Mars retrograd

 

Nu börjar galenskapen! Ikväll 26/6, kl 23:04 vänder heta Mars retrograd på 9°13 i Vattumannens tecken, ytterst nära den södra noden dessutom – vilket förstås ger ytterligare en dimension till skeendet. Sist detta skedde var Mars retrograden 1971 – så detta sker inte ofta. Välkommen till förändringens tidevarv. Denna kosmiska process kommer kollektivt att hjälpa hela mänskligheten framåt i sin utveckling. Skeendena nu driver fram en ny epok.

Eldiga Mars har befunnit sig i Vattumannens tecken sedan 16/5 vilket verkligen inte är den lättaste positionen för krigets gud.

Här i det fasta lufttecknet Vattumannen kommer striderna han får utkämpa mer att vara av den där knepiga mentala sorten – vilket inte alls passar hans personlighet. Dessvärre har vi nu hunnit bli vana vid den lite snöpta, lite byråkratiska, tradiga stilen. Tänk GDPR exempelvis så förstår ni nivån på det hela. Det medför bara en massa tankekraft och extrajobb för ingenting egentligen.

Mars primära egenskap är driva såväl enskilda individer som hela mänskligheten framåt i utvecklingen. Han har inget emot att ta till våld om så skulle behövas – tvärt om. Det är en igångsättande, aktiverande, motiverande eldplanet som skänker oss viljan, drivet och lusten att göra saker.

Att Mars backar – dvs går retrograd är i sig inget jätteovanligt. Det sker ungefär vartannat år och pågår i 2,5 månader.

 Vad kan vi då förvänta oss under retrograden?

När en planet är retrograd är den att se som satt ur funktion.  Så vad blir det nu då när Mars sätts ur funktion i tänkande Vattumannen? När Mars inte kan gå framåt då vänds elden inåt istället och stark frustation och ifrågasättande kan komma igång inom oss.

Det kan bli så att vi får härdsmälta i skallen och plötsligen inte står ut med förhållanden som pågått och varit vår vardag i hur länge som helst. Det kan gälla arbetssituationer, relationer eller vänskapsförhållanden. En dag får vi bara nog! Oj!

Rekommendationen är att blicka inåt, ta det lugnt, inte driva på skeenden och bli förtvivlad om det inte går så fort du önskar.  Nu erbjuds du en chans att göra om och göra bättre. Se detta som en tid för återblickar, en tid när du kan reflektera, tänka igenom dina strategier och samlar styrka.

Att öva sig i tålamod, flexibilitet och acceptans är bra nu för det är enda sättet att inte bli frustrerad denna sommar.

Nu blidas ett kardinalt storkors mellan nodernas position i Vattumannen/Lejonet, Uranus i Oxen, Jupiter i Skorpionen. Under en del av denna retrograd kommer Solen att vara i Lejonet och under sommaren kommer även Merkurius att vara retrograd i Lejonets tecken!

Som om inte det vore nog så kommer dessutom sommarens tre dramatiska sol och månförmörkelser att vara i största närhet av månnoderna.