Astrologiska Trender & Transiter 2020

534679_511238725552894_1286066192_n

As above – so below..

Nu är vi snart där – vid årsskiftet till det redan i förväg som omtalade 2020 med sina extremt ovanliga planettransiter som kanske leder världen till genomgripande förändringar. Nymånen och Solförmörkelsen den 26/12 är nog i sig bästa introduktionen till vad vi kan förvänta oss av året. Stenbockstemat är starkt, Sol, Måne, Jupiter och Södra Noden är länkade samman och lite längre bort i tecknet ser vi Pluto och Saturnus samman. Uranus är trigon nymånen.  Det är extremt viktiga cykler som når sin kulmen under året. Pluto/Saturnus cykeln och Jupiter/Saturnus cykeln är förstås det viktigaste men det finns så mycket mer som är exceptionellt.  Ja, vi står alltså iför en omstart.

Många som tolkar astrologi läser in det svåra och jobbiga som skulle kunna bli konsekvens av detta skeende. Ja, det finns med i bilden. Men.. jag vill starkt påpeka att det även ligger till så att det är tider som dessa som nya fantastiska lösningar, idéer och kanske politiska riktningar startar. Kanske är det nu mänskligheten finner lösningar till klimatförändringarna?

Råttans år Element: Metallsvartratta-24x_rat7 (1)

25/1, 2020  – 11/2, 2021

Råttor är kreativa, arbetsamma, problemlösare och mycket sällskapliga. De har en charmig och utåtriktad personlighet. De är mycket nyfikna och vill lära sig om allt. Deras sökande och snabba beslut leder inte alltför sällan till komplikationer, både i affärer och kärlek.
De är mycket charmerande, har en aktiv personlighet och skaffar sig lätt stort umgänge. Fest och stora tillställningar är deras melodi. Råttor är smarta och lyckas oftast mycket bra med vad de engagerar sig i. De anpassar sig väl till yttre omständigheter. På ytan verkar råttor oftast lugna och i kontroll, men deras ibland osäkra och aggressiva karaktär kan ställa till med stora problem.

Råttor är svaga för pengar och är ofta engagerade affärsmän. De är opportunister och vet hur man tar tillvara på tillfällen som dyker upp. De kan ta stora risker och gå mycket långt för bli välbärgade och framgångsrika i sin karriär. Men de är alltid generösa mot familjen. De som är födda 1960 kommer att ha extra mycket flyt i år eftersom det tar 60 år för den Kinesiska kalendern att gå ett varv runt.

Sol & Månförmörkelser 2020:  Vanligt är att vi har fyra – ibland fem sol och månförmörkelser (eklipser) per år. 2020 är verkligen maxat som året bjuder på hela 6 stycken.

En förmörkelse kan endast uppstå när full eller nymånen infaller nära månknutarna (noderna).  Månförmörkelsen inträffar när månen passerar jordens skugga vilket gör att jorden för en stund blockerar månens reflektion av ljus.

Energin som uppstår vid eklipsen upp till 1000 falt starkare än vid en vanlig full eller nymåne. Eklipsen är en kraftfull tid när effekten av våra tankar, ord och handlingar får konsekvens. Dessa tillfällen ses som katalysatorer för händelser, omskakande tider. Det kan finnas en plötslighet med i skeendena och vi kan få vara med om stressiga eller oväntade händelser. Naturkatastrofer eller andra dramatiska skeenden inträffar strax före eller efter förmörkelser. Energin ifrån en förmörkelse håller i sig upp till 6 månader. Därför talar man ofta om eklipser som energiportaler vi går igenom.

  • 10/1 Fullmåne, månförmörkelse på 20° Kräftan kl 20:21
  • 5/6   Fullmåne, månförmörkelse på 15°34 i Skytten kl 21:12
  • 21/6 Nymåne,  solförmörkelse på 0° i Kräftan, kl 08:42
  • 5/7   Fullmåne, månförmörkelse på 13°38 Stenbocken kl 06:44
  • 30/11Fullmåne, månförmörkelse på 08°38 Tvilling, 10:30
  • 14/12Nymåne, solförmörkelse på 23°08 Skytten, 17:16

Merkurius –

är vår himmelske kommunikatör. Han står för fart och fläkt och styr våra tankar, alla språk, kommunikation, förståelsen mellan människor. Allt som handlar om att mötas, talas vid, inlärning är hans domän. Det skrivna ordet och det talade ordet är Merkurius område.  Men det är också kommers, handel, köp och sälj, resor och transport

  • 5 mars, kl 19:19 börjar retrograden på 29°39 i Fiskarnas tecken
  • 8 Juli, kl 01:15 börjar på 4° i Lejonet och avslutas i Kräftans tecken
  • 31 oktober kl 16:42 börjar retrograden på 27°38 i Skorpionens tecken

När Merkurius är retrograd så brukar dessa områden i livet lite gå in i radioskugga och inte fungera optimalt.

