Astrologi v/s Christer Sturmark

 

Här kära läsare får ni se ett klipp från Expressen TV den 10/1. Är välbehållen tillbaka hemma och pustar ut nu efter kvällens bravader – lätt chockad men ändå tacksam att jag överlevde mötet med den nutida upplysningsmannen Christer Sturmark.

Han kom in och tog över hela showen! Både jag själv och programledaren Jenny  tappade bort varenda förberedd kommentar och programpunkt. Argumenten blåstes bort av denne mans intensiva ordsvada.

Rent psykologiskt är det intressant att iaktta vad som hände med oss två kvinnor där i klippet. Båda reagerade vi rent fysiskt  på samma sätt av hans närvaro. Vi stängde ner helt enkelt. Visst, vi genomförde ju programmet och lyckades förstås någorlunda hålla våra roller – men ändå!

Det går inte att göra sin röst hörd i en diskussion när motparten inte håller sig till sanningen, svarar med aggressivitet och står färdig att hugga, som en kobra. Han kallade mig för både arrogant och bedragare och slog mig mer än en gång i huvudet med  ordet ”vetenskap”. Ordet vetenskap Sturmarks trumfort. Har man sagt det ordet, kan man sedan fritt fylla på med vilken lögn som helst. Fungerar inte det till fullo kan man alltid senare höja rösten och förolämpa. Efter ett möte som detta har narcissisten fått sig en kick, egot stärkts och att han känner att han gått vinnande ut.

Det faktum att vetenskapliga sanningar ständigt revideras och förkastas är helt ovidkommande för honom.

Sturmarks argument är välkända – i sin kamp emot religiösa, nyandliga och astrologer han har plagierat James Randi en amerikansk skeptiker som utmanat paranormala fenomen.  Randi sponsrade ”One Million Dollar Paranormal Challenge” som erbjöd ett pris på en miljon dollar till den som kunde bevisa paranormala, övernaturliga eller ockulta fenomen.  Christer Sturmark har kört exakt samma grej men kallar sitt upplägg för Kristallkulan och erbjuder 100.000 kronor till den som kan påvisa något ockult fenomen.

Jag typ dör av skratt inombords när jag lägger upp hans horoskop här. Tydligare bevis på att astrologi fungerar kan man väl knappast finna!

Sanningen överträffar dikten – igen. Jag har googlat och hittat massor av information som visar att hans personlighet och historia är långt värre än man kunde ana. Fascinerande läsning må jag säga.