Vecka 8 – Veckohoroskop

 

Det är en oerhört händelserik vecka rent astrologiskt att man skulle kunna skriva så oändligt mycket mer om detta. Den som vill sätta sig in mer i de rent astrologiska aspekterna är mer än välkommen att  lyssna och läsa om i På Himlavalvet – Vecka 8.  

Där finner du också en videofilm gällande denna vecka. Jag har nyligen startat en YouTubekanal och välkomnar er alla att kolla in den. Den som önskar prenumerera på videoklippen kan klicka på länken här till höger YouTubekanal.  

⭐️ Väduren 

Astrologiskt är detta årets mest händelserika vecka eftersom det är så många och stora skiften igång samtidigt. Du kära Vädur har ju precis fått vara med om att din styrare Mars har lämnat dig – vilket vissa kan uppleva som en saknad emedan en annan person känner att det räckte med action för den här gången.

Här och nu har vi en händelserik och omtumlande vecka som väntar! Vi står inför en fullmåne i Jungfrun som infaller på tisdag. Det skeendet dominerar nästan hela veckan och får dig att agera. Coolt! Samtidigt passerar Venus över både Saturnus och Pluto vilket kan ställa saker på sin spets såväl i relationer som business.

Nu under måndagen träder Kiron in i ditt tecken för en åtta år lång vistelse i tecknet. Det här är en subtil och djuplodad process som inte är uppenbar förrän du är mitt i den. Kirons närvaro kan liknas vid en bakgrundsmusik, inte särskilt påtaglig men ändå närvarande i allt som sker under denna långa period.  

Enligt ”Solteckenhoroskopet” infaller fullmånen i ditt hårt arbetande 6:e hus och entreprenören i dig vaknar till liv. Det här är en av de lysande stunder när riktigt briljanta idéer föds. Förhoppningsvis följer kreativiteten också efter. Kiron i Väduren

 ⭐️ Oxen 

Det är en verkligt laddad vecka som väntar dig, Oxen. I vart och ett av de tre eldshusen 1:a, 5:e och 9:e infaller superintressanta transiter som självklart får fart på dig och din tillvaro. Främst är det kaxiga krigaren Mars som driver upp tempot under de närmaste fem veckorna när han färdas igenom ditt 1:a hus. Pockande, motiverande och igångsättande. Gå varligt fram nu så att du inte tappar humöret och skapar kaos. Din styrande planet Venus kommer nu att mötas upp i början på veckan med Saturnus och lite senare med Pluto. Oh.. detta om något kan få dina pulsar att slå. Hm.. Vad sägs om att kasta jobb och allvarsamma tankar åt sidan för en stund? 

Enligt ”Solteckenhoroskopet” infaller fullmånen i ditt kreativa, glada och livsbejakande 5:e hus. Härligt! Den lättsinniga energin dominerar hela veckan. Du behöver pausa från vardagslivet, ha lite kul. Det 5:e innehåller ju även passion vilket kan få kärlekens flamma att brinna het eller sätter fart på din skapandekraft. Underbart flöde nu.

⭐️ Tvillingarna

Nu levererar universum en supervecka och mitt råd till dig kära Tvilling det är att hänga på och smida medan järnet är varmt. Merkurius spelar en avgörande roll nu när han i början på veckan möter upp med Neptunus och lite senare bildar kvadratur med Jupiter. Dessa båda planeter är styrare av Skytten och Fiskarna och bägge är föränderliga och handlar tro, om optimism, utveckling och ibland dessvärre även om illusioner. Se till att de beslut du fattar är grundade i verkligheten och inte bara drömmar och löst prat. Men.. jag vill att du ska uppmärksamma möjligheterna i detta, för trots att det finns vissa risker är möjligheterna oändliga. Nu kan det ske en bra öppning och jättebra chanser kan uppstå faktiskt nästan oavsett vad du väntar på. Ansök, flirta på och håll dig framme. Du har ytterligare några veckor kvar som ser strålande ut. Merkurius går nu in i sin skuggfas – Den 5/3 vänder Merkurius retrograd och de grader han nu passerar på sin väg igenom Fiskarna kommer han sedan att vända tillbaka till.  

