Horoskop – Vecka 51

🌙 Väduren

Under alla år jag skrivit om astrologi är detta den allra mest maxade och intressanta veckan. Vi befinner oss mitt i ett enormt skifte och nästa måndag har hela stjärnhimlen och villkoren förändrats och 7 planeter bytt tecken eller riktning. Den här energin är superbra för dig Väduren!

På måndag infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken viket gör läget extremt, lite utmanande och samtidigt spännande. På tisdag tar Venus klivet över till sociala Skytten där hon bidrar med god stämning till allt faktiskt och man kan ana att du känner glad och kärleksfullt inställd mot världen.

Solen de sista graderna igenom Skytten och ditt utåtriktade nionde hus och du känner dig alldeles ovanligt godhjärtad och öppen i sinnet. Hela horoskopet skriker nystart och superstora positiva förändringar som väntar.

På torsdag tar Saturnus klivet in i Vattumannen vilket är enormt och kommer att definiera stämningen på jorden i fram till 2023. Vi går in i en mer humanitära era nu. Under lördagen kommer även Jupiter att träda ini Vattumannen. Wow! Där kommer han att göra ett fint jobb under det kommande året.

🌙 Oxen

Oh, det är så häftig energi här att man får ta ett djupt andetag när man ser horoskopet. Det ser ut som att det är nu det händer djupa grejer i djupet av ditt hjärta och kanske når den här superenergin ända in i själen. Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken.  Oh, det är färgstarka dagar med heta känslor så det kan spraka till lite åt alla håll nu. På tisdag tar din styrare Venus steget över till Oxen så det skulle inte förvåna om det händer lite kul på kärleksfronten.

På torsdag glider Saturnus in i Vattumannen och in i ditt karriärshus – det 10:e vilket ju enormt eftersom det kommer att definierar din karriär i drygt 2 år.  Och med den positionen (Saturnus på MC) så fullkomligen skriker horoskopet om att något kulminerar här och att du bör tänka till och kanske välja karriärväg. Strax därpå, på lördagen går lyckosamma Jupiter in i Vattumannen han också! Va! Tur på livsvägen, arbetsfronten och såklart i kvadratur med allt som är du hela 2021. Kan det vara nytt jobb, en ny kärlek eller ett nytt liv som hägrar?

🌙 Tvillingarna

Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken i denna eklips där även Merkurius och Neptunus har centrala roller. Det här är så spännande för din utveckling. Vem vet Tvillingarna, kanske är den här tiden som kommer härefter den mest intressanta i hela ditt liv? Det som får mig att tänka så är förstås att den karmiska norra noden rör sig igenom ditt tecken.

Nymånen/Solförmörkelsen faller i Skyttens tecken och följaktligen också i ditt relationshus vilket kan gör underverk för dig och dina nära relationer. En ny måne är ett löfte om någonting nytt! Vad önskar du dig av framtiden? Passa på nu att meditera, göra ritualer och önska in det du behöver allra mest i ditt liv. Du som är singel kanske hittar din perfekta partner nu snart eller under de kommande sex månaderna fram till dess vi får en fullmåne i ditt tecken.  Ni andra – grabba tag i din partner och mys. Men detta är inte nog för nu på torsdag har vi åter ett av dessa magiska tillfällen när universum byter skepnad och svischar från jordens element till luften. Yes! Så mycket bättre och lättsammare energi för dig. Saturnus är först ut med att glida in i Vattumannen under torsdagen, tätt följd av Jupiter som går in i tecknet på lördag. Hepp! Det här är stort! Du kommer alltså att ha Saturnus och Jupiter i ditt 9:e hus nu under det kommande året. Ja, Saturnus blir ju kvar i två år. 

