Nymånen i Stenbocken

 

Nymånen infaller kl 03:18 den 17 januari på 26° 55 i Stenbocken.

Hoppas ni ser fram emot årets första nymåne lika mycket som jag gör. Det blir härligt att ta in den nya energin som erbjuds (jag ser den som ett riktigt vitaminpiller) som tillåter oss att på allvar komma igång med framtidsplanerna för 2018.

Nymånen ger en igångsättande välsignelse till jorden, en nytändande energi vars uppgift är att påminna dig om att du är stjärnan i ditt liv, att du är solen i mitten av ditt universum – att du kan göra precis vad du vill. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv.

Att Solen och Månen möts i kraftfulla, kardinala jordtecknet Stenbocken är mäktigt i sig. Att de dessutom träffas i konjunktion med Venus, i kvadratur till Uranus och sextilt Mars gör detta till ett superstarkt tillfälle när vi fylls med kraft och motivation.

Om du något eftersläpande arbete eller inte riktigt har hunnit avsluta det förra årets projekt, bokföring eller vad det nu kan vara är det viktigt att du lägger in en extra växel och ser till att du får bort det gamla från ditt bord. Nymånen infaller i slutet av Stenbocken och kort därefter träder vi in i effektiva Vattumannen och det blir en öppnare, effektivare energi.

De kommande två veckorna erbjuder en tilltagande måne (när energin växer). Fullmånen den 31/1 är en månförmörkelse. Så det här är sista nymånen före vinterns förmörkelsesäsong är igång. Som alltid är medför förmörkelser förändringar och riktiga utmaningar och då vill vi alla komma välförberedda. Så använd de kommande två veckorna efter bästa förmåga.

Intressanta aspekter vid nymånen:

Nymånen kommer att äga rum i konjunktion med underbara Venus och vilket gör vår längtan efter det goda livet, njutning, kärlek, lyx och flärd lite extra påtaglig. Vi blir lite mjukare, sensuellare, flirtigare, mysigare och öppnare till möten med andra och välkomnar kärlek och tillgivenhet i våra liv. Det är en underbar energi för att starta en ny relation.

Att Uranus och Mars är med i leken plockar fram det unika och speciella i oss. Vi får kraften att genomföra och modet att tänka nytt och uttrycka oss.

Om du vill utnyttja tillfället på bästa sätt: Gör en månmeditation och släpp medvetet den energi som är förknippad med det förflutna. Visualisera sedan dig själv när du ser dig lyckas med det nya som du önskar dig.

Som vanligt! Kolla i vilket hus nymånen infaller för dig! Det kan ge dig en hint om vad du bör satsa på under den kommande cykeln. Det kan ge dig en hint om vad du bör satsa på under den kommande cykeln.

Nymåneritual

Nymånen i de olika husen