Merkurius Retrograd

Gott Folk! Nu är det snart dags för årets sista Merkurius retrograd! Planeten som styr kommunikation, resor, transporter och teknologi mm har sedan den 15/11 påbörjat sin ”skuggfas”. För att det ska vara lätt att förstå brukar jag kalla det för inflygningen emot det ögonblick Merkurius verkligen vänder retrograd vilket är söndagen den 3/12, 2017 kl 08:35. Dan före dopparedagen 23/12 02:51 vänder Merkurius direkt igen! Phu!

Smarta Merkurius kontrollerar vår förmåga att tala, lyssna och förstå. Postgång, telefoni, sjöfart och flyg är också sådant som han styr. Internet är starkt förknippat med men Merkurius är också köpmannens Gud. Allt med köp och sälj, pruta, överenskommelser, kontrakt och dokument är hans domän. Han är inte lite fräck i den rollen, Merkurius och kan i dessa sammanhang ljuga sig blå! Han ömmar för de svaga i samhället och fixare, trixare, lögnare och tjuvar står under hans beskydd. Han är inte alltid ärlig och har ingenting emot att stjäla eller tumma på sanningen själv. Merkurius är oerhört mångfacetterad och komplex. Han är av Gudomligt ursprung och är bland mycket annat överintelligent, geni, busig och får snilleblixtar. 

Retrograden har på senare år blivit vida omskriven här på nätet och folk oroar sig för allt elände som kan komma utav det. De typiska varningarna lyder: Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt!

Nå, hur oroliga ska vi vara egentligen? Blir det nu så att trafiknäten rasar samman och alla missförstår varandra hela december? Möjligen – men jag hoppas att vi visa av tidigare erfarenheter helt enkelt vägrar låt oss bli offer för julstressen och alla måsten. Att vi ska se till det som är viktigt nämligen kärleken, samvaron och allt det där viktiga som julmånaden för med sig.

Merkurius löper någorlunda sida vid sida med Solen och har precis som Solen en 1 årig omloppsbana. Merkurius sägs ju vara en nyckfull, föränderlig planet och det avspeglar sig också i Merkurius rörelser. Ibland pinnar planeten på och ligger före Solen som nu exempelvis när den är i Vattumannen emedan Solen fortfarande är kvar i Stenbocken. Merkurius går dock aldrig mer än 28 grader ifrån Solen, när separationen börjar bli för stor bromsar Merkurius in och ”backar” så att de kommer i kapp igen. Ja, jag skriver ordet backar inom citationstecken därför att det är endast härifrån jorden det ser ut som att Merkurius backar. I själva verket gör den inte det, men.. Det där spelar ju ingen roll för oss – eller hur? Vi är ju ändå bara på jorden och härifrån sett backar den verkligen.

Jag anser inte att man ska dra för stora växlar av detta trots allt. Man kan
inte bara dra sig undan livet och förlora värdefull tid! Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Det värsta planeten ställer till med är ju förseningar och förtret. Det är ju inga katastrofer den orsakar precis. Jag tycker att ni kan resa som vanligt men, när ni packar ha i bakhuvudet att väskan kan komma bort exempelvis. Merkuriusretrograden är dock en vanlig astrologisk händelse och vi lever med Merkurius retrograd 18% av våra liv.