Fullmåne i Stenbocken

 

full-moon-in-cap-1Fullmåne på torsdag morgon 28/6 kl 06:53 på 06°28 i Stenbocken.

Nyss vände mäktiga Mars retrograd och nu kan vi känna hur energin byggs upp till en maxad styrka när månen går emot full.

Det är så mycket som sker på stjärnhimlen denna vecka att jag misstänker att den här fullmånen kan kännas av rejält och det är två viktiga teman som bearbetas parallellt – nära relationer och karriär. Hur mycket av vår tid är vi villiga att offra för att hinna vara närvarande med våra älskade anhöriga? Eller hur värdesätter jag mig, min tid, mitt liv? Hur viktig är karriären? Hur viktig är din rätt till ditt eget liv? Detta kan vara några av frågorna som kräver svar av dig under denna måncykel. Om du har semester kanske du har tid och möjlighet att fundera över dessa livsfrågor.

Denna gång kommer Månen att bli full alldeles invid Saturnus som befinner sig 5° i Stenbocken. Detta kan upplevas som begränsande eftersom vi tenderar att bli lite väl självkritiska nu. Det är starka och möjligen komplicerade känslor som kommer upp till ytan nu.

En fullmåne betyder alltid att solen och månen står exakt mitt emot varandra – den här gången är Månen 6°53 Stenbocken och Solen precis mitt emot på 06°53 i Kräftan.
Kräfta & Stenbockstemat handlar om balansen och mellan våra innersta känslor, familjen och hemmet (Kräftan) kontra det offentliga livet, vår karriär, vårt rykte och ansvar (Stenbocken).

Det är viktigt att se om sitt hus och sina närmaste relationer. Se till att alla har det bra nu, tala ut om det behövs och gräv ner eventuellt groll som grumlat glädjen i familjen.
En annan grej som kommer upp vid Stenbocksmånen är att kasta ett getöga på karriären och fundera på vad du vill, hur dina mål ser ut och hur du ska uppnå dem.

Tillhör du dem som har din Sol, Måne, Ascendent 6°  i Stenbocken? Eller kanske i oppositionstecknet Kräftan? (Fem grader upp eller ner räknas också.) Då kan den här fullmånen få större betydelse för dig än man anar.

Alla oavsett vilket tecken du är född i kan kolla  i vilket hus fullmånen infaller i ditt personliga horoskop. Där månen infaller (se betydelsen av huset) det är på det området som du kan förvänta dig en utveckling.