Horoskop – Vecka 51

 

Vinteruggla

Väduren

Solen rör sig igenom vintergatans galaktiska center och här blir energin intensifierad i ditt utåtriktade nionde hus och du känner dig alldeles ovanligt godhjärtad och öppen i sinnet. Det är tydligt att du faktiskt har en sista växel att lägga in nu på slutspurten fram till jul. Beundransvärt Väduren! Man kan undra var du hämtar dina krafter ifrån? Fysiskt är det sällan något som fattas dig men emotionellt kan det vara värre. Du är tunnhudad och känslig nu när din härskarplanet Mars befinner sig i Fiskarna – vilket han gör till årsskiftet. Det anses vara en blaskig och försvagad position så du lär inte få något extra bränsle från det hållet – tvärt om. Det gör dig känsligare än annars. När Solen till veckoslutet går in i Stenbocken, vi har vintersolstånd blir energin privat och uppmärksamheten riktas mot familjen, hemmet, traditionen och Julen förstås. Den hemkära vibben förstärks på lördagen när månen blir full i Kräftan. Juligare än så kan det knappast bli.

Oxen

Jag tar det bästa först nu. Din lyckliga stjärna Venus lyser upp ditt liv och ditt relationshus hela året ut vilket ger ett rosaskimrande, kärleksfullt glitter över din tillvaro och livet är på det hela taget underbart och du får ett fint slut på 2018. Under tisdag/onsdag rör sig månen genom Oxen du bör vara vaksam på din intuition och magkänsla för du får väldigt tydlig guidning från universum.  Sanningen finns inom dig. Leta där om det är något som bekymrar dig. Tro på vad du känner och agera i enlighet med det. Nu rör sig Solen igenom vintergatans galaktiska centrum där energin förstärks. Under fredagen händer allt! Jupiter och Merkurius möts i en gudomlig omfamning. Kan det vara nya smarta tankar eller de alldeles rätta orden du finner nu? Lördagens fullmåne landar i ditt pratsamma 3:e hus så säg vad du har på hjärtat – det tas emot väl.

Tvillingarna

Veckan är spännande och intensiv på grund av att Solen rör sig igenom det galaktiska centret i slutet av Skytten vilket fyller också dig med superkrafter och ett gott humör. På torsdag börja det dra ihop sig på stjärnhimlen. Månen glider in i Tvillingarna och ställer sig mitt emot de Jupiter och Merkurius som befinner sig i ditt relationshus. De två planeterna möts också under fredagen vilket är super för din härskarplanet Merkurius blir påfylld, förtrollad och tankad på positiva vibbar. Detta möte är det sista av tre, och symboliken här är att lyfta dig och få dig att se livet ur ett högre perspektiv. Tänka nytt och tänka bättre, typ. Förutom den djupa sidan i mötet så finns det också andra positiva biverkningar – som att livet är kul, du hittar lätt roliga människor att hänga med och det privata livet ser synnerligen välmående ut nu.

Kräftan

Flitiga Kräftan stretar på in i det sista och under veckan rör sig hela tre planeter igenom ditt hårt arbetande 6:e hus och som vanligt kan du inte släppa kontrollen. Du är inte personligt ansvarig för allt som sker på jobbet, i familjen eller ditt hem. Pust! På fredag sker skiftet jag tror att du längtat efter. Jupiter och Merkurius har ett magiskt möte under helgen som kan upplevas extra kärleksfull. Solen träder in i Stenbocken och din livsenergi börjar spira igen. Lördagens fullmåne infaller i ditt tecken så det är förstås speciellt. Det är alltså en toppenergi som laddas upp här nu. Det är en riktigt härlig tid för fin gemenskap du har framför dig – och julen kan förstås bli extra fröjdefull och härlig. I synnerhet om du taggar ner och bara softar. Låt de anda slava på Kräftan.

