På Himlavalvet – vecka 28

 

Andra veckan i juli brukar larmet inom oss och jobbstressen klinga av och vi kan gå in i vår välbehövliga vilofas. Sedan en tid tillbaka är vi vana att ha fyra retrograda planeter –  i början av veckan sällar sig ytterligare två till skaran. Natten till måndag vänder Merkurius retrograd och dagen därpå vänder även Kirons bana retrograd. Zzz..

Men den här lugna, loja semesterkänslan kan förstås vara missvisande eftersom vi trots allt är i eklipssäsongen, mitt emellan två eklipser. Detta plus mängder av förvånande, spännande, retsamma, kaxiga och förvånande transiter som äger rum nu i veckan gör att man inte kan vara säker på något.  I lördagsmorse ägde en stor jordbävning rum. Exakt vad man förväntar sig vid eklipser. Horoskopet för denna var väldigt talande eftersom den inträffade exakt med ascendenten konjunkt Saturnus och södra noden.

Astrologiskt är detta en superintressant vecka när Solen nu kommer att gå över och aktivera månnoden och därmed är ju Solen även mitt emot Saturnus, södra noden och Pluto. Wow. Energierna byggs upp här fram till fullmånen och den kommande eklipsen den 16/7. Fram emot torsdag formas ytterligare en drake formas på 18° i vattentecken mellan Solen, Neptunus och Månen. Solen är exakt opp Pluto på söndag. På fredag kommer Mars att befinna sig i en exakt kvadratur till Uranus.

☀️ SOLEN I KRÄFTAN

Tänk, nu befinner vi oss redan in högsommaren och är dessutom mitt inne i förmörkelse-säsongen. Vad fort tiden går! Vanligen är det ju så när Solen befinner sig i Kräftan att vi önskar att vår fokus han handla mer än vanligt till vårt hem – det kan förstås även handlar om sommarstugor, föräldrahem och allt annat som har med våra rötter att göra. Vi vill ha det mysigt, vila, njuta av att träffa nära och kära. Nu kan också renoveringar, trädgårdsskötsel och annat hemrelaterat ta upp våra tankar. Vi vill vårda och ta hand om våra nära och kära och även husdjursprojekt kommer i fokus.

Detta är dock inget vanligt år – för det kan hända större förändringar än vanligt nu så det är intressant att följa utvecklingen. Endast tiden kan utvisa vad detta kommer att innebära för oss alla.  Under veckan befinner sig Solen emellan 15°-22° i Kräftans tecken. Solen kommer nu under veckan att passera över noderna och vara i direkt opposition till Saturnus och Pluto. Grattis Kräftan

🌙 MÅNENS FÄRD

Vi befinner oss som bekant för alla läsare mitt i en eklipssäsong som förra tisdagen bjöd på förmörkelse och nymåne. På fredagen kunde den första strimman av ljus anas på himlavalvet och nu är månen tilltagande och växer sig allt större dag för dag.  På måndag morgon befinner sig Månen i Vågen där den blir kvar till onsdag. Mitt på dagen skiftar Månen över till Skorpionen där den vistas hela torsdagen och fredagen. Kl 17:05 fredag eftermiddag träder La Luna in i glada Skytten för en pigg helg och så avslutas veckan. Det är strax efter midnatt som månen träder in Stenbocken och det drar ihop sig till fullmåne.

♌️ MERKURIUS I LEJONET RETROGRAD

Ja, nu är retrograden över oss för natten till måndag 8/7 kl 01:15 på 4°28 i Lejonets tecken vänder Merkurius retrograd.  Det är dock inget jag räds för alls.  Att detta sker mitt i sommaren när så många är lediga bidrar ju till lugnet och är antagligen inte lika påfrestande som det hade varit vid andra tillfällen. Förhoppningsvis är vi mindre involverade i jobb nu. Under veckan kommer Merkurius att hinna backa till 2° i Lejonet. Merkurius retrograd.

♋️ VENUS I KRÄFTAN

Venus befinner sig i mysiga Kräftans sfär och ser till att det är en härlig, mysig stämning i stugorna. 5°-13° i Kräftan denna vecka. Här kommer vår gudinnas energi riktas emot välmående. Vi vill vårda oss själva, våra nära och kära och heala, läka och bygga på våra relationer. Vi blir lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Kräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.
Venus är ömsint, romantisk och bekräftande i Kräftan. Här visar vi vår kärlek genom att vara trogna, tillgivna, vårdande och omsorgsfulla. Venus i Kräftan

♌️ MARS I LEJONET

Mars befinner sig i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan uppträda hur kaxigt, självsäkert och grandiost han vill. Vi ser honom på 3°- 8° nu – i kvadratur med Uranus dessutom. Han är het, viljestark och vet vad han går för. Detta är ett eldtecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv.  Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Mars i Lejonet

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är snart åtta månader sedan Jupiter klev in i Skytten där han kommer att vistas i totalt 13 månader. Det är i december Jupiter skiftar över till Stenbocken. Men Jupiter – Lyckobringaren är retrograd och befinner sig denna vecka 16°-15° . Det är den 11/8 som Jupiters bana vänder rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka. Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 17°-16° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 6° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på18°42 i Fiskarna. Hemma i sitt eget tecken hjälper Neptunus dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Denna vecka lämnar han den 22° och glider till den 21°. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ CHIRON I VÄDUREN RETROGRAD

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Denna vecka vänder Chiron retrograd den 9/7 kl 01:40 på natten. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka. Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Vi befinner oss sedan Solens entré i Kräftan 21/6 i sommarens eklipssäsong. Under den här tiden kommer noderna att vara i princip stillastående i Kräftan/Stenbocken. Vi har två förmörkelser framför oss. En den 2/7 och nästa kommer den 16/7. Det här stort för såväl jorden som mänskligheten. Ödets kvarnar mal, här sker stark utveckling. Ni som är födda i något av dessa tecken blir karmiskt aktiverade och kan förvänta er vändpunkter i era liv. Noderna rör sig under denna vecka på den 17° i Kräftan/Stenbock. Norra Noden i Kräftan