Enligt ”Solteckenhoroskopet” infaller en härlig fullmåne i ditt fjärde hus på tisdag och det sätter fokus på två platser i horoskopet: ditt hem och din karriär. Fullmånens närhet till underbara Neptunus – lägger healing och hopp med i dina stjärnor. 

⭐️ Kräftan 

Nu händer det grejer som du verkligen kan använda till din fördel. Venus som hastar igenom ditt relationsinriktade 7:e hus möts upp med Saturnus nu i början på veckan vilket kan få dig att ifrågasätta såväl dina relationer till andra människor som att faktiskt fundera över dina värderingar och val. Natten till tisdag träder Solen in i Fiskarna och en mildare och mysigare stämning tar vid i ditt horoskop. Det börjar hända massor i din sociala sfär och du själv kan mogna i en beslutsfattande process. Mest intressant denna vecka är tveklöst dina kärleksrelationer för Venus möter Pluto och det kan leda till att heta känslor flammar upp med förälskelse eller passion som resultat inte helt sällan. Ja, det minsta jag kan utlova det är att din dragningskraft och attraktionsförmåga stiger. Härligt!

Enligt ”Solteckenhoroskopet” infaller tisdagens fullmåne i ditt Jungfrun infaller i ditt sällskapliga, kommunikativa 3:e hus vilket gör att ditt sociala väsen vaknar och du längtar efter att få umgås, snacka och ha kul med släktingar och vänner. Se nu till att verkligen ta dig tid att ringa de där samtalen till vännerna du tänkt på men inte hunnit med. Det blir så roligt att återses!

⭐️ Lejonet

Det är en stjärnspäckad vecka du går till mötes kära Lejon. Mars spelar en stor roll i skeendena nu och fem veckor framöver när han dundrar fram igenom ditt karriärshus (i kvadratur) och skapar spänning, ställer saker på sin spets och ser till att det händer grejer. Venus möter upp med Pluto och det färgar av sig på attraktionskraften och kärlekslivet också. Räkna med att du kan få upp ångan och uppleva stunder av sällhet.

Under måndagen rör sig Solen igenom Vattumannens sista grad och bildar en lyckosam aspekt till Uranus. Det är en gnista av inspiration, en snilleblixt kanske som är bra för dig. Natten till tisdag glider Solen över till Fiskarna och allt skulle kunna bli lugnt nu om det inte vore så att universum laddas upp och vi går emot en hejdundrande fullmåne som enligt med solteckenhoroskopet infaller i ditt ekonomiska 2:a hus. På andra sida zodiaken lyser Solen upp ditt 8:e hus. Hm.. sammantaget känns det som att du har beslut att fatta angående ekonomi, framtid och kanske rör dessa beslut även gemensamma tillgångar som du har med en partner? Du vet vad du måste göra får att nå dina mål!!

 ⭐️ Jungfrun 

Vad kan man säga annat än att du har en ”stor” vecka framför dig när allt som är du blir synliggjord och uppmärksammad. Det här är en stimulerande, uppiggande och rolig tid som väntar eftersom månen blir full i ditt tecken denna gång. Härligt!

Du tillhör ju jordens element och räknas till att vara en praktisk och handlingskraftig människa som efter bästa förmåga strävar efter att allt blir rätt och riktigt. Nu kommer din styrande planet Merkurius att hamna i hetluften när han i början på veckan möter upp med Neptunus och lite senare bildar kvadratur med Jupiter. Dessa planeter är föränderliga och handlar tro, om optimism, utveckling och ibland dessvärre även om illusioner. Positivt sett är det här en möjligheternas tid. Nu kan det ske en bra öppning och jättebra chanser kan uppstå faktiskt nästan oavsett vad du väntar på. Ansök, flirta på och håll dig framme. Du har ytterligare några veckor kvar som ser strålande ut. Merkurius går nu in i sin skuggfas – Den 5/3 vänder Merkurius retrograd och de grader han nu passerar på sin väg igenom Fiskarna kommer han sedan att vända tillbaka till. 

