hantera. Tålamod är en dygd.. nästa vecka är mycket bättre.

⭐️ Skorpionen

Det är verkligen härlig stämning i ditt horoskop nu. Solen rör sig igenom ditt tecken och du kommer osökt in i rampljuset. Lördagens extraordinära fullmåne innehöll massor av nydanande, förvånande och utvecklande uranisk energi vilket pekar emot att stora förändringar kan äga rum inom dig och kanske även uppdatering av allt runt dig. Du kommer att känna av dessa krafter i minst ett halvår framöver. Ja, vid det laget har flera härliga planeter anslutit sig, men mer om det kommer tids nog.

Din klassiska styrande planet Mars backar fortfarande igenom ditt flitiga 6:e hus men han tappar fart nu och kommer mot veckoslutet att vara i det närmaste stillastående. Det innebär också att det inte frigörs tillräckligt med energi, att saker inte kommer igång och att livet kan vara allmänt frustrerande därför. Vi vill men det går inte. Ovanpå det kommer Merkurius bana att vända direkt på tisdag kväll. Phu! Om du tycker att livet har innehållit knasiga moment, missuppfattningar och annat man kan härleda till retrograden kommer detta till sin ända men betyder dock inte att allt blir så där himla lyckligt och lätt direkt. Merkurius kommer att vara fast i kvadratur med Saturnus hela veckan.

⭐️ Skytten

Inne på djupet i själen, nere på Skopion-nivå, dvs i det subliminala i de känslomässiga underströmmarna i ditt drömska 12:e hus är det fullt pådrag. Där lyser nu Solen upp ditt innersta och visst. Lördagens fullmåne lockade ut själen på banan – det är ingen tvekan om det. Retrograda Mars är i det närmaste stillastående nu vilket skulle kunna liknas vid ett motorstopp. Känslorna löper amok, ingenting händer och frustrationen kan beskrivas som total.

Merkurius som varit retrograd sedan den 13/10 vänder nu direkt på tisdag. Man hade kunnat förvänta sig att detta skulle vara startskottet till en lättsammare tid. Dessvärre Skytten kommer Merkurius nu att bilda kvadratur till Solen. Det är ingen lek, nu är det sanningen, djupet och allvaret som eftersträvas. Om du har lyckats hålla dig ifrån att säga vad du tänker såhär länge så hoppas jag verkligen att du inte väljer just den här veckan för att öppna ditt hjärta. Begrunda dina drömmar, dina känslor och tankar i ditt hjärta fram till helgen åtminstone. Därifrån är allt så mycket lättare igen.

⭐️ Stenbocken

Det är en rätt glassig tid för dig när det är troligt att du blir uppmärksammad för det du gör och den du är. Det är Venus som intagit en gynnsam position i ditt 10:e hus som får dig att glittra. Det är heller inte ett dåligt tillfälle till att flirta men bli inte förvånad om det stannar just på den nivån. Retrograda Mars ger inte gnistan som behövs. Merkurius som också är i där i det 10:e kommer att vända direkt och gå framlänges igen nu på tisdagkväll. Det här underlättar förstås kommunikationen men Saturnus kommer att bilda en kvadratur till Merkurius hela veckan och det höjer förstås kraven.

Det här är en viktig vecka för dig på en väldig massa sätt. Tänka sig att vi börjar närma oss förvandlingen när trion Jupiter, Saturnus och Pluto lösgör sig ifrån varandra och vi får ett helt annat kosmiskt upplägg. Underbart! Visserligen är vi inte där ännu, det tar en månad till innan vi når den punkten – men detta är i alla fall början till avslutet.

Bäst nu är att Jupiter och Pluto går in i konjunktion till helgen, ett möte som pågår även nästa vecka. Det här är det sista mötet i en serie på tre och här kommer du att få massor av extra energi, viljestyrka och kraft.

⭐️ Vattumannen

När vi går in i den nya veckan håller efterdyningarna av fullmånen in Oxen att just på att klinga av. I lördags fylldes vi alla på med uranisk energi och fick kanske en vink om vad framtiden kan innebära. Jag anar att du kära Vattuman mådde extra bra av den energin och kan gripa dig an arbetet och livet med motivation och nya perspektiv.

Nu är det ny vecka och business som alltid Vattenbärare! Solen lyser upp din karriär och det är som vanligt tusen ting som ska fixas. Medvetandehöjande, nyfiket och roligt nu är Venus placering i Vågen och ditt 9.e hus. Det här ger dig en social lätthet och en glädje i dina möten. Äntligen! Men jag vill lyfta ett varningens finger här. När Merkurius påbörjade sin retrograda resa den 13/10 startade han Skorpionen och ditt professionella 10:e hus vilket kan ha utlöst allt från missförstånd till rena rama härdsmältan yrkesmässigt. Nu vänder han direkt på tisdag i Vågens tecken och det kan fortfarande finnas saker att reda ut. Men Saturnus kommer att vara kvadratur till Merkurius, bäst är att vänta ytterligare en vecka innan du ger dig in på några allt för personliga samtal.

⭐️  Fiskarna

Denna måndag försvinner de sista resterna av lördagens maxade fullmåne i Oxen och vi går tillbaka in i någon form av normalitet igen. Eller – det är inte ens normaltillstånd! Det är stilla på stjärnhimlen nu och detta kan liknas vid att universum spelade ut alla sina kort på en gång. Vi får hantera det som till nästa giv om en vecka.

Merkurius intar huvudrollen här igenom att han vänder direkt på tisdagskvällen. Men dessvärre hamnar han genast i kläm med Saturnus så det blir ändå inte det där förväntade trycket i skeendena.

Det samma kan man säga om retrograda Mars som befinner sig ditt 2:a hus – en position han troget hållit sedan 29/6. Ja, du har säkert fattat den ekonomiska läxan han kom för att lära dig och fått många tillfällen att se närmare på dina värderingar och prioriteringar i livet. Men nu börjar det väl kännas som överkurs? Under denna vecka kommer Mars att vara nästan stilla vilket gör att saker och ting bara avstannar. Vi behöver lite action i horoskopet!