Venus

– den en gudomliga, skönheten, kärlekens och de sköna konsternas gudinna kallas även den Lilla Lyckan och är en av våra absoluta välgörare. Hon skänker glädje, välstånd och lycka till människor. Hon går retrograd ungefär var 1,6 år. 2020 är just ett sådant år när hon väljer att dröja sig kvar lite extra i ett tecken och här skapas ett av bladen i den berömda Venusrosen. Det här är också en tid när vi bearbetar våra relationer och kärleken lite extra och kan nå djupare in i oss själva. Det här är en tid för helande och för att förmå oss människor att hitta rätt.

1/1 befinner sig Venus i Vattumannens tecken. 14 jan går Venus in i Fiskarna där hon älskar att vara. 7 feb – Väduren, 5 mars – Oxen och 3 april går Venus in i Tvillingarna. På grund av en retrograd period kommer Venus att befinna sig hela fyra månader i Tvillingarna! Underbart!

Först den 7 augusti lämnar gudinnan Tvillingarna och träder in i Kräftan. 6/9 smyger hon in i Lejonet, 3 okt – Jungfrun, 28 okt – Vågen, 21 nov – Skorpionen, 15 december träder gudinnan in i Skytten tecken och där blir hon kvar året ut.

khal-drogo-mars

Mars –

Den röda planeten Mars är vår inre krigare som står för motivation, styrka och ger oss lust och ork. Nåväl han är också källan till den manliga kraften, sexualiteten och en massa annat kul också. Under 2019 stördes hans framfart inte alls, han bytte tecken var 6 vecka bara.

Dramatiska 2020 är av en helt annan kvalitet – här kommer Mars och mänsklighetens energi att frestas till det yttersta. Året börjar dock bra för vår krigare är i Skorpionen, i sitt hemma tecken under några dagar fram till 3/1 när han går in i Skytten. Mars går in i Stenbocken där han är exalterad och blir kvar där till 30/3 när det är dags för Vattumannen fram till 13/5. I maj/juni är det dags för mjukare tag för här är Mars i Fiskarnas tecken. 28 juni träder Mars in i Väduren och på grund av en lång retrograd period blir Mars kvar här i hela sex månader! Hela återstoden av 2020 i sitt eget tecken där han styr. Det lär bli hett om öronen men vi kommer att få massor gjort.

Jupiter i Stenbocken 

Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Tur, lycka, välgång, utveckling, högre medvetande är vad han ger.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken.

Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt.  Globalt kan tufft ledarskap ses som något tryggt och stabilt.  Drivkraften i ekonomisk tillväxt och makt är starkare än någonsin.

Saturnus – Stenbocken/Vattumannen 

Saturnus rör sig nu i Stenbocken sista grader där är värdig, han vill ha rättvisa, respekt och han vill att vi ska förvalta och bevara vår jord, våra traditioner. Under detta intressanta år får vi se Saturnus pendla mellan Stenbocken och Vattumannen. Det är 22/3 som han först går in i Vattumannen. Saturnus vänder retrograd på 1°57 den 11/5 och backar sedan tillbaka. 1/7 ser vi honom komma tillbaka in i Stenbocken igen. 29/9 vänder Saturnus direkt på 25° i Stenbocken och han fortsätter så att för tredje och slutgiltiga gången passera över tecknets sista grader igen. Den 18/12 är han tillbaka in i Vattumannen och kommer inte att back tillbaka igen.

Uranus – i Oxen under 2018 – 2026saturn-tiempo_per-haagensen

10/1 vänder Uranus som varit retrograd i Oxen i många månader direkt (rätt håll) igen vilket förstås hjälper oss människor att föra utvecklingen framåt. Som alltid när Uranus är i rörelse så kan vi förvänta oss jättestora förändringar.

Innovation, revolution, nytänkande och chock är typiska Uranus ord. Men.. är det inte motsägelsefullt med en så vild planet i ett sensuellt, jordbundet tecken.