Enligt ”Solteckenhoroskopet” infaller en härlig fullmåne i ditt 1:a hus under tisdagen och det sätter dig, ditt varande och dig som person i första rummet. Det är faktiskt runt din ödmjuka person som allt kommer att kretsa nu. Samtidigt befinner sig Solen, som nyss trädde in i Fiskarna och ditt relationsorienterade 7:e hus och det är ju förstås pangläge för romantik under veckan. Fullmånen i Jungfrun

⭐️Vågen 

Astrologiskt är den kommande veckan oerhört händelserik – och det är intressanta planethändelser att rapportera om varenda dag. Den största och mest långtgående transiten är att Kiron, den sårade helaren, som han har kommit att kallas nu träder in i Vädurens tecken på måndag för en åtta år vistelse där. Det innebär förstås att Kiron kommer att vara mittemot allt som är du under alla dessa år. Kiron utvecklar och hjälper oss människor att finna djupet i oss själva nå bortom det ytliga. Han ledsagar oss emot det gudomliga. Dessa processer kan vara smärtsamma eftersom våra djupaste sår blottas här och vi får möjlighet att förstå och läka dessa sidor i oss själva. Under tisdagsnatten träder Solen in i Fiskarnas tecken, ditt praktiska, flitiga och hälsoinriktade 6:e hus. Oh, här erbjuds du en möjlighet att se över dina vanor, kanske inleda en hälsokur eller likande.

Enligt solteckenastrologin blir Månen full i Jungfruns tecken och ditt andliga 12:e hus. Det är en stor, fet superfullmåne dessutom och den kan komma att uppförstora dina känslor ordentligt. Andliga genombrott, intuitiva känningar och starka, lucida drömmar kan förekomma nu och du kan komma i kontakt med det stoff som dina drömmar är vävda av.

⭐️ Skorpionen 

Oh Skorpionen, ditt känsloliv och kärleksliv också för den delen blir utmanat, stimulerat och alldeles troligtvis leder detta till underbara stunder när du kan uppleva sann närhet och glädje tillsammans med en annan person. Båda dina styrande planeter är aktiverade nu och det gäller att hålla tungan rätt i mun, humöret i schack för som du vet är både Mars och Pluto eldfängda till sin karaktär. Mars dundrar nu fram igenom ditt 7:e hus vilket förstås kan trigga såväl motstånd hos andra, frustration och i värsta fall ilska hos dig – eller attraktion och passion. Ja, med denna varning om hur illa det kan gå hoppas jag att du kan ska göra det bästa av dessa härliga transiter och njuta! Venus möter nu upp med Pluto och det är främst detta som gör mig övertygad om att kärleken kommer att segra nu. 

Enligt soltecken astrologin kommer fullmånen tisdagens fullmåne att sätta fokus på ditt  hela 11:e hus som handlar om öppenhet, om grupparbeten och att samverka med olika personer eller organisationer.  Samarbete är nyckelordet och vill du komma långt går du med i grupper och nätverk.

⭐️Skytten

Nu har lyckans och utvecklingens planet Jupiter hunnit avverka två tredjedelar av Skytten tecken så de flesta av er redan hunnit få ta del utvecklingen planeten innebär – men tidsmässigt är det hela nio månader kvar av Jupiters vistelse och massor med chanser väntar runt hörnet. Detta är just en sådan vecka när Jupiter aktiveras igen genom Merkurius och Neptunus aktivitet i Fiskarna. Natten till tisdag träder även Solen in i Fiskarna och ditt kommunikativa 3:e hus. Det är en hejdundrade vecka som väntar nu Skytten och jag hoppas verkligen att du ska hålla dig framme, ta till dig av de tillfällen som ges. Du får nu uppleva att det rasslar till av möjligheter och förändringar. Toppen!

Enligt solteckenastrologin kommer tisdagens formidabla superfullmåne i Jungfrun att lysa upp ditt 10:e karriärshus. Juste! Då får du en välkommen puff i rätt riktning från universum. Det här öppnar ett fönster till nytt uppdrag, jobb eller befordran. Det kan också i all enkelhet vara så att du blir uppmärksammad i din roll där du är eller bara lever på i detta superflöde med din gamla vanliga inkomstkälla.

⭐️ Stenbocken 

Ah.. man kan ana att du mår toppen nu när skönheten och kärlekens gudinna rör sig igenom ditt stjärntecken och din karisma ökar markant och du drar till dig uppmärksamhet och suktande blickar vart än du går. Du kan bli lite bekväm och kommer in i en fin lunk, hinner i kapp dig själv. Var sak har sin tid och nu kan det vara tid att dra ner på de skyhöga krav du ställer på dig själv och istället prioritera dig. Att unna dig lite egentid, lyx och flärd emellanåt betyder mer för välbefinnandet än vad man kan ana när man håller sig borta ifrån det. Att Venus nu under måndagen möts upp med Venus ställer saker på spets en aning och kanske funderar du nu över din relation eller dina personliga värderingar. Lite senare i veckan passerar Venus passionerade Pluto och bli inte förvånad om det uppstår gnistor, tändning, förälskelse eller kanske till och med en romans?

