Mars genom de olika stjärntecknen

 

♈️ Mars i Väduren

Här kommer Mars energi att kunna uttrycka sig fritt obehindrat eftersom han är på hemmaplan, i sitt eget tecken, där han är styrare. Det här är kanske den starkaste av alla Mars positioner och det sitter på en människa med en oböjlig livsvilja och livslust – en riktig krigare.

Den här positionen skapar viljestarka människor med blixtsnabba impulser. Det är en direkt, otålig och tävlingsinriktade energi. Driftig, handlingskraftig, pålitlig och kan leverera och kräver att se resultat. Han lever här och nu. Du vill framåt i livet och är inte mycket för sentimentalitet och det förflutna.

Du har stark vilja och temperament. Om ilskan flammar upp gör går den i allmänhet över snabbt. Kompromisser är inte så lätt med Mars i Väduren. Ärlighet och direkthet är viktigt för dig.

Mars i Väduren behöver röra på sig, träna hårt fysiskt eller ha ett rörligt yrke. Typiska sådana kan vara polis, militär, väktare, gymnastiklärare, tränare osv.

Den sexuella kraften är otålig, kraftfull, stark, het och väldig fysisk. Dessa människor har ett orubbligt bra självförtroende och känner inga hinder varken i livet eller kärleken.

♉️ Mars i Oxen

I det fasta jordtecknet Oxen anses Mars klassiskt vara i en försvagad position där han inte alls kommer till sin rätt. Han är lugn och genomtänkt i sitt agerande. Han uttrycker sig genom att vara ihärdig, stadig men en kan också upplevas lite återhållen och konservativ.

Bristen på snabbhet kompenseras ändå genom den uthållighet, envishet och outtröttliga styrka som Mars i Oxen har. Han är stabil och kan hålla fast vid sina beslut till dess han får sin vilja igenom.

Mars i Oxen söker en vacker, harmonisk välordnad tillvaro. Han är sensuell, jordnära och praktisk och gillar inte att bli stressad, hetsad eller upprörd. Tänk ”Tjuren Ferdinand” så har vi en klar bild över personligheten. Detta är livsnjutarens placering. Här kan vi hitta gourmeter, konstnärer, dansare eller vem som helst som älskar skönheten och livets goda. Den fokuserade Mars-Oxen hjälper är ytterst noggrann och många med den här positionen är experter inom sitt yrke.

Detta är inte en vildhjärna som fattar snabba beslut och genomför oövertänkta förändringar hipp som happ. Du är pålitlig och inte en vän av förändringar och ombytlighet – vare sig det gäller kärlek, hem eller arbetsliv.

Du är en oerhört stark, uthållig och målmedveten människa. Det tar tid att reta upp dig, men om det händer finns där en oerhörd styrka inom dig och i värsta fall ett raseri – som om det väcks kan den få alla att blekna.

♊️ Mars i Tvillingarna

När Mars befinner sig i ständigt föränderliga, Merkurius styrda Tvillingarna är han inte bekväm för här utkämpas inte kriget med cepe och svärd.  Här tvingas kaxiga Mars att bli mental och smart och de fajter  han utkämpar kommer från hans hjärna.

Detta sitter på en intelligent, busig, påhittig och glad och oerhört lekfull person. Ord, tankar, kunskap och mental stimuli är Tvillingarnas grej. De älskar att veta någonting om allting, är vetgiriga och allmänbildade utan att för den skull vara den som verkligen fördjupats sig och avslutat en hel kurs i något ämne.

Detta är NÖRDENS tecken så bli inte förvånad om du kommer hem till människa med Mars i Tvillingarna och märker att hela huset fullt av skojiga leksaker. Väldigt ofta tekniska sådana som underlättar kommunikation.

Mars i Tvillingarna gillar alla sorters spel och lekar så nästan alla nördiga intressen och små prylar tas emot med glädje här. Det finns en förtjusning att samla på sig mängder av små saker som listigt och intelligent stuvas in i minimal förvaring.

Mars är heller inte så erotisk och sexig av sig som i andra tecken. Mars i Tvillingarna dras till intelligens, charm och vitsighet. De som lämnar honom iskall är svartsjuka, begränsningar och kontroll. Han hatar att känna sig instängd utan måste få operera som en fri agent. Han är i och för sitt väldigt förtjust i själva raggandets konst och gillar att flirta och sälja in sig själv. Men… väl på tu man hand med sin partner gäller det att den personen är lika underhållande och kul som han är själv annars blir detta en kortvarig romans. Bli inte förvånad om det åker fram leksaker och skojiga dräkter.

♋️ Mars i Kräftan

Med Mars i Kräftan uppstår en jättekonflikt mellan eldiga Mars som vill kriga till varje pris och känsliga Kräftans djupa vatten. Kräftan är ju den omhuldande moderns tecken, månen är dess styrare och det för oss till det förflutna och den känsligaste tiden i oss – till barndomen.

