När skönheten ligger djupare än på ytan

 ⭐️  VENUS RETROGRAD IN SKORPIONEN ⭐️

Det tyckas självklart för en astrolog, att en person som reinkarneras kan komma till detta liv med oavslutade karmiska problem.

Ett födelsehoroskop kan tillsammans med transiter och retrograda planeter kan hjälpa oss att identifiera tidigare liv teman och se hur de invecklade dessa karmiska lektioner kan vara.

För ungefär åtta år sedan (8.10.2010) vände gudinnan Venus retrograd på 13° i Skorpionens tecken vilket innebär att vi blev kallade till en viktig period av introspektion och omvärdering av relationer. Den retrograda cykeln är ungefär 584 dagar sång för det tar ett år och sju månader mellan Venusretrograda lägen. Ett helt komplett varv i Venus-cykeln innebär att Venus hinner gå retrograd 5 gånger och att det tar över en 8 år innan Venus återkommer till det tecken där cykeln började.

RETROGRADA VENUS – Transformation från man till kvinna

Nu är det snart dags igen för den 6 oktober, kommer Venus att börja sin retrograda resa på 11 grader Scorpio. Härifrån kommer Venus att backa (gå retrograd) möta Solen i konjunktion (inferior conjunction) på 3° i Skorpion en den 25/10.

Fram till nu har Venus lyst kart och tydligt och varit synlig efter solnedgången som en aftonstjärna.

Historien berättar att de gamla aztekerna och Maya indianerna kände till Venus retrograda perioden. Det sades att det var vid denna tid då Venus enligt dem blev mannen – mellan hennes stationära retrograda punkt (när planeten verkar flytta bakåt) 30 grader före solen och stationens direkta punkt, 30 grader bakom solen.

Men övergången från kvinnlig till manlig kan möjligen låta lite märklig – men den är inte så konstigt information för de människor som är födda under en Venus retrograd känner sig ofta lite mer androgyna än andra. Det är bara ca 7% av folket som har Venus retrograd i sitt födelsehoroskop.

Den 40 dagar långa period som Venus är retrograd sägs vara ha med den bibliska berättelsen om Jesus spendera fyrtio nätter och dagar i öknen. Han frestades av Satan, avhölls sig ifrån att äta trots att han svalt. Lucifer förnedrade honom och försökte locka honom i fördärvet.

Den kommande retrograda perioden är kanske inte fullt så dramatisk, men det kan finnas vissa likheter. När Venus härskarinna av sötma och rikedom av liv sätter oss på prov, kan vi också bli frestad att överge våra sinnen.

Venus mindre vackra egenskaper glöms ofta eller förbises, vilket får oss att tro att hennes inflytande bara handlar om skönhet och nåd, men när Skorpionen är involverad finns det alltid ett behov av att gå djupare – till kärnan. I myten om Venus Aphrodite visar gudinnan drag av avundsjuka, hämnd, ägande och kontrollbehov för att nämna några. Att stå i Venus skugga är inte ”vackert”. För att fullt ut förstå hennes retrograda vistelse Skorpionen, kan det vara intressant att se på hur hon uttrycker sig i vissa kända personer och astrologers liv.

Kända personer som har Venus retrograd i Skorpionen

🌟 Taryn Manning

Taryn manningTaryn är en mycket populär skådespelerska, främst för hennes roll i ”Orange is the new black” där hon spelar den dömda Tiffany Dogett som ”Pennsatucky”.

Hon har gjort flera andra filmer och är också en vokalartist och designer. Manning växte upp i en allvarligt dysfunktionell familj där drogmissbruk och vanvård var ständigt närvarande.

Hennes biologiska far var inte närvarande i hennes tidiga liv. Rotlösheten och hennes styvfars självmord när Manning var 16 tvingade henne att växa upp snabbt. Hon är en överlevare. Intressant är kvinnor med Venus retrograd ofta ses personer med en fungerande Mars energi, som att exempelvis veta hur man går vidare i svåra tider.

Det finns en hel del indikatorer på Venus retrograde kvinnor lever ett amazonliknande liv. Skorpionen handlar om ytterligheter, det svarta ställs emot det vita.

