Saturnus vände direkt igår!

Hej kära vänner! Jag tror minsann att jag har dragit er vid näsan allihop. Det var faktiskt inte meningen. Det berodde på att jag hade datastrul när jag var i Grekland (tillhör numera ordningen vid mina utlandsresor). Som tur var fick jag låna en dator men hade förstås inte tillgång till mina vanliga datorprogram. 🤪

Jag hade ett minne av att Saturnus skulle vända direkt under kvällen den 17/9 – men i själva verket hände det dagen därpå den 18 september kl 10:45. Så jag har skrivit fel i vartenda horoskop för vecka 38. För oss vanliga dödliga spelar ju dessa timmar ingen roll ´ – men rätt ska vara rätt. Saturnus vände direkt på 13 grader Stenbocken. Detta är en sådan lättnad för oss alla! 

Man kan se den tid som Saturnus rör sig framlänges som en tid när utvecklingen rullar på och allt går fort. Nya saker händer hela tiden. Här är det lätt att se att saker och ting utvecklas och även om det ibland tar tid – ändå går åt rätt håll.

Under de fem månader som Saturnus går retrograd sker utvecklingen lite långsammare och vi människor integrerar vi alla händelser. Positivt med dessa retrograda perioder är att vi kan bromsa ner takten, ta ett steg tillbaka och se på vårt liv och vår utveckling med ett objektivt, kanske kritiskt öga och komma till insikt med hur vi kan utveckla oss i framtiden, vilka steg som är de smartaste att ta. Det kan vara frustrerande att implementera nya tankar och idéer under en retrograd eftersom du kan mötas av motstånd och tröghet.