Nymåne i Vågen

 

IMG_1639Månen blev ny på 23°54 i Vågens tecken ikväll 16/10 men det är inte förrän på söndag som vi ser de första strålarna födas. Ny måne ger oss en ny chans, en möjlighet  att ta sats och ta nya tag i våra liv.

Det är sannerligen inte någon lätt tid vi går till mötes, tvärt om..  Denna supernymåne är fylld av spänning, stridigheter och motsättningar.

Vågen vill ju förstås gärna vifta med den vita flagga och föreslå förhandling och förnuftiga lösningar. Men.. vi har en retrograd Merkurius mitt emot Uranus nu vilket kan skapa knas, missförstånd och radikala, kanske helt vilda idéer. Retrograda Mars är frustrerad, het och pådrivande och nu alltså mitt emot Solen och Månen.  Samtidigt bildar ju de också kvadratur till  Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken och här uppstår ett T-kors med extrema energier.

Vi människor uppfattar saker så olika, åsikterna spretar och dessa motsättningar finns på precis alla nivåer nu. Ivåra personliga liv, i relationer mellan människor, politiskt, ekonomiskt.

Vid varje nymåne erbjuds vi ju chansen att börja om på nytt. Vad är det som du vill önska in, göra om och göra bättre i ditt liv?