I detta tecken kan Mars inte dundra på och genomföra sina krig. Ja, det här är en på många sätt påfrestande transit för det sägs att Mars är i sitt ”fall” dvs absolut sämsta uttryck i Kräftan och traditionellt sägs detta vara en av de jobbigaste positioner att leva med.

Sexuellt är detta en hängiven och fin älskare som till varje pris vill skydda sin klan, och sin familj. Mars Kräftan blir snarare faderlig och omhändertagande och skyddande än en krigare. Han behöver trygghet i sin relation för att kunna uttrycka sin sexualitet.

Mars i Kräftan kan inte uttrycka aggression och brutalt ta för sig. Det gör att han undertrycker sin vrede och inte sällan utvecklas han till en person som kan var elak, ge tjuvnyp, hämnas i det fördolda och vara passivt aggressiva.  De kan vara humörsstyrda, lättprovocerade och vet kanske inte hur man riktar sin ilska. Det är vanligt att se personer med Mars i Kräftan som är så vandrande tryckkokare –  väldigt nära att explodera. Eller – kanske vanligast – att de känner sig missförstådda och går runt och tjurar.

♌️ Mars i Lejonet

Mars är kaxig, självsäker och grandios i Lejonet. Han är het, han vet vad han går för och vet att han tål att tittas på och han älskar att vara Lejonet där han känner sig hemma.

I hjärtetecknet Lejonet händer det mycket på kärlekens område för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Detta är en av de mer sexuella positionerna i Mars. Han är lättantändlig  och passionens flamma kan brinna länge. De njuter mer av sex än andra tecken, i synnerhet om det också ingår kärlek och romantik i paketet. I Lejonet där kärleken blir glödhet, dramatisk och alla de stora gesterna finns med. Förälskelsen kommer till honom plötsligt och känslan är överväldigande och Mars hushållar sannerligen inte med något av sig själv utan är väldigt generös.

Mars i Lejonet vill skapa något och gärna vara kreativa. De är verkligen inga passiva personer som håller sig i kulissen. Han oerhört karismatisk och kan trollbinda med sin närvaro.

Mars i Lejonet har en stark vilja och ambition. Han är ”kungen” och vill verkligen vissa upp vem han är och vad han kan.

Han kräver allt av sina vänner – lojalitet, kärlek, närvaro och uppmärksamhet. Det är å andra sidan vad han själv ger så varför nöja sig med mindre.

Mars i Lejonet är en sann hjälte – varm, omtänksam, generös som gör allt för dem han älskar.

♍️ Mars i Jungfrun

När Mars befinner sig i Jungfrun hamnar vår eldige krigsgud i en välordnad miljö  han är obekväm i.  I det rörliga jordtecknet Jungfrun måste eldiga Mars (ve och fasa) både använda sin hjärna och anpassa sig till jordens element. Det är onaturligt för honom att vara hjälpsam och ödmjuk och han känner sig snöpt. Han kommer ingen vart med att följa sin natur och pusha fram saker, vara aggressiv och macho.

Då kanske du är en av dessa flitiga, målmedvetna människorna som snabbt och effektivt kan se vad som behöver göras, tänker ut en handlingsplan och ser till att allt blir gjort? Det visar på en person med en oerhörd kapacitet och de har ofta talang för teknik och skapande som gör att man behöver en hög intelligens och fokus för att kunna klara av det. De kan ha många hobbys och aktiviteter.

Jungfrun är perfektionist så vad än de gör så görs det noga och korrekt på ett fiffigt och påhittigt sätt. De har en väldigt hög arbetsmoral och simultankapacitet och kan få mycket gjort på kort tid.

Mars är ju zodiakens krigare – men i Jungfrun blir den energin undertryckt och kan i värsta fall komma ut som passiv aggressivitet, kritik och sarkasm. Jungfrun kan vara bitsk och elak. Men du kommer inte få se den raka kaxiga konfrontation som Mars vanligen erbjuder. Här blir det snarare en gnällig, tjatig, kritisk individ som märker alla fel, påpekar dem och svår att tillfredsställa.

Men många Mars Jungfrur som är överdrivet snälla och som istället för att tjata får en undergiven och ängslig personlighet där de oroar sig för allt.

♎️ Mars i Vågen

Detta är inte den lättaste Marspositionen precis eftersom vår krigare måste lära sig allt om det han inte gillar eller är anpassad för. Krigaren Mars måste nu lära sig att vara charmig, trevlig och socialt välanpassad (det är inte hans stil). Va? Allt detta måste brutala Mars anpassa sig till – han som helst bara vill slå ner, sätta på och ta för sig! Mars i Vågen uttrycker den sociala finessen och samhällets spelregler, charm, småprat och har ett väloljat tal.

