Merkurius i Fiskarna Retrograd

 

Merkurius retroDen 17/2 kl 01:53 vänder Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd på12°53 i Fiskarnas tecken. Detta är årets första retrograda period och denna gång backar vår lilla spelevink igenom ett rörligt vattentecken.

Det är inte alls säkert att vi förstår varandra och det gäller att inte bli sur eller tappar humöret när missförstånden uppstår. Och när ingen förstår kan ju känslorna få sig en törn också.

Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten,  köpa och sälja teknik och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste klassiska råden som många astrologer nu bestämt sig för att sätta stopp för! Det är inte så farligt som det låter nämligen. Det är löjligt att tänka att livet måste sättas på paus pga denna planetrörelse. Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet! Men Re-flektera och alla andra ord som börjar med re superbra nu. (De bästa av de orden finn på engelska.)

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden!

Lite datum att lägga på minnet..

  • Merkurius gick in i skuggan den 2 februari på 28° 13 Vattumannen
  • Merkurius retrograd 17/2  kl 01:53 på 12°53 i Fiskarna
  • Merkurius vänder direkt den 10 mars på 28°13 i Vattumannen
  • Merkurius är ute ur skuggan 30 mars  där allt började på 12°53 i Fiskarna

Merkurius retro i Fiskarna

OBS! Jag har lånat grafen från Cafeastrology sidan och översatt datumen till de faktiska övergångarna svensk tid.