Lejonet

Solen rör sig nu de sista graderna igenom Skytten och är nu i det galaktiska centret vilket förstärker all energi och dessutom är den i trigon till allt som är du. Så positivt och spännande! Roligt på fredag är det expansiva mötet mellan Jupiter och Merkurius som infaller i ditt kreativa 5:e hus, som faktiskt också står för glädje, party och barn.  Ja, allt som hör julen till faktiskt. Under helgerna skapas också så vacker energi till Neptunus att den julhelgen kommer få någonting skirt, kanske till och med heligt över sig. Tillhör du dem med en andlig öppenhet så är det en superfin tid. På fredag infaller vintersolståndet och i samma stund gör Solen entré i Stenbocken. Vips är fokus ett annat. Det lackar mot jul och är bråda tider för de allra flesta men soliga Lejonet tycks må bra denna vecka. Jultider, pyssel, presenter och omtanke om andra är verkligen du.

Jungfrun 

Solen rör sig nu igenom sista graderna i Skytten (extra förstärkt eftersom den är så nära det galaktiska centret). Ska du yrkesarbeta kan det kännas lite motigt att ge sig iväg hemifrån. Pust! Du vill ju hinna få allt pyssel färdigt och perfekt såklart. Det är din innersta krets, de närmsta vännerna och familjen som du längtar till nu. Du tillhör dem som får ett par underbara veckor fram till årsskiftet för Neptunus och Mars kopplas så vackert med Merkurius och Jupiter – vilket innebär att en vacker, andligt hög energi infinner sig. Jupiter är ju gåvan som inte tar slut, han är expansiv och generös och bär med sig tro och hopp till människorna.  Fredag/lördag förvandlas världen då Solen skiftar över till Stenbocken och ditt festliga 5:e hus som ger den perfekta miljön för en superbra jul. Vi går in i jordelementets energi och i det klimatet trivs du som allra bäst. Det här kommer att bli toppen!

Vågen 

Det är en mysig vecka du har framför dig. Om möjligt – ta dig tiden att vara lite extra vänlig, minnas vänner, grannare eller bekanta med en julhälsning eller en blomma. Jupiter och Merkurius möts nu i ditt kommunikativa tredje hus och dina ord och tankar välsignas. Det kan kosta på känslomässigt att vara den större människan om du hamnat snett med någon. Under dessa stjärnor skapar du bra karma, positiva vibrationer runt dig som kommer att hjälpa dig att lyfta på alla fronter. Framemot veckoslutet står vi inför ett energimässigt Solen träder in i ditt fjärde hus och det är förstås ditt hem, din familj och dina rötter (hemstad, ursprung och föräldrar) som kommer i fokus nu. Detta är en tid då du skapar struktur och stabilitet och kan bygga en stark grund för ditt liv och på den kan en framtid utav stål vila.

Skorpionen

Vad skönt att det lackar emot jul nu! Lite välförtjänt vila är väl på sin plats efter en lång och högpresterande höst. Vackra, njutbara Venus är vid din sida nu hela vägen in i nästa år så det är bara att sitta och se snygg ut, luta dig tillbaka och förvänta sig uppvaktning. (Det är Venus stil i alla fall. Försöka duger – du kan ju se om det funkar på dina närmaste).  Jupiter befinner sig i ditt 2:a hus vilket å ena sidan kan innebära tur – men i värsta fall även excesser och i värsta fall en överdriven ekonomisk optimism. Härligt, härlig men farligt, farligt. På fredag byter universum skepand och i ett nafs ändras stämningen. Jupiter och Merkurius möts, Solen går in i Stenbocken, det är vintersolstånd. Wow. Månen blir full på lördag och lyser upp ditt äventyrliga 9:e hus. Man vet aldrig vad som kan ske under dessa stjärnor? Kanske blir det du och Tomten i år?

