På himlavalvet – Vecka 39

image_57e395cc88e59d8ffedffcc0Det är en viktig vecka vi har framför oss eftersom Solen skiftar tecken under onsdagen den 22/9 kl 13:31. Det är dock inte vilket skifte som vi nu passerar kardinalpunkt 0° Vågen som också är höstdagjämningen. Här startar en ny årstid och det är dags för oss att dra oss inomhus. 

Merkurius är den planet som gör mest väsen av sig under veckan eftersom den nu bildar aspekter till många viktiga yttre planeter och dessutom byter tecken. Han går dessutom in i skuggzonen – dvs tiden som föregår den retrograda perioden.

☀️ SOLEN 28° JUNGFRUN – 5° VÅGEN

Det återstår nu bara två dagar av tiden Jungfrun. Tisdag den 22/9 kl 13:31 infaller höstdagjämningen och Solens inträde i Vågens tecken. Under den kommande månaden söker vi människor efter perfektionen i allt. Här strävar vi efter att uppnå en balanserad värld när alla kuggar ska löpa utan hack. Vågen är fredsmäklarens tecken och här finns en strävan till att alla ska må bra och leva i samklang -djur, människor och natur. Rättvisa, förhandling, överenskommelser och kompromisser är typiska Vågen inspirerade tankekonstruktioner. Hårda ord, upprörda känslor är inte alls välkommet i denna effektiva och välbalanserade miljö. Grattis på födelsedagen Vågen..

🌝  MÅNENS FÄRD

Månen befinner sig på måndagen i slutet av Skorpionens tecken tills dess den kl 21:45 skiftar den över till Skytten. Natten till torsdag 23/9 01:40 går månen in i Stenbocken och samma natt bildas den det första kvarteret. Månen är tilltagande och härifrån växer den sig allt större fram tills dess fullmånen infaller nästa vecka 1/10 kl 23:06 på 9°08 i Vågens tecken.

♍️  MERKURIUS I VÅGEN 22° – 0° SKORPIONEN

Nu ser honom hasta igenom Vågens sista grader och på söndagen 27/9 träder han in i Skorpionens sfär. Men innan det sker har han varit med om mycket och den kommande veckan lär inte vara en lätt match. Han möter rejält motstånd när han bildar kvadratur och opposition med de riktigt kaxiga planeterna.

Under måndagen den 21/9 är han i kvadratur med Pluto, på onsdag 23/9 möter han Saturnus i kvadratur och är samtidigt i opposition med Mars. Hepp! Men det är inte allt som händer eftersom Merkurius denna dag 23/9 går Merkurius in i skuggzonen inför den kommande retrograda perioden i Skorpionen och Vågens tecken.

♋️   VENUS I 16° – 23° i LEJONET

Vackra Venus fortsätter nu sig årliga besök igenom Lejonet. Hon är lite sen i år men hon är förstås alltid lika välkommen. Hon är kärlekens och de sköna konsternas gudinna.  Var än Venus befinner sig ökas myset, den sköna känslan människor emellan, glädjen och njutningen. Livet blir helt enkelt lite roligare i livet, gladare, sensuellare. I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

♈️  RETROGRADA MARS I VÄDUREN 27° – 25°

Mars har nu börjat få upp ångan igen och backar i normal takt tillbaka över de områden han precis besökt. Han börjar veckan med en kvadratur till Pluto, möter Mars i opposition på onsdagen och är då även i kvadratur till Saturnus. Han kommer att backa igenom tecknet nu fram till den 14/11, 2020.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER DIREKT i 17° 24 i STENBOCKEN

Natten till söndagen den 13/9, kl 02:50  vände Jupiters bana rätt igen! Tjoho! Vad skönt! Det känns ju så glädjande att den kompakta tiden med hela sju retrograda planeter är till ända. Jupiter är ju den första ut på banan att vända men snart ska vi se att Saturnus kommer att följa hans exempel och vi kan andas ut lite.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

️ RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 25°

Den stränga fadern Saturnus backar fortfarande igenom sitt tecken – men snart kommer vi att se en ände på retrograden. Det är den 29/9 han vänder direkt igen. Att han är retrograd innebär en chans för dig att göra om och göra bättre.

Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt. Han är nu i retrograd och backar tillbaka igenom. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

️ URANUS 10° – 9° I OXEN RETROGRAD

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

️ RETROGRADA NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 22°30 I STENBOCKEN

Pluto i Stenbocken handlar i det stora om transformation i samhället, om förändringar i det kollektiva. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar.

Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter. Det kan bli lite tuffare nu till hösten när solen står i Vågen och Mars går retrograd igenom Väduren.

♈️  RETROGRADA KIRON 7°  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 7° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 23° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.