Jupiter i Stenbocken

 

Why-Ganesha-has-a-Broken-Tusk

💫⭐️ Måndagen 2 december lämnar den gudomliga Jupiter Skyttens sfär och träder in i Stenbockens stjärntecken! ⭐️💫

Det är ett enormt energiskifte på gång som påverkar utvecklingen här på jorden för alla. När Jupiter sanningens ljus färdades igenom Skytten trivdes han förstås optimalt som han var hemma i sitt eget expansiva och generösa tecken.

Nu när han glider in i det kardinala jordtecknet Stenbocken har han inte riktigt samma glada underlag utan här blir han målsökande fokuserad och riktar sin energi. Här formar våra tankar sig efter redan lagda strukturer. Realism, tid och verklighet blir viktiga faktorer att ta hänsyn till. Nu vill vi människor se konkreta resultat, mindre snack – mera verkstad. Struktur, konkreta planer och produktivitet är nyckelord. Stenbocken vill stödja sina beslut på mätbara resultat, bevis, forskningsrapporter och det som är evidensbaserat .

♐️ Jupiter i Stenbocken

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken.

Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, påläst och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar våra framgångar. Vi är praktiska och nogsamt tänka ut och kalkylera vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker snabbt eller oövertänkt.

Globalt kan vi att tufft ledarskap främjas och att drivkraften för ekonomisk tillväxt och makt är starkare än någonsin.

Positivt kan Jupiter i Stenbock visa på behovet av att återställa integritet och etiska standarder för att möta maktmissbruk och girighet eller missbruk av ideologier.  I sitt mest destruktiva uttryck kan hänsynslösa ledare träda fram som skapar maktfullkomliga ideologier. Fördomar riskerar att eskalera liksom manipulation av religiösa idéer för politiska motiv.

🔮 Kultur och andlighet 

Om den kulturella och andliga medvetenheten blev berikad av Jupiters närvaro i Skytten kommer vi få se att andligheten tar en helt annan riktning nu.

När Jupiter befinner sig i konservativa Stenbocken blir andligheten mer knuten till den gamla välbeprövade formen av andlighet. Vi kan se värdet av det som är känt, välbeprövat och tryggt. Vi kanske väljer att gå in i andliga samfund och grupper som följer en tradition.

15473327-lucky-symbols-horse-shoe-four-leaf-clover-and-ladybug🍀 Jupiter har befunnit sig i Stenbocken
  • 20/1, 1984 – 6/2 – 1985
  • 3/1, 1996 – 21/1 – 1997
  • 19/12, 2007 – 5/1, 2009
Förra gången Jupiter var i Stenbocken hade vi global finanskris.
På det personliga planet:

Jupiter lyser upp och skänker lycka. Det är ni som är födda i Stenbockens tecken och i opposition även Kräftan kommer nu att åtnjuta Jupiters magiska krafter. Väduren och Vågen kan också komma att få del av Jupiters härlighet även om lyckodosen inte blir lika stark och påtaglig som när planeten befinner sig stjärntecknet eller mitt emot.

Alla ni som har personliga planeter i Skytten: Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter eller Ascendenten eller MC i Stenbocken kommer att få positiva effekter av under den nästan 13 månader långa planettransiten. Det gäller även alla ni som har någon eller flera personliga planeter i Kräftan, Väduren och Vågen. Kolla också i vilket hus Jupiter faller nu för dig.. Det kan visa vilket område i ditt liv som Jupiter kommer att höja och utveckla under de kommande 13 månaderna och det är så intressant att följa.

Jupiters färd igenom de tolv husen