På Himlavalvet – vecka 37

 

💫 Kära Astrologivänner  💫

Vi har en ångade het, högeffektiv toppenvecka framför oss som innehåller fantastiska chanser och en massa krut. Vi har faktiskt en del ändringar på stjärnhimlen – som smög sig på redan nu under helgen.

Merkurius har nu tagit plats i Vågen och där passar han verkligen bra. Bra flow, utveckling och här kan han visa finess. 

Bästa nu är den underbara trigonen som bildas mellan Solen och Jupiter i mitten av veckan. Här finns dynamik och möjlighet till en fantastisk utveckling till den som kan och vill grabba tag i chanserna.

Venus har tagit plats generösa och varma Lejonet där hon främjar kreativitet, glädje och skapande. Kärleksfullt, socialt och välkomnande.

Mars är stationär och kommer att vända retrograd under natten till torsdag. Här erbjuds Mars, rödglödgad och het.. verkligen inte något för fegisar men rätt använd kan den här energin erbjuda underverk. I värsta fall kan frustration, irritation och vrede uppstå.

☀️ SOLEN 15°- 21° i JUNGFRUN         

Nu när Solen befinner sig i Jungfrun ligger fokus på att få planera och verkställa. Vi befinner oss nu i jordens element, det är ordning och reda, produktivitet och framtid som gäller. Nu vill vi inte såsa bort tiden utan det är dags att prestera och få saker gjorda. Kritiska Jungfrun missar inga detaljer. Det är nu vi kommer igång med hälsan, träningen, våra dagliga rutiner och förstås arbetet. Härligast nu är trigonen till Jupiter.

🌝  MÅNENS FÄRD

Månen är i stabila Oxen under måndag och tisdag och först vid midnatt, natten till onsdag swishar den över till Tvillingarnas tecken där den under torsdagen bildar sitt sista kvarter på 18° i Tvillingarna kl 11:28. På fredag träder Månen in i Kräftans tecken där den blir kvart till söndagskväll kl 18.00 innan den skiftar över till Lejonet.

️  MERKURIUS I VÅGEN 1° – 12°

I lördags, 5 september, ca 21:50 gick vår budbärare Merkurius in i Vågens tecken. Planeten rör sig oerhört fort nu så vistelsen blir inte långvarig. Vi har är tre snabba veckor med den här positionen tills morgonen den 27/9 när den åter byter tecken.

Nu kopplas Merkurius till ett högre tänkande och detta är verkligen en mycket bra tid för att göra bra affärer, förhandla, köpa och sälja, göra överenskommelser, få snilleblixtar och allt annat som har med kommunikation, tänkande och planläggning att göra. När Merkurius befinner sig i ett luftigt, styrande, kommunikations-tecken som Vågen så blir så blir naturligtvis även samtalen på jorden därefter.

♋️   VENUS I  0° – 8° i LEJONET

I söndags 6/9 trädde underbara Venus in i Lejonets tecken! Hennes årliga besök är lite sent i år men hon är förstås alltid lika välkommen. Hon är kärlekens och de sköna konsternas gudinna.  Var än Venus befinner sig ökas myset, den sköna känslan människor emellan, glädjen och njutningen. Livet blir helt enkelt lite roligare i livet, gladare, sensuellare.

I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

♈️  RETROGRADA MARS I VÄDUREN 28°

Vi har Mars stationär och han vänder retrograd vid ca 00:30 natten till torsdag den 10/9 vänder han retrograd på den 28°08 i Väduren. Det här är så hett det går att komma..

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER på 17° 24 i STENBOCKEN

Jupiter kommer under onsdag – fredag vara trigon Solen. Tur och bra energi kommer det att ge.

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️ RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 25°

Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt. Han är nu i retrograd och backar tillbaka igenom Stenbocken och nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 21 I OXEN RETROGRAD

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 22°35 I STENBOCKEN

Pluto i Stenbocken handlar i det stora om transformation i samhället, om förändringar i det kollektiva. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar.

Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter. Det kan bli lite tuffare nu till hösten när solen står i Vågen och Mars går retrograd igenom Väduren.

♈️  RETROGRADA KIRON 8°  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 8° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 25° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.