I Vågen kommer Mars att uppträda som en trevlig, harmonisk kille med förkärlek för det vackra i livet. Han vill att allt runt honom ska vara i total balans och harmoni – det är mycket viktigare för honom att han har det trevligt och lever i lugn och ro med sin partner.

Mars kan absolut vara sexuell i Vågen – här är han känd för att vara zodiakens Adonis. Han förför genom att charma, smickra och snacka till sig kärleken. Han är ganska normalt passionerad men ryggar för allt som är grovt, vulgärt eller skapar för starka känslor.

Han är ganska dominant i Vågen och gillar att ta ledande roller.

Hans tvålfagra ansikte är hans rustning och han utkämpar sina krig väl skyddad bakom sitt skrivbord, med mobilen mot örat samtidigt som han sneglar på sin Rolex.

I Vågen kan Mars bli en stekare, kanske en advokat, vd, journalist, börsklippare, mäklare eller andra yrken där det är en fördel att vara snygg och vältalig. Man kan även tänka sig att Mars i Vågen jobbar med att sälja konst, är chef för ett museum eller liknande. Kulturyrken, företagsvärlden, ekonomi och juridik kan vara hans slagfält. 

♏️ Mars i Skorpionen

Det här är en superstark position för Mars eftersom han här är hemma i ett stjärntecken där han klassiskt är styrande planet. I modern astrologi är Pluto hans planet – men man räknar bägge för säkerhets skull. Här kan han verka ohämmat och han är en ytterst manlig och driven.

Till skillnad ifrån i Mars i Väduren så har Mars i Skorpionen både hjärna, känslor som han dessutom kan kontrollera. Han är het som bara den men har ett oändligt tålamod och fokus.

Han är oerhört målinriktad, effektiv och viljestark. Han har inget emot konflikter, han tänder på fara och spänning i livet och kan vara äventyrslysten.

Han är arbetsam, motiverad, initiativrik och kan fatta beslut direkt och utan omsvep. Mycket manlig och väldigt direkt.

Han är krigare och älskar utmaningar men är oftast väldigt diskret och vill helst av allt se så normal ut som möjligt. Lite som Stålmannen ungefär. Han kan med flit dölja sitt vilda väsen bakom en alldaglig yta – för att världen inte kan hantera allt det som han representerar.

Han är oerhört sexuell och erotisk i Skorpionen. Det är nästan att man misstänker att det här han som uppfann sexet och det är just här i Skorpionen som Mars har sämst rykte.

Det kan ha med hans begär, våld, passion, omättliga aptit, hämnd och sökande efter kickar. Han vill känna starkt och kan gå till ytterligheter för att få sin kick.

Kicken kan finnas i musiken, i erotiken, i kärleken, i sporten, den farliga leken.

Vad han är så är Mars inte hämmad här. Han vet precis vad han vill ha. En dag.. baby, det är vad hans blick utlovar.

♐️ Mars i Skytten

När Mars befinner sig i Skytten blir han överlycklig. I ett eldtecken kan han uttrycka sig som han vill. Han är lite mer av ett naturbarn som älskar att se de fria vidderna framför sig.

Skytten avbildas ju ofta som en kentaur – hälften människa hälften häst. Ja, eller ibland som en krigare till häst med bågen i högsta hugg. (Moderna Skyttar har ofta motorcykel). Han vill känna frihetens vindar blåsa i håret.

Här i Skyttens tecken vill Mars vara obunden. Han har höga ideal som han gärna, glatt och villigt slåss för men svennelivet, rutinen och det inrutade är outhärdligt för honom.

Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver honom är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst.

Han är en glittrig, charmig kommunikativ person med glimten i ögat och en stor portion humor, hög moral, stora drömmar och ett vänligt sätt.

Mars i Skytten är inte känd för att vara den lugnaste och tålmodigaste personen för han är actionorienterad – gillar händelser, resor, internationella kontakter och kulturer.

Mars i Skytten vill ha kul, att träffa människor och nöjer sig inte med det enkla utan gillar att vara i framkant. Att vara där det händer – när det händer skulle man kunna säga. Rastlöshet kan vara ett problem.

Denna supercharmiga idealist kämpar för sina drömmar, mål eller övertygelser. Han kan vara intresserad av andlighet och filosofi och tycker att mänskliga rättigheter är en självklarhet.

Han är också en eldig och passionerad älskare som kan vara helt underbar när han vill. En riktig charmör. På problemsidan har vi dock detta att han inte är så långvarig i sina relationer. Om det blir långtråkigt så drar han vidare till nästa äventyr.

♑️ Mars i Stenbocken

I coola, viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången. Han blir en helt annans sorts krigare nu när han befinner sig i ett kardinalt jordtecken.