Manning har gått up med att att hon har problem med missbruk, säger att hon har varit i rehabiliteringsgrupper, har en nykter följeslagare och stödgrupper.

”Genom att lära mig själv hur man ska vara lycklig och komma igenom saker, hoppas jag att jag också kan göra det för andra människor”.  Taryn Manning

Att kunna transformera sig, med hjälp av Skorpion Fenix-myten, är verkligen en Manning-historia.

Med retrograda Venus kan personliga svårigheter vara närvarande under, och eftersom vi pratar om Venus i Skorpionen, kan det också finnas sexuella eller psykiska problem.

År 2016 var Manning inblandad i en lagstvist med en makeupkonstnär att hon haft en stormig relation historia. Relationen sanna natur är oklart, men hon anklagades för att ha attackerat och hotat sin tidigare vän. Vännen i sin tur anklagades för att ha stalkat Manning. Det som är intressant att notera är att våren 2016 var både Venus och Mars retrograd.

Venus som aftonstjärnan

HoroskopVenus som Aftonstjärna är när Venus blir manlig och offras också för att bli återfödd som kvinna. Som transitering eller placerad i födelsehoroskopet är aftonstjärnan associerad med det androgyna, upplevt av personen som en form av fullständighet inom könspolariteten.

Kanske är den retrograda Venus den bästa fasen för nya relationer. Vi kan uppleva utrensning av gamla mönster. Vi kan också lära oss nya saker eller uppleva förändringar i Venus materiella sida, förknippade med pengar, värderingar, livets finare konster och njutningar.

Bruno Huber

Den välkända schweiziska astrologen som grundade det schweiziska astrologiska psykologiska institutet var född med Venus retrograd i Skorpionen. Hans livs arbete har legat till grunden för dagens psykologiska astrologiförening, hans böcker Livslängd och psykologisk astrologi har tryckts och sålts under årtionden. Huber spenderade sitt liv i Zürich, där han föddes och passerade. Han arbetade tillsammans med Roberto Assagioli som hjälpte honom i hans arbete med psykosyntes. Hubers arv fortsätter, och när han besökte Spaniens Huberskola i Barcelona förra året och diskuterade med grundaren Rosa Sole-Gubianes, lärde jag mig hur mycket djupare hans teorier har påverkat astrologi.

Av någon anledning kan den retrograda Venus personligheten vara långsammare med egoutvecklingen, med en hårdare tid att hävda sig. För män kan det vara ett förhöjt uttryck av animan (kvinnlig kvalitet) och omvänd för kvinnor. Det är inte konstigt att psykologi kan vara av intresse för en person född med retrograd Venus i Skorpionen. Hubers livslånga arbete med att utveckla psykologisk astrologi tillsammans med hans livslånga partner och fru Louisa Huber, berättar om en positiv Venus retrogradshistoria.

 Venus split: Urania och Pandemos

När Venus föddes, blev hon omedelbart åtföljd av Eros och Himeros, vilket betyder kärlek och lust. Det har också varit spekulationer om att hon är en av två gudinnor: Urania och Pandemos. Urania skulle ha varit de två äldre och klokare. Urania är en av de nio musserna, och sägs visa intresse för teoretiska konster som astronomi, astrologi och matematik. Urania var den del av Venus som är associerad med att socialisera och bli accepterad.

Pandemos, den yngre formen, var förknippade med de lägre primära instinkterna som sex, lust, sensuella och fysiska egenskaper. Urania var himlen och Pandemos jorden.

Ted Bundy

Bundy växte upp hos sina mor-och farföräldrar. Detta är ett annat klassiskt scenario på hur retrograd Venus i Skorpionen kan spelas ut: Han växte upp att känna sina riktiga föräldrar. De ljög för honom och sa att hans biologiska mor var hans syster. I tonåren upptäckte han sanningen som ledde honom att avundas sin riktiga mamma.

Erin Sullivans studier av män med retrograd Venus visar att att förhållandena till modern kan ha varit starka, men ofta kränkande, ibland våldsamma.