🌙 Kräftan

Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken och därmed drabbar den ditt hårt arbetande 6:e hus kan man ana att den senaste månaden redan har innehållit mer än din beskärda del av jobb. Måndagsmorgonens pigga nymåne vittnar dock om att det är nya krafter på ingång och universum svänger med sitt magiska spö och snart, snart är din verklighet en helt annan. Du kära Kräfta har varit tungt belastad av jobbiga energier under de senaste åren. Därför är jag så glad att få berätta att under den här veckan kommer både Saturnus och Jupiter att lämna Stenbockens tecken och positionen mitt emot dig. Härligt! Det här underlättar verkligen. Vi skiftar från jordens element till luften istället. Det är bara de som är födda 17/7 – 22/7 som kommer att påverkas av Pluto under 2021 och 2022. Det är en superviktig förändring som kommer att påverka de kommande två åren. Det innebär en stor lättnad eftersom kraven på plikt och prestation minskar. Du kommer att känna dig lättare till sinnet, gladare och troligtvis kommer även hälsan att bli mycket bättre. Den 21/12 har vi vintersolstånd och Solen och Merkurius gär i i Stenbocken och ditt 7:e hus. Det är en riktigt härlig tid för fin gemenskap du har framför dig.

🌙 Lejonet

Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken, i trigon till allt som är du. Det här är ett extremtillstånd, en oerhört stark puff framåt.

Äntligen Leo är det stora skiftet här och du får uppleva hur hela universum byter skepnad framför dina ögon. Du råkar tillhöra ett av de tecken som får ut allra mest av den här gynnsamma energin. Så positivt och spännande! Det känns ju som en tidig julklapp eftersom den nya månen kommer med löften om att en ny tid tar vid.

På torsdag tar Saturnus klivet in i ditt sjunde hus som handlar om relationer. Hepp det betyder att många av er kommer att ifrågasätta sin nuvarande situation eller relation. Stanna eller gå?  Den positionen kommer Saturnus att behålla i två år framöver så det är en viktig övergång. På lördag kommer expansiva, tursamma och härliga Jupiter också in i Vattumannen och ditt 7:e hus. Wow! Här blir det genast annat ljud i skällan. Tur i kärlek minsann! Nästa måndag infaller vintersolståndet och i samma stund gör Solen och Merkurius entré i Stenbocken. Vips är fokus ett annat. Det lackar mot jul och är bråda tider för de allra flesta men soliga Lejonet tycks må bra denna vecka. Jultider, pyssel, presenter och omtanke om andra är verkligen du.

🌙 Jungfrun 

Välkommen till veckan som innehåller ALLT! Du är ju känd för att vara den skarpa hjärnan bakom den här julen. Redan nu på måndag infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken och i ditt hemkära 4:e hus så förvänta dig positiva överraskningar och glädje. Mysiga Merkurius är redan där och väntar. Venus träder in i Skytten och 4:e huset på tisdag och med sig för hon förstås en härlig atmosfär och glädje. Underbart! Du är vår pyssliga, perfektionist, med din skarpa blick och fantastiska lösningar på allt kan man ana att du har massor att stå i den här veckan. Slit inte ut dig! Känn in Venus och njut av livet.

Men det som är det riktigt stora, är att riktigt tunga spelare, Jupiter och Saturnus kommer att lämna Stenbocken och träda nästan sida vid sida in i Vattumannen och ditt flitiga 6:e hus.  Saturnus går först på torsdagen och Jupiter kommer efter på lördag. Oh, nu är vi här.. i skiftet mellan jord till luft. Till tiden vi har längtat när det blir lite lättare att andas och förhoppningsvis kommer förnuftet och logiken att kunna ta en viktigare roll.   

🌙 Vågen 

Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse på den 23° i Skyttens tecken och den landar i ditt 3:e hus som har med kommunikationen med dina syskon, grannar, kollegor och andra nära och kära runt dig. I och för sig kan det 3:e huset även handla om resor (kanske inte att tänka på i år)? Men förmörkelser har en tendens att överraska, chocka och kanske även rita om kartan för dig. Det kan vara grejer som man inte såg komma som dyker upp från ingenstans. Men en förmörkelse kan även handla om ett genombrott så den som önskar göra sin röst hörd kanske blir viral, publicerad eller på annat sätt uppmärksammad och sedd. Energin ifrån den här eklipsen kommer att påverka under den lång tid framöver och ge genklang ända bort till till maj-juni när nästa förmörkelsesäsong äger rum. Venus, din styrare går också in i Skytten på tisdag. Dessutom står vi inför ett energimässigt megaskifte den här veckan som kommer att ha enorm betydelse i ditt liv.

