Horoskop – vecka 49

 

Astrologiskt överskuggas veckan totat av den stora övergången som äger rum nu på måndag kväll när underbara Jupiter skiftar tecken till Stenbockens sfär. Jag lägger en länk du kan klicka på om du vill fördjupa dig – läs – för det här är stort och väldigt intressant.

⭐️ Väduren

Under måndagen sker övergången vi väntat på ett bra tag nu. Jupiter skiftar tecken och kliver så in i Stenbocken under tisdagen och för dig kära Vädur kommer detta att innebära massor som vår stora gigant, mäktiga Jupiter, välgöraren kommer att vara i kvadratur till dig i över ett år! Bra nyheter med andra år! Kolla vilket hus planeten landar i för din del! Det är ett år av tillväxt för oss alla – dels via kvadraturen men också genom husplaceringen.

En jätterolig december som väntar nu! Din styrande planet Mars kommer att bildar en mysig Det är mycket som ska ordnas innan jul och som tur är har du god hjälp av Merkurius som nu under veckan äntligen är ute ur skuggzonen + att han är sextil Pluto. Coolt! Det hjälper dig att tänka rationellt och hålla huvudet kallt. Du har turen med dig i allt nu verkar det som så passa på att hålla dig framme. Det är en utmärkt tid att förhandla till sig nya kontrakt, uppdrag och jobb.

⭐️ Oxen

Det är så positiva vibbar i luften för dig att veckan garanterat blir spännande och kul. Största nyheten är förstås Jupiters nya position. Den toppar alla nyheter och kommer att påverka livet på ett positivt sätt under ett helt år framöver. Din styrande planet Venus är nu i Stenbocken, i gynnsamt läge för dig (trigon) och bäst av allt är det nu blidas en ytterst sensuell och faktiskt pådrivande sextil med Mars. Härligt! I synnerhet för den som väntar på att det ska hända något intressant på kärleksfronten. Den här positiva energin passar i och för sig bra i alla sociala sammanhang, mingel och prat. Det ser så fint ut här att jag starkt rekommenderar dig att förberedda garderoben och vara beredd på överraskningar och andra eventualiteter.  Se till att komma ut och mingla, glittra och träffa folk. Många delar med sig av uppskattning och vänskap och kärlek och värme flödar runt dig nu. Hela december går faktiskt i kärlekens och utvecklingens tecken Oxen.

⭐️ Tvillingarna

Det är enorma förändringar på gång på stjärnhimlen som ställer saker i en annan dager. Du har ju varit van nu i hela 13 månader att ha Jupiter mitt emot allt som är du. Det ger en smidighet som man lätt vänjer sig vid – men nu blir det annorlunda i och med att mirakelgöraren träder in i ett annat tecken – Stenbocken. Det blir en annan vibb helt och hållet så för total förståelse gör du klokt i att kolla vilket hus den faller i nu.

Din styrande planet Merkurius befinner sig i Skorpionen och äntligen får man väl lov att säga kommer han emot slutet på veckan att vara ute ur skuggfasen och vi faktiskt kan komma att förstå varandra på djupet igen. Merkurius är dessutom i sextil med Pluto nu vilket är hjälper till i förståelsen av såväl dig själv, dina processer och förmågan att förstå och känna in andra. Du kan intuitivt avläsa situationer och kanske även komma på hur saker och ting hänger samman i en fråga du gått och funderat på.

⭐️ Kräftan

Jag hr idel goda nyheter till dig Kräftan vilket du om något tecken är så väl värd att få höra efter allt som varit.  Bäst av allt är förstås Jupiters nya position Stenbocken, mitt emot allt som är du. Det här läget kommer att utgöra hela skillnaden i 13 månader och mildra effekten av allt mindre kul som Saturnus och Pluto ställer till med. Vackra Venus befinner sig i ditt relationshus nu så det är din tid att sola sig i kärleksgudinnans glans. Härligt! Enlig solteckenteorin är hon även i ditt relationshus nu. Dessutom i en utmanade sextil till Mars vilket kan vara precis så sexigt som det låter.. Hm.. kan det vara så att Amors flamma lyser upp vintermörkret? En ny kärlek eller kanske är det nytt liv i en gammal romans vi ser? Merkurius är nu i Skorpionen sextil Pluto vilket är superbra hjälp i alla typer av förhandlingar. Förhoppningsvis är det nu du tar bladet från munnen och tala om hur du vill ha det! Inte en sekund för sent!