Skytten

Veckan som BARA innehåller goda nyheter och ”på julen ska ju varje mänska vara glad” säger ju visan.  Solen färdas nu mitt i Vintergatans Galaktiska Centrum vilket gör all energi många gånger starkare.   Det är verkligen maxat. Framåt veckoslutet möts magiska Jupiter med Merkurius. Detta är det sista och mötet av tre och det bidrar till nya positiva tankar. Försök använda dig av superenergin till att skåda in i framtiden. Du kan zooma ut nu och se livet ur ett större perspektiv. Tänk dig var du vill vara om ett år från nu. Allt det där kan vara inom räckhåll för dig nu. På fredag lämnar Solen ditt tecken och sakta stillas energin runt dig och vi går in i Stenbockens mer återhållna sfär. Nu blir längtan efter hemmet, mysandet nästan övermäktig och det går knappt att räkna dagarna till julhelgen och vilan. Lördagens fullmåne landar i 0° i Kräftan och ditt 8:e hus.

Stenbocken

På fredag händer en massa underbara grejer. Jupiter och Merkurius möts i en underbar omfamning som ger oss frid i sinnet och underbara tankar. Solen tar steget över till Stenbockens sfär och där i samma stund infaller även Vintersolståndet. Hurra! Nu återvänder det goda humöret och vitaliteten och du får ett bättre grepp om helheten, julen, livet och kärleken förstås.

Som om inte det vore nog är detta också upptakten till lördagens fullmåne som kommer att infalla 0°50 i Kräftan/Stenbocken och i ditt kärleksfulla sjunde hus. Wow! Om det är så att du kommer att fylla år här snart så är energin fulländad. Det blir ett väldigt lyckat avslut på 2018 måste jag säga. Om du tillhör dem som har något stort att fira, en jämn födelsedag eller kanske en förlovning till nyår så ska du veta att energin är underbar. Den andas stabilitet, varaktighet och glädje.

Vattumannen

Det är en aktiv, produktiv och småputtrig vecka du har framför dig. Fram emot veckoslutet har vi ett knivskarpt skifte med en massa action på himlavalvet. Vintersolstånd, Solens entré in i ditt 12:e hus och Stenbockens tecken i signalerar en fyraveckorsperiod där du behöver ta hand om dig och om möjligt vila ut. Din energinivå är kanske lägre än vanligt, du kan vara känsligare än annars och känna ett behov av att dra dig undan, mysa och ladda dina batterier. Det är också en tid när ditt undermedvetna och dina drömmar kan spela större roll och tillhör du dem som är andligt öppna så kan det här vara en tid när du är extra receptiv. Ett underbart möte mellan Jupiter och Merkurius hjälper dig att hitta de rätta orden alternativt finna de allra bästa tankarna och lösningar på det som bekymrat dig. Lördagens fullmåne lyser upp ditt strävsamma 6:e hus (enligt solteckenastrologin). Fy bubblan! Kolla ditt födelsehoroskop och se var månen landar där – det är ett exaktare sätt all se det hela på.

Fiskarna

Ditt horoskop ser fortfarande ganska hetsigt ut i början av veckan eftersom heta Mars fortfarande driver på skeendena. Dessutom är det fortfarande full rulle i ditt strävsamma 10:e hus i ytterligare några dagar.  Hm, kanske gör att du har svårt att släppa tankarna på eller möjligen greppet om detta med jobbet, studierna eller helt enkelt att vara någon i världen. Det är i stunder som dessa jag hoppas att du sätter dig ner och stillar dina tankar, mediterar eller bränner en salviakvist och varvar ner. Lyckan bor ju inom dig, är inte något du måste jaga efter. Med detta sagt vill jag också tala om att vi Jupiter och Merkurius kommer att mötas i en härlig omfamning som framemot torsdag/fredag och påverkar dig väldig positivt till sinnet och ser till att den rätta julstämningen infinner sig. Enligt solteckenastrologin landar lördagens fullmåne i ditt glammiga 5:e hus vilket också bidrar till den glada bilden.