Saturnus lämnar under torsdagen Stenbockens sfär och glider in i Vattumannen, luftens element och ditt lekfulla 5:e hus kommer i fokus. Kort därpå, under lördagen följer Jupiter efter. Oh, la, la.. Jupiter i det 5:e huset är ju riktigt njutbart! Dessa två kommer nästa måndag att mötas riktigt exakt i det som kallas Den Stora Konjunktionen. Här talar vi om ett helt nytt game, en ny epok som börjar.

🌙 Skorpionen

Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken och det är ett enormt skifte som äger rum under den här veckan. Förmörkelsen sätter igång en våg av händelser som kommer att ge genklang långt in i 2021. Du har haft glädjen att ha Venus vid din sida den senaste månaden – men nu ger hon sig av på tisdag och förenar sig med gänget i Skytten och ditt 2:a hus. Ja, det som sker här och nu kan ha med pengar, med personliga egenskaper och värderingar att göra. Ja, allt som du kan extrahera flöde eller valuta ifrån. Venus här räddar upp situationen fint eftersom hon älskar pengar och ger tur. Eklipser ger ofta överraskningar så det blir spännande att se vad Tomten har i säcken i år.

Förutom att nymånen lyser upp vintermörkret med sina positiva löften om en ny start tar förväntansfulla tongångar tar nu över hela bilden. Vi befinner oss nu i det omtalade skiftet när både med bara någon dag isär Jupiter (lördag) och Saturnus (torsdag) lämnar Stenbocken och träder in i Vattumannen. För alla dem som är födda i fasta tecken, Lejon, Oxe, Vattuman eller Skorpion, har måne eller ascendent i något av dessa tecken är det här fantastiska nyheter. Vi går från jordens tunga element till luften. Här börjar en ny epok.

🌙 Skytten

Ja, kära Skytten – Nu smäller det till här i ditt liv för nu på måndag eftermiddag, kl 17:18 för att vara petig, infaller en spektakulär, kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken. Wow! En glittrande ny start! När det gäller förmörkelser kan man inte riktigt veta vart det bär hän. De kan släppa loss sådant man inte hade en aning om ens fanns på din horisont. Överraskningar kan förekomma nu. Budbäraren Merkurius är också en vital del i skeendet och vi har även Neptunus i kvadratur. På tisdag ansluter sig Venus till ditt tecken också. Den här sista veckan Solen är i ditt tecken blir fylld av igångsättande eld och glädje. Det är verkligen maxat – men det är inte allt.

Saturnus som under de senaste åren befunnit sig i Stenbocken flyttar på torsdag över till Vattumannes tecken och ditt 3:e hus. Kort därpå, under lördagen följer Jupiter efter in i Vattumannen och med dessa båda i nya tecken är scenen satt för att den kosmiska förändringen ska kunna äga rum. Det är nästa måndag som Solen och Merkurius lämnar ditt tecken, vintersolståndet och Den Stora Konjunktionen äger rum. Detta är början på en ny epok.

🌙 Stenbocken

Det är en föränderlig tid vi går in i nu. Allt händer och på något och även denna gång kommer du att befinna dig i epicentrum av förändringarna. Under måndagen infaller en kraftfull nymåne och total solförmörkelse i på den 23° i Skyttens tecken i ditt drömska, andliga 12:e hus och du kan se den som en initiering eller en andlig portal. Superintressant tid för allt intuitivt och andligt arbete. Eftersom solförmörkelsen infaller i det det tolfte huset, så du kanske inte omedelbart ser några stora, dramatiska förändringar – men bara för att det inte är uppenbart behöver det inte betyda att ingenting har hänt.

