Fullmåne i Kräftan

 

FullmåneTidigt på onsdagsmorgonen 30 december kl 04:29 blir månen full på 8 °53 i Kräftans tecken vilket innebär att 2020 får ett storstilat avslut. När klockorna ringer in det nya året 2021 är vi mitt inne i fullmånens process vilket förstås gör våra känslor stora, känslosamma och våra själar står här vidöppna för alla intryck som kommer till oss. Särskilt intressant här är Venus konjunktion med den södra noden. Den indikerar kärlek – som kanske transformeras, förändras eller tar slut. Det kan även var så att ett mönster, beteenden, bindningar förändras.  Som vid alla fullmånar är detta en kulmination av en process, kanske har det som sker nu att göra med händelser och känslor du burit inom dig sedan 21/6 -2020?

Fullmånen belyser hemmet, våra traditioner, vår familj, föräldraskap och även ansvaret för andra. Det kan vara släktens arv, det god namnet, ansvaret över gemensamma egendomar som kommer på tapeten.

Här i Kräftan är Mångudinnan hemma i det tecken som hon styr och när hon är i sitt eget rike kommer hon förstås allra bäst till sin rätt. För henne handlar allt om trygghet, omhändertagande och näring.

Här blir vi uppmärksammade på våra känslor, den privata sfären, hemmet och basen. Månen i Kräftan vill att dina närmaste relationer, familjen, kärleken och hemmet fungerar.

Men för att något av detta skall vara möjligt måste du börja med dig själv först.

fullma%cc%8ane-kra%cc%88ftanDetta är fullmånen i Kräftans frågor till dig: Tar du hand om dig själv och ger samma kärleksfulla omtanke till dig själv som du ger till andra? Respekterar du dig själv och dina gränser så att ingen trampar över dem? 

Solen och Månen befinner sig nu mitt emot varandra.  Solen i Stenbocken riktar tanken till vårt dagliga arbete, våra plikter och ansvar i livet. Stenbocken uppmanar oss att vara vuxna och ansvarstagande.

På sätt och vis, handlar denna polaritet med balansen mellan villkorslös kärlek och villkorad kärlek.


Fullmåne i Kräftan

 

Som alltid rekommenderar jag er att plocka fram era egna horoskop och kolla vilket område i ditt liv som denna fullmåne lyser upp.

Hur du hittar var fullmånen faller för dig? Det är ju en punkt på 00° Kräftan 50 som vi letar efter.

Hur ser man var månen faller

Hur läser man horoskopscirkeln

Fullmåne i de olika husen