⭐️ Lejonet

När veckan inleds är den tilltagande månen mitt emot dig – vilket gör att du är dina känslor nära och härifrån ska du se att det känns som att saker går fortare och fortare ända fram till klimax, fullmånen den 12/12, i nästa vecka som först.

Heta Mars befinner sig fortfarande i kvadratur till allt som är du vilket kan kännas en aning hetsigt och även skarpa kanter (negativt uttryckt). Bra med det är att du får undan massor av jobb på nolltid, är effektiv och driven. Magiskt, förtrollande och härligt är sextilen som nu bildas mellan Mars och Venus. Det tar faktiskt bort alla negativa känslor, om det nu mot förmodan skulle vara så att du hade någon sådan inom dig.

Största och bästa nyheten är förstås Jupiters nya position i Stenbocken. I ett prestationsinriktat jordtecken blir fokus målinriktat, kraven högre. Det är väldigt troligt att du får mer jobb, ansvar eller högre titel. Ekonomisk tillväxt lika så. Med detta kommer också att du måste börja prioritera och kanske sålla bort vissa saker som inte längre tjänar sitt syfte.

⭐️  Jungfrun

Merkurius börjar nu närma sig sitt slut av tiden i skuggan. Ni kära läsare vet vid det här laget att det efter retrograda fasen är över, följer ytterligare en halvkass tid som vi astrologer kallar för skuggan. Pust.. Denna vecka är det färdigt och över med den. En annan intressant grej är att Merkurius bildar sextil med Pluto och den djupsinnige kan verkligen nå djupt i tanken under dessa stjärnor. Venus befinner sig i Stenbocken och det är den praktiska, jordnära sidan av dig som blir starkare. Bra där! Fatta beslut och gör vad du känner att du ska för det ger vettiga, genomtänkta och framgångsrika resultat.

Bäst av allt nu är förstås Jupiters nya position i Stenbocken där mirakelgöraren har ett helt år på sig att hjälpa dig uppåt och framåt i karriären, kreativiteten och även med självkänsla och generella måendet. Här ger han glädje och positiv support. Det är ett stort skifte som påverkar alla människor.

⭐️ Vågen

Det var ett par månader sedan man kunde påstå att ditt horoskop såg riktigt positivet ut – men det gör det verkligen nu. Astrologiskt har Våg och Stenbock väldigt stora samband – så det som händer i Stenbocken påverkar dig i allra högsta grad. Nu är det så att vi har idel goda nyheter just i den änden av horoskopet. Venus, din lyckliga stjärna befinner sig där. Hör och häpna, hon stortrivs här och uträttar underverk. Sexigt och spännande nog är Mars i sextil till Venus nu så.. Den som önskar lite kärlek här i decembermörkret kan mycket väl få upp dessa känslor, kanske attrahera till sig en helt ny person eller få lågan att brinna starkt med den befintliga. Bästa nyheten dock är förstås Jupiters nya, tretton månader långa vistelse i Stenbocken. Saturnus och Pluto är förfarande kvar i tecknet vilket oftast står för jobbiga saker som åtstramningar och behov av att skapa ordning och reda. Jupiters närvaro kommer nu att balansera ut det negativa och du kan ha tillit till att det faktiskt blir bättre.

⭐️ Skorpionen

Heta Mars kommer att vara kvar i ditt tecken året ut vilket ser till att du inte har en långtråkig minut. Massor av händelser, kanske finns även stress med i bilden och livet ser ut att ge allt på kort tid. Härlig, mysigt och kanske även lite sensuellt är spänningen som nu uppstår mellan Mars och Venus som befinner sig i Stenbocken. Kommunikationen kommer nu  att vara intressant och djup ända ner på Skorpionnivå i och med Merkurius koppling till Pluto. Härligt Skorpionen! Kärlek och känslor ändå det enda som betyder någonting för dig.Nu står vi är Skorpionen vid början av ett nytt kapitel ni ditt liv! Nu skiftar stora lyckan, den kosmiske välgöraren tecken och träder in i Stenbocken och därmed tar han plats i ditt kommunikativa tredje hus. Roligt! Du har ett mer aktivt och mångfaldigt socialt liv att se fram emot härifrån och fram till den 19 december 2020.

