Hur jag hittar var nymånen faller i mitt horoskop.

Hej alla mina kära läsare & lyssnare. I min förra video om Nymånen/Solförmörkelsen såg jag jag helt enkelt fel min anteckning och Kräftan fick fel hus, vilket förstås var knasigt. Därför vill jag här klargöra hur det ligger till med Solteckenastrologi, med vanlig västerländsk astrologi och sedan den enorma förvirringen som råder vad gäller hussystemen.

Soltecken astrologi springer ur den ursprungliga hellenistiska astrologin och har oförtjänt dåligt rykte. Det finns mer sanning i detta synsätt än vad moderna astrologer vill tillstå.

När vi går ner på individnivå är det ju det personliga horoskopet som är det enda rätta. Men även där finns många frågetecken. Alla de olika hussystemen, synsätten  och tolkningar gör astrologin till en djungel och om man inte passar sig kan man lätt trampa fel och sjunka ner till besserwissern som befinner sig i astroträskets djupaste nivå. Vi måste vara ödmjuka, öppna, läraktiga och kärleksfulla för navigera på astrologins hav. I förhoppning att ge klarhet skapade den här informativa videon. Hoppas att det går att skingra förvirringen i den astrologiska djungeln.