Merkurius i Skytten

 

♐️ Merkurius i Skytten 💫

Merkurius tog klivet in i Skytten den 13/12. Han jagar nu efter Solen och de två kommer att mötas den 21/12. Härligt – då får Merkurius för en dag tanka i sig lite av Jupiters magiska krafter och kan vederkvickt fortsätta sin färd igenom zodiaken.

Här i Skytten verkar han i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer.

Här i visionära Jupiters stjärntecken är tanken fri, vidsynt och gränslös.  Nu höjer vi oss i tanken och tänker ut lösningar och kommunicerar på ett optimistiskt sätt. (Minns att i Skorpio funderar vi på djupet, fastnar ibland i detaljer och blir svartsynta, svartsjuka och hämndlystna. Detta är stadiet efter när vi befriar oss från).

I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi.


Vill du lära dig mer om astrologi? Gå Margareta Hedins onlinekurs!


  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs