På Himlavalvet – Vecka 53

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟 ✨

Hoppas att julen har varit så där härligt vilsam, kärleksfull och njutbar som vi alla drömmer om att den ska vara.

Tänk att såhär års för ett år sedan befann vi oss mitt uppe i eklipserna och hade fruktade transiter framför oss. Den gången bävade vi för Saturnus/Pluto konjunktionen Stenbocken och vad den skulle innebära för jorden och människorna. Nu vet vi.  Man kan i alla fall inte säga annat än att astrologin levererar det den utlovar varje gång!

Det är så spännande att vara människa nu! Skriv gärna och berätta i kommentarsfältet nedan om vad du kände och upplevde när planeterna skiftade tecken 21/12 och Vintersolståndet, Den stora Konjunktionen i Vattumannen, Solen och Merkurius entré i Stenbocken och allt annat underbart som hände förra måndagen.

Hoppet har tänts inom mig, jag ser ljust på framtiden. Det känns spännande att få uppleva det Uraniska 2021 och se vad Vattumannen har att bjuda på.

Mars rör sig nu igenom de sista graderna av Väduren och kommer nästa söndag att vara ute ur skuggan. Pust! Ok – en vecka kvar. Det kommer vi att klara.

Veckans höjdpunkt som dominera allt som sker på jorden är förstås fullmånen i Kräftans tecken på Kräftan, tätt följd av nyårsaftonen. Nå, Venus är i konjunktion med södra noden vilket dämpar vår önskan att slå klackarna i taket. Venus kommer inte att kunna uttrycka sin ohämmade glädje till fullo.

Nu vill jag önska er en god fortsättning av firandet och ett riktigt Gott Slut på 2020 och ett helt fantastiskt  GOTT NYTT ÅR 2021! 🥳⭐️💥💫

SOLEN  7° – 13° STENBOCKEN ♑️

Nu känns det som att det går fort undan. Solen har redan hunnit vara en hel vecka i Stenbocken och i skrivande stund närmar vi oss fullmånen den 30/12. Med Solen i Stenbocken kommer också tankar på ansvar, ambition karriär, vår framtid.  Såhär års tänker vi människor ofta tillbaka på det gånga året och funderar på vad det gett,  och hur vi ska utvecklas och uppnå våra mål – för oss själva och våra familjer.
Vi tänker även på vår familj – i synnerhet de äldre, på släkten och vad som har hänt under året. Grattis på födelsedagen Stenbocken!

🌙  MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne som redan nu ser riktigt fet och kraftfull ut där på natthimlen. Under måndag och tisdagen fram till kl 12 på dagen befinner sig månen tvillingarna tecken. Under tisdagskvällen är månen så gott som full men det är den 30/12 kl 04:29 som månen blir full på den 8°53 minuten i Kräftans tecken. Wow! Det här är verkligen en kraftfull måne och det känns underbart och löftesrikt att det nya året startar just vid fullmånen. Fullmåne i Kräftan!

♑️ MERKURIUS 11° – 22° I STENBOCKEN

Merkurius och Solen möttes i en underbar konjunktion den 20/12 och där fick Merkurius en rejäl dos positiv solenergi. De färdades sida vid sida under några dagar men nu har han dragit ifrån och kommer under veckan att röra sig mellan den 15° – 22° i Stenbocken. När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin.

Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi. Merkurius i Stenbocken. 

♐️ VENUS 15°- 23° I SKYTTEN

Kärlekens och skönhetens gudinna befinner sig i och går in i Skyttens glada sfär. I eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne. Kanske blir hon förälskad när hon befinner sig på långresa till fjärran land, när hon träffar sin guru eller när faller för sångaren i något rockband. Vem vet? Hon vill aldrig ha tråkigt.. Hon söker sig till högsta nivå av det hon är intresserad av. Här är hon  lite käckare, lite fräckare och kan ta ut svängarna. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Peace, Love and Understanding är Skyttens motto. Venus i Skytten

♈️  MARS  25° – 28° I VÄDUREN

Mars är styrare i Vädurens tecken och och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Negativt kan vara att vi agerar förhastat, ibland dumdristigt, blir för impulsiva och det kan i värsta fall leda till olyckor och bråk.  Mars i Väduren

♒️ JUPITER  01° 55 – 2°12  I VATTUMANNEN

Jupiter trädde in i Vattumannen under lördagen den 19/12. Härliga  Jupiter representerar tur, expansion, medvetande höjning och han vill bredda vår kunskap, öka vår förståelse för världen och människorna i den.  Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

Här i humanitära tecknet Vattumannen utökar Jupiter vår medvetenhet och förståelse för samhället och världen och hjälper oss att få insikt  för hur andra tänker.  Frihet, jämlikhet och broderskap! Här hjälper Jupiter oss att vara klarsynta, opartiska, vetenskapliga och kanske också våga visa våra egna jag och det vi står för. Acceptans är en stor grej och vi kanske blir lite mer inkluderande och rättvisa. Vi söker vetenskap, utveckling och framsteg.

️  SATURNUS  1° 12 – 1° 57  VATTUMANNEN

Saturnus skiftade över till Vattumannens tecken den 17/12. Saturnus var inne här 22/3 – 4/7 men backade sedan tillbaka in i Stenbocken. Nu äger en fantastisk konjunktion rum. ”Den stora konjunktionen” – detta är mötet mellan Jupiter och Saturnus. Betydelsen är ju enorm eftersom det kommer att definiera vår värld under 20 år framöver. Saturnus är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen 

♉️ RETROGRADA URANUS  6° 46 I OXEN

Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  NEPTUNUS 18° 32 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i  24° I STENBOCKEN

När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum – för vi har väldigt starka krafter i rörelse. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Snart lämnar Jupiter och Saturnus Stenbocken och Pluto blir kvar där i slutet av tecknet ensam under några år innan han slutligen 2023 träder in i Vattumannens tecken.

♈️   KIRON 4°57 -5° i VÄDUREN DIREKT

Den sårade helaren befinner sig nu på 4° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 19°53 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.