Under veckan kommer först Saturnus på torsdag och sedan Jupiter under lördagen att lämna ditt tecken! Tjoho! Det här innebär att härvan mellan dem och Pluto nu löses upp! Fantastiskt! Du kan uppleva det som att ett ok har lättats från dina axlar. Plötsligen är det inte tungt längre och livet är en juste plats att vara på. Pust! Visst, Pluto kommer att hänga sig kvar och de som är födda under Stenbockens sista sex dagar kan känna av hans transformativa krafter ännu. Ni andra är färdiga med honom och alla andra jobbiga med. Det här som jag beskrev här ovan är en bit av det stora skiftet som vi alla väntar på. Det är nästa måndag som processen blir komplett, Solen och Merkurius träder in i Stenbocken, vintersolståndet äger rum och Den Stora Konjunktionen är här. En ny epok i mänsklighetens historia börjar.

🌙 Vattumannen

Nu är förvandlingens tidevarv här Vattenbärare! När du läser ditt horoskop på måndagsmorgonen ska du veta att senare på dagen, kl 17:10 äger spektakulär nymåne/solförmörkelse rum i Skyttens tecken och ditt 11:e hus. En nymåne kommer alltid med ett löfte om en ny start men som detta också är en eklips, kan den betyda allt från glada överraskningar till chock så det omöjligt att förutsäga skeendet. Men vad du kan gör göra är att bestämma dig för vad du vill ha av livet och sätt nya mål.

Tiden du har väntat på. 1991 – 1994 befann sig Saturnus i Vattumannen senast och nu, 30 år senare är det dags igen på allvar. Det är på torsdag övergången sker. Under lördagen följer även Jupiter efter och där, är scenen satt och planeterna närmar sig varandra för att under nästa måndag bilda Den Stora Konjunktionen. Wow! Jupiter utlovar expansion, underbar utveckling och tur emedan Saturnus borgar för en solid situation och en stabil utveckling. Det här är så häftigt att få vara med om.  Under nästa måndag sker den sista delen av förvandlingen när Vintersolståndet, Solens och Merkurius entré i det 12:e huset äger rum. Härifrån är det dags för dig att släppa taget om jobb, ansvar och krav. Det är vila, njutning och mys som bör stå på din dagordning härifrån och helst en månad framåt om det går att ordna.

🌙 Fiskarna

Jobbar du hårt för pengarna Fiskarna? Måndagsmorgonen inleds med en superhäftig nymåne/solförmörkelse rum i Skyttens tecken. Den infaller i ditt strävsamma 10:e hus som indikerar yrkesmässig ambition och framgång. Det kan tyckas lite olägligt att den här eklipsen ska komma precis nu före helgerna när man anar att du har dina tankar på julledighet och mys.

Men oberäkneligheten i en eklips gör att det faktiskt kan ske härliga, emotionella saker nu också. Plötsliga förälskelser eller faktiskt vad som helst som är lite otippat.

Om du redan har tänkt att byta jobb och är i farten med ansökningar och förändringar – så är det toppen. Energin ifrån en eklips är ofta överraskande och påverkar under en lång tid framöver så, det går precis lika bra att söka tjänsten efter ledigheten.

Samtidigt har vi hetsiga Mars som dundrar fram igenom ditt ekonomiska 2:a hus. Det kan ha varit så att det varit lite prövande för dig under 2020? Världen går emot ENORMA förändringar nu och mycket troligt är att det du får se en positiv utveckling på arbetsfronten efter jul. Budbäraren Merkurius är ju en vital del i förmörkelsen så det känns toppen. Under tisdagen går Venus in i Skytten och därifrån kan hon faktiskt addera lite sexighet, attraktion och avslappning till bilden. 2021 år så oerhört mycket bättre i alla kategorier än detta år.