⭐️ Skytten

Som vanligt med Solen i ditt tecken är det massor av kul på gång runt dig. Fart och fläkt Skytten. Denna måndag lämnar din styrare Jupiter dig efter mer än ett års vistelse – men det betyder ju inte att han förvinner i sin helhet. Han tar helt enkelt bara klivet över till ett annat område av ditt liv och får till uppgift att berika det. Nu blir det istället full fokus på Stenbockens tecken och enligt soleckenastrologin blir det också ditt 2:a hus och området för självvärde och ekonomi. Härligt! Vad sägs – välfyllt bankkonto och bra självkänsla? Vem vet Skytten, kanske är det precis den sortens förverkligande som du längtar efter nu? Vackra Venus är redan där och curlar banan för Jupiter. Superintressant nu är att sådant du tänkt, gjort eller önskat när Venus precis passerade här förra veckan och plöjde fåran där Jupiter nu ska följa blir återaktiverade. Detta är de bägge välgörarna så det nu kan väl ingenting bli fel.

⭐️ Stenbocken

Vackra Venus, den lilla välgöraren och lyckan befinner sedan en vecka i ditt tecken och livet är lite härligare, lite mer löftesrikt än annars. Under början på veckan bildar Venus och Mars en lockande och lite utmanande sextil som kan ge en lite välbehaglig rysning längst med ryggen.  Under måndagen lämnar Jupiter sitt viste sedan 13 månader tillbaka i Skytten till förmån för dig Stenis. Välkommen till möjligheternas land. Vad sägs om det? I drygt ett år kommer den stora välgöraren, mirakelmästaren att finnas vid din sida. Utveckling, optimism, glädje och en stor portion tur är vad som väntas. Andra kända områden för Jupiter är även medvetandehöjning. Ja, jag behöver väl knappast tjata på dig om behovet av att rikta sin vilja, vara målinriktad och jobba med attraktionslagen. Men här har vi ett framgångens fönster som står öppet för dig. Detta skeende är helt fantastiskt och inträffar endast vart 12 år så det är ju naturligtvis speciellt.

⭐️ Vattumannen

Jag ska vara fullständigt uppriktig nu Vattenbärare. Det är inte i ditt tecken som drar till sig den allra mest intressanta energin och bjuder på så spännande händelser. I och med att grannen, Stenbocken har fullt hus, idel prominenta gäster så faller all uppmärksamhet där. Bra med det är ju att du har ditt roliga kvar till ledigheten. 20 december kommer Venus över till dig för att stanna en månad. Det finns i och för sig en viss rörelse, influenser som kommer av att Mars bildar kvadratur till allt som är du och gör att du känner dig levande.

Det största nu är förstås Jupiters skifte och mirakelgörarens vistelse i ditt 12:e hus. I astrologiska texter beskrivs detta område som isolering exempelvis. Ett annat sätt att se det är att här ligger energin i träda, en tid av förberedelse i väntan på att saker och ting ska sätta igång. Smart av dig är så din åker. Planlägga och invänta.

⭐️ Fiskarna

För dig som för alla är detta Grand Final av den kosmiska förvandlingen som ägt rum och hela universum bytte skepnad. Hokus, pokus bara, så kom Stenbocken att fånga all uppmärksamhet. (Va!?) Ja, det är förvånande – men sant.

Magnifika Jupiter, din klassiska styrare kommer under måndag kväll att följa efter Venus som redan befinner sig i tecknet. Med andra ord kommer båda de underbara, välgörarna – att befinna sig i Stenbocken. Venus bara under några veckor till men Jupiter stannar kvar där ett helt år.

Hm.. tänk på saken, för det är inte så kasst som det låter första gången du hör det. Det är ditt publika 11:e hus som handlar om människor, möten, teknik och grupper. Sociala media är väldigt mycket 11:e huset och det är också alla former av publikationer som går ut till många människor. Det kan vara film, konst eller faktiskt vad som helst. Om du har känt dig ensam eller kanske bara i behov av förnyelse kommer en uppsjö av möjlighet till umgänge, kontakt och möten med nya och gamla vänner. Det är troligt att du finner dina själsfränder under det kommande året. Solen bildar årets sista kvadratur till Neptun så helgen blir lite känslig, dimmig och kanske diffus.