På Himlavalvet – vecka 12

delfini

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Veckans största och mest välkomna händelse är förstås nymånen i Väduren. Den är ett underbart piggt vitaminpiller som kommer till oss på tisdagen den 24/3 kl 10:28 på 4°12 i Väduren och infaller i konjunktion med helaren Kiron och samtidigt är den i kvadratur till månknutarna. Detta om något är en nystart, en positiv energikick och bäst av allt –  den kommer med ett healingmeddelande till människorna! Att den infaller just i konjunktion med Kiron är underbart och precis vad vi behöver efter de senaste dagarnas utveckling.

I en längre period har vi haft ett stellium (flera planeter i rad) Jupiter, Mars, Pluto och Saturnus på gång i Stenbocken. Mars som är den snabbaste av dem är i skrivande stund i rörelse. Under torsdag-fredag mötte han Jupiter vilket förstås gav en genklang och speglade händelserna  här nere på jorden. As above – so below, som alltid.  

Generellt beskrivs Mars+Jupiter som något uttalat positivt – i synnerhet i ett personligt horoskop. Men såhär i transit, när den heta krigsguden Mars aktiverar än den ena än den andra planeten kan det bli för mycket. Det är nog tur att de flesta av oss sitter hemma i stugorna nu. I värsta fall kokar det över och blir ilsken, oregerlig och överdriven energi. Det fortsätter också under söndag när Mars klättrar över Pluto och det lugnar sig först på måndag eftermiddag. Vändpunkten är förstås nymånen och det faktum att Mars börjat glida isär från de övriga där och sedan blir det faktiskt lättare dag för dag där.  Den 31/3 möter Mars Saturnus på 0° i Vattumannen och där tar det definitivt stopp med hans framfart. Mars kommer ingen vart med Saturnus, han aktiverar inte honom utan kommer snarare själv att bromsas i Saturnus närvaro. 

 

☀️3° – 9° VÄDUREN

Under fredagen gick Solen in i Vädurens eldiga tecken! Nu äntligen är våren här och vi människor kan komma ut och andas morgonluft. Det nya astrologiska året har precis börjat och inom oss kommer lusten att ta oss ut, att sätta igång nya projekt och helst också leva livet. I impulsiva Väduren blir vi kanske inte så långsiktiga men desto mera entusiastiska och spontana.  Just i år i dessa tider kanske vi måste anpassa oss och hålla vädursenergin i schack. Ah, får det inte att rikta sig utåt kanske vi släpper loss entusiasmen i hemmet, stugan eller det egna företagandet? Vi vill se att saker ska hända nu – helst alldeles nu på en gång.  🥳 Grattis på födelsedagen Väduren!

🌝  MÅNENS FÄRD

Under seglar mörkermånen igenom de sista graderna i Fiskarna. Minns att det här är utandningen när vi behöver släpper all jobbig energi som ackumulerats inom oss under det senaste månvarvet. Nattten till tisdag ca kl 02.00 träder månen in i Vädurens energi och blir blir sedan på förmiddagen NYMÅNE kl 10:28 på 4°12 i Väduren och i konjunktion med Kiron. På torsdag 14:40 går så månen in i Oxens tecken för en två dagars vistelse där och vid 23-tiden möts månen upp med Uranus. Natten till söndag träder månen strax före kl 03 att träda in i Tvillingarnas tecken och så slutar denna vecka.

♓️ MERKURIUS 05° – 12° FISKARNA

Merkurius tuffar vidare igenom Fiskarnas tecken igen och det är den tredje och sista gången för i år som han rör sig över dessa grader. Som alltid efter retrograder kan sådant som varit aktuellt vid de tidigare övergångarna åter komma upp till ytan igen. Det kommer dröja ända fram till månadsskiftet 30/3 innan han är ute ur skuggan och allt är tillbaka på normal igen. Merkurius kommer dock att vara kvar i Fiskarna ända till den 11 april. Merkurius i Fiskarna 

♉️ VENUS 19° – 25° OXEN

Venus befinner sig nu i Oxens tecken där hon älskar att dela med sig av sina gracer. Det här är hennes hem där hon förstås älskar att vara och hennes energi kommer till sin rätt och blir extra stark. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften de Oxen födda. Konst, musik, skapande, det sensuella, det kreativa och pengar är andra områden som mår bra av denna position. Venus i Oxen

♑️  MARS 24° – 29° I STENBOCKEN

Den här veckan kommer Mars att vara i hetluften eftersom han nyss möttes upp med Jupiter och i söndags Pluto och då aktiverades förstås dessa planeter. Han fortsätter nu sin färd igenom tecknet och når den 31/3 Saturnus – men då har han precis lämnat Stenbocken.  Mars är exalterad i Stenbocken och det innebär att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. I detta jordnära tecken blir Mars grundad, metodisk och målinriktad. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.   Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent. Mars i Stenbocken

♑️ JUPITER 23° – 24° I STENBOCKEN

Jupiter kommer inte väl till sin rätt nu med de tunga transiter som råder. Han roll här kommer mer att leda till att expandera, förstora och i värsta fall förvärra det som redan är.

Normalt är att magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS i 0° VATTUMANNEN

Nu befinner sig Saturnus i Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna.

♉️ URANUS 4°42 – 5° OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt löst upp. Genom att Saturnus snart träder in i Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 5° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 5° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNKNUTAR 03°- 2° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla andra aspekter är månknutarna inte planeter eller asteroider.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar historien om vår själs resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.