Enligt solteckenastrologin kommer tisdagens fullmåne infalla i ditt 9:onde hus och det är ju lätt att tanken går till varmare breddgrader. Ja, om du har möjlighet bör du absolut passa på att unna dig en avstickare. Annars går det ju även bra att se en film, läsa en bok och resa i tanken. Ja – det 9:onde handlar också om utveckling, utbildning och internationella kontakter. 

⭐️ Vattumannen 

Måndag är den Solens sista dag i ditt tecken men på vägen kommer han att bilda en intressant vinkel till Uranus, din styrande planet, vilket är att se som en möjlighet, en inspirationskälla och som kan leda till plötsliga tursamma händelser. Men, underbart är kort. Redan natten till tisdag byter Solen tecken och går över till Fiskarna sfär. Det är tydligt att den materiella världen, praktiska ting, ekonomi och delade resurser är sådant som kommer att kräva din uppmärksamhet nu. Hela denna vecka är oerhört dynamisk och het. Krigaren Mars befinner sig i ett utmanande, pockande läge som driver fram maximala resultat. Ja, du tillhör ju dem som gärna antar en utmaning och älskar att vinna så det blir kul. Även om inte du inte speglas direkt Venus möte med Pluto eller Merkurius kontakt med Neptunus är dessa sprakande energier ändå igång och på det ena eller andra sättet blir vi alla påverkade av dessa superintressanta transiter. Men det som dominerar skeendena för alla hela veckan är förstås fullmåneprocessen.

Enligt solteckenastrologin infaller denna starka fullmåne i ditt passionerade och samtidigt märkliga 8:onde hus. Det hus rymmer en rad intressanta betydelser, allt från psykologi och astrologi till andras pengar eller djup kärlek och passion. Välj själv vilket av områdena som står dig närmast. Det är ju i alla fall roligt att veta att veta att kärleksgudinnan finns på din sida om du själv väljer den vägen. 

⭐️ Fiskarna 

Åh, vilken spännande tid som startar nu för dig Fiskarna. Många av er har skrivit här under de fem år jag haft bloggen och berättat hur tufft livet har varit för er. Jag har noterat, förstått och lidit med er. Därför är jag så glad att få berätta att Kiron, den sårade helaren, lämnar ditt tecken under måndagen för att sedan hålla sig undan i 50 år. Eftersom hans funktion är att driva fram smärta, att blottlägga våra sår och lära oss själens utveckling så anar jag att det kommer att en stor lättnad inträder när han nu ger sig av.

Under tisdagen glider Solen in i Fiskarna och naturligtvis är det härligt att den är hemma i ditt eget tecken och din tid på året infaller. Det aktiverar allt som är du! Men detta är bra det första av många tecken i skyn.

Merkurius och Neptunus möts under veckan och på sin färd krokar Merkurius även i underbara Jupiter. Idel möjligheter träder fram nu – men ta det varligt och syna alla förslag i sömmarna innan du kastar dig in i eller ger dig hän till något äventyrligt och osäkert.

Du är din egen innersta sanning på spåren och du kommer till insikter om dig själv. Uttala dina önskningar högt så att de kan bli uppfyllda – kraften i det talade ordet. Mitt tips till dig Jungfrun, är att skriva ner dina drömmar på ett papper – kraften i det skrivna ordet. Gör en fullmåneritual så att universum hör dig – tankens kraft. Jobba med Attraktionslagen och positiva affirmationer.

Senare under tisdagen kommer månen att bli full i Jungfruns tecken. Enligt solteckenastrologin infaller denna vibrerande superfullmånen i i kärlekens hus – det 7:e. Med den positionen dras hela du med i ett intressant händelseförlopp. Tona in och fråga dig vad du behöver. Det kan hända positiva grejer på kärleksfronten nu. Tänk om det skulle bli så gudomligt nu att du får allt du vill! Grattis på födelsedagen!