Merkurius i Jungfrun

 

6a0133f538e9e4970b01774462f3a9970d 500wiTordagen den 6/9 går snabbfotade, intelligenta Merkurius i sitt eget tecken Jungfruns där han kommer till sin rätt på alla sätt. Han är hemma och kan uttrycka sig obehindrat och precis som han vill. Vi är dessutom ute ur ”skuggan” dvs den där lite halvjobbiga fasen som följer på en Merkuriusretrograd. Toppen! Förutsättningarna är alltså de allra bästa under september..

Blir vi smartare nu? Absolut!

Merkurius är lika intelligent och kvicktänkt som i Tvillingarnas tecken men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. Vi blir detaljrika, analytiska. Se till att hålla perspektivet så att du inte snöar in dig på detaljer. Snabba in tanken, effektiva, målinriktade och duktiga på att klura ut listiga och praktiska lösningar på alla problem.

När Merkurius befinner sig i Jungfrun kräver han både ordning, struktur och en ny medvetenhet av oss. Eftersom även Solen  befinner sig i tecknet stärker de båda varandra. Det går inte att gå runt slacka nu. Här blir Merkurius kritisk gäller det att huvudet på skaft. Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre.