Merkurius retrograd igen!

 

På torsdag morgon 26/7 kl 07:02 vänder Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd på 23°27  Lejonets tecken. I 24 dagar backar han och detta är den 3:e av de totalt fyra retrograda perioder som vi har under året – alla i eldtecken.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste råden man får höra.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare under året. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet!

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

Lite datum att lägga på minnet..

  • Merkurius gick in i skuggan den 7/7
  • Merkurius retrograd den 26/7  ca kl 07:03 på 23°27 i Lejonet
  • Merkurius vänder direkt den 19/8 kl 06:25 11°32 i Lejonet
  • Merkurius är ute ur skuggan 2/9 på 23°27 tillbaka där allt började

Merkurius färdas totalt 3 gånger över en och samma punkt innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. Bruna rutan 19/8 i Sverige är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.