Venus i Jungfrun

 

 

EU-VEN-75_RID

Natten till lördag den 3/10 gled underbara planeten Venus, kärlekens gudinna in i Jungfruns tecken. Beroende på att Venus hade en retrograd period i våras anländer hon ovanligt sent till Jungfrun där hon istället blir kvar till den 28/10.

Ni som har Ascendenten, Solen, Månen, Mars eller Venus i Jungfrun  kan räkna med ett uppsving på många fronter i livet skapandelust och kreativitet ökar (Venus styr de sköna konsterna). Det sociala livet blir förstås roligare, gladare och du kan känna att du är i ett flöde när saker och ting kommer till dig. Venus kallas inte Lilla Lyckan för intet. Hennes närvaro kan ses som en välsignelse för ekonomiska förehavanden också. Som alltid där Venus drar fram blir världen förtrollad och vacker. Den som möter Venus själv blir snyggare och din sensualism och dragningskraft ökar med flera hundra %.

Men.. man förknippar ju Venus med romantik och kärlek och visst! Hon är ju kärlekens gudinna. Kanske får du ovanligt mycket komplimanger och positiv uppskattning ifrån människor runt dig. Kärleken kan få sig ett välkommet uppsving och kanske träffar du en väldigt speciell person.

Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära.

Men här i Jungfrun tar Venus faktiskt av sig sina rosafärgade bågar och blir kritisk. Hon vill att kärleken, partnern och även miljön ska vara perfekt. Hon tänker då inte vara gudinna och ligga på en divan med dammtussar under.. Hon vill se sin prins i en välputsad rustning och ja.. kort sagt.. hon söker efter perfektionen och är väldigt duktig på att se alla svagheter och fel.