Han gör ingenting om han inte har lagen på sin sida.  Hans impulsiva ”galenpannapersonlighet” är starkt nedtonad för utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning.

Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt..

Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Han är ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent.

Bocken är business minded, en naturlig ledare som är slug och vet precis hur och när han ska använda sin makt. Han omvandlar vrede till konstruktiv energi och är i princip aldrig aggressiv. Sakta men säkert kommer han se till att besitta världen.

I kärlek är han trögstartad för han vill inte välja fel och göra bort sig. Han är inte direkt blyg men tveksam och lite återhållen inledningsvis. Den han väljer – det måste vara den rätta.

Stenbocken är som alla jordtecken oerhört sensuella, naturliga och jordnära.

Med den rätta partnern är han intensivt passionerad, en pålitlig och uthållig älskare som aldrig lämnar sin partner besviken och han sägs ha väldigt hög sexdrive och attraktionskraft.

♒️ Mars i Vattumannen

När Mars kommer till futuristiska lufttecknet Vattumannen blir han helt förvirrad och fattar varken omgivningen eller ens hur man krigar här. Mars måste nu för att överleva anpassa sig till oskrivna regler, nya tankar och en idévärld som inte alls handlar om att kriga, slå ner och sätta på!

Hans machoroll är helt satt ur spel.

I Vattumannen uttrycker Mars den fria moderna mannen. Det gamla och beprövade är ingenting för honom. Här kommer Mars ingen vart med sin aggressivitet utan blir en tänkande varelse som söker nya lösningar, nya regler och lagar och det bästa förhållningssättet. Han är framtiden och vill skapa en bättre värld.

Mars i Vattumannen gillar att förvåna, att briljera med sin smarthet och få människor att gapa av häpnad. De är oberoende och fria i sin stil och förhållningssätt men tro inte för en sekund att de är lätta nötter att knäcka.

Mars i Vattumannen vet precis vad han vill ha, hur han ska få det och kan eftersom det är ett fast tecken bli oresonligt envisa och irriterande. De kan helt enkelt inte ge sig om de vet att de har rätt.

Här kan Mars ta vilket yrke som helst för han är kunnig och kompetent. Kanske trivs han dock bäst i mentala och intellektuella sysslor gärna inom teknik, IT eller politik.

De lägger mycket värde i frihet och individualitet och står inte ut med att sitta fast i en situation. De är inte särskilt personliga ens i sina nära relationer. De ogillar verkligen traditioner och sentimentalitet.

Vattu-Mars inställning till intimitet kan vara ytterst varierande. De kan mentalt bestämma sig för vilket känslomässigt förhållningssätt eller sexuell läggning de vill ha – sedan håller de sig till den stilen. Så, här kan Mars exempelvis vara polygam, eremit, vanlig hetero eller icke binär – helt efter vad som passar honom bäst.

♓️ Mars i Fiskarna

I det rörliga vattentecknet Fiskarna slås Marskrafterna ut helt. Han blir kraftigt nedkyld här vad som blir kvar av hans starka vilja, hans eld och aggressivitet är bara lite ånga.

Krigaren får lägga ifrån sig svärdet och ge upp! I Fiskarna känner Mars in stämningen och lär sig uppfatta det subtilaste signaler. I Fiskarna har Mars inte så mycket energi till att börja med så han måste lära sig att avvakta, invänta rätt tillfälle och därigenom upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens den fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller.

Och kom sedan inte och säga att vattenelementet inte är mäktigt! Saliga äro de saktmodiga ty de skola besitta jorden sägs det ju.

De individer som är födda med Mars i Fiskarna har ett milt temperament och sättet de tar sig fram är allt annat än direkt.

De som har den här positionen i sitt födelsehoroskop är oerhört känsliga, inkännande och intuitiva. De är konstnärliga, musikaliska, andliga och mysiga. Det är ifrån Fiskarna som talet om den gudomliga artisten kommer – för i Fiskarna flödar fantasin och skapandet fritt.

Mars i Fiskarna skapar även en andlig varelse som kanske hellre mediterar än tar del av samhällsdebatten. En person som tycker att yoga är viktigare än det materiella exempelvis.

Empati, medkänsla och förmåga till inkännande är en stor grej hos dem. De är fria själar som inte vill binda någon till sig och kan undervisa världen om villkorslös kärlek.

Negativt kan vara att de är lite sega, att de får för lite gjort och saknar initiativförmåga och vissa utvecklar medberoende eller beroende till personer, droger, sekter eller vad som helst.

Mars i Fiskarna kan inte ragga och ta för sig sexuellt. Delvis kan det bero på att de inte har en tydlig uppfattning om vem, vad eller varför de skulle vilja ha någon.