På Himlavalvet – Vecka 42

 

På Himlavalvet Vecka 42

Avser tiden mellan den 16 – 22 oktober 2017

Hur har de två senaste veckorna varit för er gott folk? Tillhör du dem som upplevt hela spektret av händelser och känslor – allt från himmel till helvete, kanske känt marken skaka under fötterna? Processen startade vid fullmånen den 5/10 och sedan dess har det rullat på? Kanske är du en av dem som fått har fått uppleva spänningen ifrån Jupiter, Pluto och Uranus. Energin återaktiverades när alla planeterna färdades igenom Vågens tecken. Vi närmar oss nu slutet på av detta potenta och omtumlande skeende. Denna vecka kommer Solen att befinna sig i en utmanande opposition, mitt emot Uranus så det är inte riktigt över ännu. Mitt generella råd är att ligga lite lågt måndag – torsdag och invänta nymånen som infaller på kvällen den 19:e. Där föds något helt nytt och en nytt kapitel påbörjas.

SOLEN I VÅGEN – Solen befinner sig den här veckan i slutet av Vågens tecken 23°- 29° men skiftar över till nästa först den 23/10. I den här Venusstyrda miljön är det viktigare än någonsin att allt är harmoniskt. Vågen vill alltid finna skönhet och balans i allt. Det kan röra sig ifrån design och konst, till hur det ser ut i hemmet och i alla relationer. I arbetslivet inte minst där Vågen ofta jobbar just med att medla och finna lösningar. Tro inte för den skull att Vågen är mesig – det är han inte – tvärt om. Det är ett dominant tecken men som säger till hur han vill ha det på ett trevligt sätt. Relationer och möten med andra är superviktigt för verbala Vågen. Grattis Vågen

ANNONS

ANNONS

 MÅNENS FÄRD – Den avtagande månen är i Jungfrun och vi befinner oss i mörkermånens tid och då är energinivån lite lägre och månljuset är helt borta. På tisdag den 16/10 kl 19:35 går månen in i Vågens tecken. På torsdag kväll den 19/10 vinner ljuset åter kampen emot mörkret och en NY MÅNE föds kl 21:12 på 26°35  i Vågens tecken.  Då bryter de första strålarna bryter igenom och ett nytt månvarv tar vid. Härligt! Härifrån sätter vi nya mål och startar upp saker. På fredagsmorgonen den 20/10 går månen kl 03:41 in i Skorpionen. Den 22/10 går månen i Skyttens tecken.

 MERKURIUS I SKORPIONEN – 17 oktober går den gudomlige budbäraren Merkurius in i Skorpionens tecken där planeten kommer att bli kvar till den 6/11.  Merkurius är inte riktigt hemma nere i Skorpionens vattendjup. Istället för att kunna snacka sig fram och komma med bländande smartheter får Merkurius nu koppla bort hjärnan och känna sig fram. Här tvingas han att navigera genom sina känslor och vänder sig inåt.  Instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Merkurius i Skorpionen är sylvass, djup och analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt.

 VENUS I VÅGEN – Vackra Venus, kärlekens gudinna rör sig mellan 2° – 10° i Vågen tecken. I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo.

ANNONS

ANNONS

Delikatesser, fina viner, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är det hon lever för. Det är njutning, perfektion och skönhet som gäller heltid. Alla dras till henne för hon är ju kärleken och de sköna konsternas gudinna.

MARS I JUNGFRUN – befinner sig 25°31 i Jungfrun – 1° i Vågen. Det här är sista veckan som Mars befinner sig i Jungfrun. Här hamnar vår eldige krigsgud i en välordnad miljö som han är obekväm i.  I det rörliga jordtecknet Jungfrun måste eldiga Mars både använda sin hjärna och anpassa sig till jordens element. Det är onaturligt för honom att vara hjälpsam och ödmjuk och han känner sig snöpt. Han kommer ingen vart med att följa sin natur och pusha fram saker, vara aggressiv och macho. Tiden som Mars befinner sig i Jungfrun jättebra för alla invånare – djur, människor och faktiskt också även för själva planeten! Nu är strävan att göra det bra för alla! Att vårda och ta hand om Moder Jord, skapa det perfekta miljömedvetna, hållbara samhället är så Mars i Jungfrun!

JUPITER I SKORPIONEN  har nu hunnit 1° in i Skorpionen och har nu hunnit manifesterat sin energi. Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Att Jupiters går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

ANNONS

ANNONS

SATURNUS I SKYTTEN – Nu når Saturnus 23°15 – 23°48 i tecknet där planeten befunnit sig ifrån 23/12, 2014 till 19/12, 2017 så det är ju inte så lång tid kvar. Det tecken som får besök av Saturnus möts ju av någon form av ”kris” inom sig och måste ta ställning till det egna jaget och varandet. Skytten är ju tight förbundet med tro och Saturnus med begränsning. Under dessa år har trosfrågor – både religiösa och politiska prövats, stötts och blött. Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 26°57  – 26°24 i Väduren nu. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, komma på fötter och ta tag i våra liv. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

 RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Nu, 16/6 – 22/11, kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 11°51 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

 PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 16° 53 – 17° i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur). Det är kanske ett lyckotänkande att Nordkorea, USA, Kina och Ryssland bara blir snälla nu – men under 2018 kommer vi att se att en viss stabilisering äger rum.

KIRON RETROGRAD – den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 25°32 i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden  befinner sig 22°32 i Lejonet.