Frågor till Astrobloggen..

Kära Bloggläsare!

Ni ska veta att jag älskar er allihop och den resa som vi gör tillsammans med bloggen. Mitt syfte med bloggen är att den ska vara kul att läsa, att vi ska utvecklas och växa tillsammans.

Någonstans där i Astrobloggens unga dagar formulerades regler för bloggen och bloggfrågorna. Jag vill vara generös och öppen och skrev därför att läsare är välkomna att ställa mig astrologiska frågor med ett allmänintresse. Och visst, jag svarar ofta på personliga saker som inte har ett allmänintresse också om jag har tid över.

I skrivande stund ligger det 75 frågor som väntar på ett godkännande. Nästan varenda en handlar om igenom vilket hus, i era personliga horoskop som Jupiter kommer att befinna sig i.  Dessa frågor och svar är inte intressanta alls för allmänheten att läsa.

Min gissning är att det skulle ta mig minst 15 timmar att ställa 74 horoskop, analysera och svara och jag har bestämt mig för att jag inte kommer att göra det alls.

Jag upplever att många läsare har missuppfattat mig vad gäller Jupiter. (Mitt fel förstås. Jag måste lära mig att uttrycka mig tydligare i framtiden). Det är viktigare att veta om Jupiter går över din Sol, Måne, Venus, Mars, Ascendent  än att veta vilket hus den går igenom. Huset är ju också intressant men inte alls lika betydande.

Den som vill ha en astrologisk tolkning är välkommen att beställa tid hos mig för en konsultation: www.astrologic.se Längst till höger i menyraden under fliken BOKA finns länken till BokaDirekt.

Hjälp till självhjälp:

ANNONS

ANNONS

Den som vill ta fram sitt horoskop gratis online kan gå in på www.astro.com  Man registrerar sig där och under fliken My Astro, fyller i formuläret. Du måste fylla i ÅÅ-MM-DD, tidpunkt och födelseplats. Slutresultatet är ett färdigt horoskop som visar vem du är. Det är himla häftigt att ha det – för det är bara du i hela världen som har just exakt ett lika dant horoskop.

Jag ska nu försöka mig på att förklara hur du kan läsa ditt horoskop. För att detta ska kunna ske måste du ha ditt personliga horoskop framför dig. 

Om vi börjar där kl 9 i horoskopscirkeln – dvs längst till vänster. Kolla på den yttersta feta gula ringen. Den här cirkeln består av 360° och är indelad i 12 st stjärntecken. Vart och ett är 30°. Var femte grad har vi ett litet streck som markerar så det är lätt att räkna. Vilket tecken det är kan du utläsa av stjärnteckensymbolen.

ANNONS

ANNONS

Nu ska vi först leta efter ascendenten. Ser ni där att det står AC kl 9 i cirkeln? Ascendent strecket är alltid där på den punkten i alla horoskop. Ascendenten utgör alltid början på hussystemet. Feta strecket där är den första husspetsen i alla horoskop.

I vårt exempel ligger AC dvs ascendenten 15° in i Skorpionens tecken. Aha.. Hur ser man det? Teckensymbolen såklart!  Att det är 15°kan man utläsa dels därför att det står det, men man kan också se att Ascendentpilen kommer precis mitt i tecknet.

Zodiakcirkeln läses motsols. Första huset sträcker sig mellan 15° Skorpion till 15° Skytten. Nästkommande  hus, det andra huset sträcker sig alltså från 15° av skytten – slutet ca 26° i stenbocken osv hela cirkeln runt.

Skorpion, Skytt, Stenbock, Vattumannens symbol är vågorna, sedan har du Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan som ser ut som 69 fast vilande, Lejonet, Jungfrun och Vågen  Där har du tecknen.

I mitten av cirkeln finns en lite rundel. Där ser du också numreringen av huset. Så varje tårtbit (hus) har alltså ett nummer och det sitter i mitten av cirkeln.

Så – om vi nu ska låtsas att den här Försökspersonen Låtsas skulle tar reda på vilket hus Jupiter kommer att röra sig under de kommande 13 månaderna så är svaret förstås.. Igenom det 12:e huset, över Ascendenten och in i det 1:a huset.

Lycka till att tyda för dig själv. Titta bara var ni ser skorpionsymbolen och där se också vilka hus Skorpionen täcker upp så har ni svaret på frågan där. Väldigt enkelt!!

Lycka till!!