Det som är intressant att notera i Bundys livshistoria är att hand debut som mördare antas ha kommit igång efter brutet förhållande. 1968 efter att han brutit upp med en tjej som hade allt han drömde om, kom sanningen om hans bakgrund också i ytterligare ljus. Man tror att det här var den tid han började kidnappa, våldta och döda unga kvinnor. Bundy, som beskrivs av många som en charmig och karismatisk person. Själv beskriver han sig som en person som är besatt av sexuellt våld. Bundy studerade för att bli legitimerad psykolog. Han var tydligt smart, men uppgav att han inte kunde förstå dem hur människorna interagerade socialt.

Han erkände några mord men det är än idag fortfarande inte klart hur många han faktiskt dödade. När Bundy arresterades den 16 augusti 1975, då Venus var retrograd.

”I stunden du känner den sista lilla gnuttan luft som lämnar kroppen, när du ser in deras ögon. En person i den situationen är Gud!” Ted Bundy

Ted bundyMartin Schulman (1977) ser den karmiska Venus retrograd som en inåtvänd vridning av harmoni och skönhetsprincipen, och han ser den retrograda Venus-personen som en reaktor till livet. Han ser den retrograda Venus personligheten, som anmärkningsvärt annorlunda än den person som har Venus i direkt rörelse. Denna personlighet är mer benägen att internalisera ont, arbeta på frågorna inom, som en annan kan välja att rikta utåt.

Det finns en viss typ av känslighet kring denna person, eftersom Venus retrograd skapar ont som behöver fungera. Schulman betonar att den retrograda Venus individen bär med sig en karmisk missuppfattning av kärleken från ett tidigare liv. Där finns en lust att göra uppror mot de befintliga samhällsnormerna, och en uppmaning till frihet som kan leda dem till att leta sig en Vattuman-partner.

Demi Moore

Demi mooreDemi växte upp utan far men lyckades genom sina egna utforskningar vid 13 års ålder få reda på vem han var.  Hennes mamma hade missbruksproblem och ett långt brottsregister.

Vid 16 års ålder flyttade Moore till Europa för att arbeta som en pinup-tjej. Hon jobbade för olika herrtidningar innan hon påbörjade sin bana som skådespelare. På 80-talet genomgick hon rehab behandling för sitt narkotikamissbruk. Ett problem som återkom senare i livet. I Moores horoskop är hennes retrograda Venus en del i ett storkors, vilket är väldigt informativ och utgör en viktig i hennes liv.

Moore har ett oerhört stort fokus på sitt utseende och genomgår många föryngringskurer och operationer – den ena mer extrem än den andra.

Hennes senaste 3:e äktenskap var med den 15 år yngre vattnen, Anton Kutcher. De separerade 2011. När de bröt upp 2010 på grund av otrohet, var Venus Retrograd.

”Jag skulle säga att vad som skrämmer mig är att jag i slutändan av mitt liv kommer få reda att jag verkligen inte är älskvärd, att jag inte är värd att bli älskad. Att det finns något fundamentalt fel med mig.”

Demi Moore

Några mer intressanta och begåvade människor med retrograd Venus i Skorpionen kan vi lista är Evolutionär astrolog och grundare av Evolutionary School of Astrology Jeffrey Wolf Green, skådespelerskan och producenten Jodie Foster, politiker Condoleezza Rice och finländsk astrolog Marja-Liisa Niemi Mattila. I höst får vi alla en chans att uppleva Venus djup och kanske få insikt om våra det dolda i våra själar.

Annne sundellArtikeln är skriven utav härliga Anne Sundell. Hon är en jätteduktig finlandssvensk astrolog, boende i Finland som ger läsningar på svenska, finska eller engelska. Hon skriver också artiklar, håller föredrag och är undervisar. Anne OPAs finska satellit

www.astroservice.fi

Referenser:

Jeffrey Wolf Green

Erin Sullivan Retrograde Planeter Traversing the Inner Landscape

Astrolog Maija Urmas

Sole-Gubianes Rosa Huber skolintervju

Bruno Huber Lifeclock

Martin Schulman Karmisk Astrologi

Läs mer på: https://www.brainyquote.com/authors/demi_moore