Jordtecknet Oxen älskar tryggheten och kommer att kämpa för att få behålla trygghet i sitt liv, vill inte byta åsikter och vill inte förlora kontrollen över pengar och mark. Konservativa Oxen står för våra personliga värderingar, det materiella, ekonomi, mat och miljö. De älskar trygghet, att äga och faktiskt vill de allra helst äga själva marken. De hatar förändring och mår bäst i trygghet och stabilitet. Nu när överraskningarnas mästare Uranus kommer in i tecknet skapas förstås kaos i Oxens inre. Han vill ju att allt ska vara stabilt och tryggt och tar spjärn med klövarna i marken. Stopp! Ingen förändring! På en global nivå kan Uranus i Oxen leda till förändringar och överraskningar i finanssektorn. Oxen är också kopplad till mat och miljö (det är ju ett jordtecken) så vi kan hoppas på att Uranus hjälper oss att hitta bättre och hållbara sätt att föda befolkningen.  Bättre hållbara sätt att rädda Moder Jord undan skövling och förstörelse.

pices-mermaidNeptunus  i Fiskarna 2011 – 2026

Neptunus styr Fiskarnas tecken och med den här positionen är hon hemma i sin egen sfär. Vi välkomnar den subtila, skira kraft som Neptunus förmedlar och välkomnar den ökade andliga medvetenhet som hon medför med sin närvaro. Tro inte för en sekund att energin är harmlös bara för att den inte är direkt påträngande! Neptunus är den andliga rösten, hon inspirerar det högre medvetandet. Det är drömmarnas, visionernas och skapandekraftens planet – källan – och hon står för den högsta och renaste oktaven av villkorslös kärlek, av renhet och andlighet.

Pluto i Stenbocken 2008-2024

Pluto i Stenbocken 2008-2024

Ja, det är onekligen starka krafter i rörelse detta år. Pluto får igenom mötet med Saturnus en spännande roll i utvecklingen. I år kommer Pluto att röra sig 22°- 24° Stenbocken. Transformation, förvandling och utveckling är vad Pluto erbjuder. I den vackraste aspekten hjälper Pluto oss att se våra innersta känslor och ta oss vidare i vår personliga utveckling.

Pluto symboliserar underjorden, skuggsidan och krafter transformerar och skapar rörelse och stora omvälvningar på planeten. Det handlar om död och återfödelse, stora dramatiska förändringar. Här kan gamla strukturer som vårt samhälle vilar på så som den yttersta makten i stater, världsbanker, storfinans, stora bolag, profitintressen, underrättelsetjänst förändras.

Kiron i Väduren

Kiron ”den sårade helaren”  arbetar med att läka alla sorters smärta, utanförskap och bidra till helande.  I mytologin hade Kiron sårats – det var ett sår som inte kunde läka och han led av en oändlig smärta. Hans lidande tvingade honom ut för att söka hjälp, för han ville bli fri från sin plåga. På så sätt ficka han kunskap, visdom och erfarenhet och kom genom detta att bli den sårade helaren.

2018 – 2027 befinner sig Kiron i Väduren vilket kommer att hjälpa dig med att hitta din egen identitet. Här opererar Kiron på individnivå och vi läker och utvecklar våra jag. Vi bearbetar det allra jobbigaste i våra inre – själva identiteten. Detta är förstås de allra mest grundläggande och smärtsamma såren.  De skapades troligtvis när vi var väldigt små och är svåra att komma åt. Det kan handla om självvärde, känslor av skam, otillräcklighet, förmåga att bli älskad. Vi är inne i den innersta kärnan i hjärtat där förmågan att ge och ta emot kärlek sitter. Här utmanas du att våga lära känna dig själv, ta fram din egen kärlek, din egen kraft och bekräfta dig själv.

Månens noder i Kräftan & Stenbocken halva året.

5/5 2020 skiftar noderna över till Tvillingarna & Skyttens tecken.

Både Kräfta och Stenbock handlar om överlevnad men det uttrycks på olika sätt. Kräftan skapar ett säkert ”hem” och inre motståndskraft emedan Stenbocken söker skapa få status, respekt och genom att spela en viktig roll i samhället.

Månnoderna kommer att lämnar Kräfta/Stenbock och skiftar över till Tvillingarna/Skyttens sfär den 5 maj 2020.

Oh, det här skiftet kommer att markera utvecklingen på jorden ända södra noden är då mitt emot i Skytten.  Denna totala förändring är kanske den viktigaste förändringen under årets andra hälft.

Norra Noden i Tvillingarna är som en pigg och vaken position som för oss mot nya val och tillväxt, ambitiösa önskningar.  Tänka nytt och tänka bättre kan man säga om detta. Södra nodens position pekar istället på gamla surdegar som ska fram, ältas, bearbetas. Här kommer vi att behöva jobba på innan vi slutgiltigt kan släppa detta gamla.